FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Istvan Kovacs omoară meciurile! Câte gafe majore de arbitraj a adunat în ultimele cinci sezoane de Superligă » Singurul „central” din istorie notat cu ZERO de GSP

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 12:09 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 14:59

Istvan Kovacs (39 de ani) a distrus la propriu meciul dintre Sepsi și Universitatea Craiova! N-a văzut absolut nimic, șase greșeli imense, a luat nota 1 din partea Gazetei Sporturilor, iar oficialii covăsnenilor îl pun la zid pe „centralul” din Carei.

După ce s-a întors de la un curs UEFA care a avut loc în Cipru, Istvan Kovacs a primit din partea lui Kyros Vassaras meciul de duminică seară dintre Sepsi și Universitatea Craiova. Pe care l-a distrus! A avut șase greșeli imense de arbitraj, majoritatea pro Universitatea Craiova.

GSP i-a dat nota 1 lui Istvan Kovacs, după ce a făcut ZOB duelul Sepsi - Universitatea Craiova! Două penalty-uri refuzate gazdelor, 6 erori grave de arbitraj!
SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3
GSP i-a dat nota 1 lui Istvan Kovacs, după ce a făcut ZOB duelul Sepsi - Universitatea Craiova! Două penalty-uri refuzate gazdelor, 6 erori grave de arbitraj!

Cele șase greșeli de duminică se adaugă unei liste de încă cinci mari gafe de arbitraj din actualul sezon. 

Și a început cu „dreptul” încă din etapa 1, la Hermannstadt - Farul 0-1, atunci când, în minutul 45, nu l-a eliminat pe Gustavo Marins, care l-a faultat dur, de la spate, pe Daniel Paraschiv.

Kovacs a ieșit din nou în evidență la CFR Cluj - Petrolul 1-0. Atunci a avut două greșeli de arbitraj, ambele pro CFR! 

Istvan Kovacs omoară meciurile! Câte gafe majore de arbitraj a adunat în ultimele cinci sezoane de Superligă » Singurul „central” din istorie notat cu ZERO de GSP
Pagina 1 din Gazeta Sporturilor după meciul CFR Cluj - Petrolul

În minutul 32 nu a dictat penalty pentru Petrolul la faultul lui Sava asupra lui Musi, decizia fiind întoarsă de cei din camera VAR, apoi în minutul 49 nu a dictat lovitură de la 11 metri pentru Petrolul la faultul lui Ajeti asupra lui Pedro.

„Centralul” din Carei a mai avut probleme la U Cluj - Oțelul 0-1, când în minutul 88 a validat eronat golul marcat de Ilie, care se afla în pozitie de ofsaid, dar VAR-ul l-a anulat. 

Iar în FC Voluntari - Oțelul 1-1, în minutul 55 a acordat eronat lovitura de la 11 metri pentru Voluntari la simularea lui Robert Popescu. Și de această dată VAR-ul l-a salvat pe Kovacs.

Greșeli pe bandă rulantă!

Într-o statistică ținută de Gazeta Sporturilor, Istvan Kovacs este un obișnuit al greșelilor majore de arbitraj!

În ultimele cinci sezoane, de exemplu, acesta a greșit de 50 de ori, cele mai multe erori fiind bifate în sezonul trecut, când în dreptul problemelor s-au aflat 12 interpretări eronate ale acestuia.

El e foarte bine pregătit fizic, dar tot timpul e departe de faze, niciodată nu e aproape, e la 20 de metri de faze. După greșelile astea, Kovacs trebuie să stea patru luni de zile. Patru luni de zile trebuie să-i dai suspendare!
Basarab Panduru, expert OrangeSport

Greșelile lui Kovacs din ultimele sezoane de Superligă

2023-202411
2022-202312
2021-202211
2020-202110
2019-20206

Singurul arbitru cu nota zero în Gazetă

Cel mai vechi și mai de impact scandal provocat de Istvan Kovacs a fost în urmă cu 9 ani. La meciul ASA Tg. Mureș - FCSB 1-0, a avut o manieră pro gazde, comițând multe erori doar anti FCSB.

Inclusiv faptul că nu l-a eliminat pe Gabi Mureșan, care i-a spart fața lui Rusescu și i-a provocat o accidentare oribilă. Atunci a primit nota zero din partea GSP, dar și o suspendare-record, nu mai puțin de 4 luni.

Șanse mari să meargă la Euro 2024, dar și la Mondialul din 2026

Cum la Campionatul Mondial din Qatar n-a prins niciun meci la centru și doar a fost rezervă de 8 ori, Kovacs are șanse mari să fie reprezentantul României la Campionatul Europan care începe în iunie, în Germania.

Mai mult decât atât, Istvan Kovacs a fost convocat de FIFA pentru primul seminar de pregătire pentru arbitrii europeni care au șanse să arbitreze la Cupa Mondială din 2026.

Acesta a fost organizat în Spania, la Sevilla, unde 22 de arbitri din Europa au participat la acest prim seminar, Kovacs fiind singurul reprezentant al României la întâlnirea organizată de FIFA.

Bernd Storck, revoltat de arbitrajul lui Istvan Kovacs: „Nu vreau să caut scuze, însă astăzi am fost dezavantajați”

Citește și:

Sepsi pune „tunurile” pe Istvan Kovacs, după „măcelul” