FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

U Cluj și-a prezentat cele 9 transferuri » Ce au spus noii jucători ai lui Lincar

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2022 16:51 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 17:24

U Cluj și-a prezentat cele nouă achiziții și e gata de revenirea în Liga 1 după șapte ani de absență. „Șepcile roșii” vor avea un start dificil de campionat, cu deplasare la FCSB (duminică, 17 iulie).

Adrian Bălan (atacant), Andrei Pițian (fundaș central), Laurențiu Brănescu (portar), Florin Purece (mijlocaș), Alexandru Chipciu (extremă), Cătălin Hlistei (mijlocaș), Marius Briceag (fundaș stânga), Ovidiu Bic (mijlocaș central) și Rolandas Baravykas (fundaș dreapta) au vorbit despre ambițiile lor în tricoul Universității Cluj.

Mă bucur că suntem cu toții aici. Mă bucur că sunt la Universitatea Cluj și sper ca împreună cu colegii mei să facem un sezon cât mai bun și să ne îndeplinim obiectivele. Mi-am dorit mult mult să ajung la acest club, au mai fost câteva tentative și în anii precedenți, însă mă bucur că de data aceasta am reușit să ajung aici și sper să contribui cât mai mult la obiectivele echipei.

- Andrei Pițian

Detalii despre noul complex de 5 stele care se va construi în România: „Vom avea o arenă de 15.000 de locuri, stadion de atletism și terenuri de baschet și tenis”
STADION
Detalii despre noul complex de 5 stele care se va construi în România: „Vom avea o arenă de 15.000 de locuri, stadion de atletism și terenuri de baschet și tenis”

Sunt fericit că am ajuns la U Cluj, sper ca la fiecare meci să facem fericiți acești suporteri și să câștigăm cât mai multe meciuri. Despre obiective deocamdată este devreme să vorbim, dar vom lua fiecare meci în parte și sperăm să obținem cât mai multe puncte.

- Adrian Bălan

Mă bucur că am ales U Cluj, un club mare, un club cu tradiție și cu suporteri minunați. Sper să începem cât mai bine campionatul.

- Marius Briceag

Sunt fericit că am ajuns la un club de tradiție cu suporteri extraordinari. Sper să reușim să facem cât mai multe lucruri frumoase împreună și să avem cât mai multe bucurii. Încă de când eram mic îmi doream să ajung la U. Încercăm să obținem maximum din fiecare meci. Nu trebuie să ne gândim la retrogradare, trebuie să o luăm pas cu pas. Avem o echipă cu experiență și sperăm să avem un campionat bun.

- Ovidiu Bic

Universitatea Cluj e un club mare și voi încera să ajut echipa să își îndeplinească toate obiectivele. Sunt aici de o lună, am avut parte de un cantonament bun și cred că avem calitate. Suntem cu gândul la primul meci.

- Rolandas Baravykas

Sunt foarte fericit că am ales U Cluj. Având în vedere că sunt printre ultimii sosiți am avut șansa să văd ce jucători au venit înaintea mea și asta cu siguranță a cântărit în decizia mea. Știu că ne așteaptă un sezon greu și va trebui să luăm maximum la fiecare meci. Echipele s-au întărit, dar dacă vom fi un grup unit vom reuși să avem rezultate pozitive. Chiar dacă jucăm la Mediaș, cu siguranță suporterii vor fi alături de noi. Vom trece peste această perioadă și sperăm să avem cât mai multe puncte când revenim.

- Laurențiu Brănescu

Mă bucur să fiu alături de acești băieți la Universitatea Cluj. Sperăm să facem cât mai multe rezultate bune și să îi facem fericiți pe suporteri. E o atmosferă foarte bună în vestiar. Îmi place să joc la echipe cu suporteri.

- Cătălin Hlistei

Chipciu, jucătorul transferat de la rivala CFR Cluj, a fost din nou în centrul atenției. „N-am ce mesaj să mai transmit, am vorbit de foarte multe ori și m-am plictisit de mine de câte ori m-am văzut. Și mesajele în sine nu-mi place să le transmit, mi se pare mai important ce facem în teren decât ceea ce spunem”, a spus Chipciu.

Alex a ținut să lămurească situația sa contractuală și clauza care-l împiedică să evolueze în meciul direct cu echipa antrenată de Dan Petrescu.

„Într-adevăr, am acea clauză. Dacă voi juca împotriva lui CFR, U Cluj va trebui să plătească niște bani. În același timp, am și o clauză de confidențialitate din contractul semnat cu CFR Cluj, legat de restanțe, de aceea nu pot să vorbesc foarte mult. 

Într-adevăr, ei plătesc o parte din salariu și e cam ciudată situația. Eu personal mi-aș dori să joc, e clar, dar asta nu pentru a mă răzbuna sau mai știu eu ce, ci doar pentru că-mi place fotbalul. 

E o situație complicată. Probabil că dacă m-aș duce în instanță această clauză n-ar mai fi valabilă, doar că înțelegerea dintre oamenii de la CFR și cei de la „U” au făcut posibilă această situație. Dar asta e, o să mai fie meciuri și cine va juca atunci poate o va face mai bine decât mine”, a declarat Chipciu.

Alexandru Chipciu: „Perioada neagră a fost cu Dan Petrescu antrenor”

Fotbalistul a ținut să închidă subiectul CFR Cluj. A mărturisit că incompatibilitatea cu Dan Petrescu l-a determinat să caute o nouă schimbare în carieră.

„Aș vrea să închid capitolul CFR, tot apar știri și n-aș mai vrea să vorbesc despre treaba asta. Ce să mai lămuresc? Perioada neagră pentru mine a fost cu Dan Petrescu antrenor. Nu am vrut să mai lucrez cu Dan Petrescu. A apărut oportunitatea de a pleca, bineînțeles că am făcut puțin pe victima - că aoleu nu mă mai vreți - și pentru mine a fost un lucru foarte bun să apară că Dan Petrescu nu mă mai vrea, pentru că puteam să profit și să negociez și eu lucrurile cum trebuie. Și asta a fost. 

În rest am avut și perioade bune, am luat campionatul cu Edi Iordănescu, 8 victorii cu Marius Șumudică, ne-am calificat în Europa. Au fost și lucruri pozitive. Singurul minus a fost ăsta...Dar nu vreau să mai insistați, Dan Petrescu e un antrenor foarte bun, nu mai vreau să intru în detalii. Să ia 100 de campionate, nu e problema mea”, a ma spus Chipciu.

Oamenii m-au primit bine. Cât am fost la CFR n-am simțit niciodată legătura asta. Aici mă simt bine. E foarte important. Când începi să faci compromisuri legate de bani sau mai știu eu ce, de obicei nu iese bine. Dacă nu simți ceva și cu inimia, nu e în regulă.

E o echipă bună Steaua, știm lucrul ăsta, dar în același timp și noi ne-am pregătit bine. Am lucrat bine în cantonament și sper să facem un rezultat bun. La U e mereu emulație, dar un rezultat bun le-ar da oamenilor și mai mult entuziasm.

- Alex Chipciu

Citește și alte articole:

FCU Craiova, înfrângere la Tribunal! Obligată să-și schimbe numele și marca » Decizia nu e definitivă
FCU CRAIOVA
FCU Craiova, înfrângere la Tribunal! Obligată să-și schimbe numele și marca » Decizia nu e definitivă
Transferul lui Pigliacelli e 95% rezolvat » Câți bani primește Universitatea Craiova
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Transferul lui Pigliacelli e 95% rezolvat » Câți bani primește Universitatea Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  12 Iulie 2022, 21:42

Formati grup indestructibil ! Vedeti cum se comporta Islanda ca si grup ! Nu lasati spatii , aparare corp la corp , nu ca si la Nationala la 2 metri distanta ! Aveti valoare peste tot campionatul ! Nu faceti reciprocitati orice s-ar intampla. Visati, Visati, Visati !!! Începe Campionatul ! Castigati tot !!!

adrian.7
adrian.7  •  12 Iulie 2022, 18:30

”A apărut oportunitatea de a pleca, bineînțeles că am făcut puțin pe victima - că aoleu nu mă mai vreți - și pentru mine a fost un lucru foarte bun să apară că Dan Petrescu nu mă mai vrea, pentru că puteam să profit și să negociez și eu lucrurile cum trebuie”...Quod erat demonstrandum...***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează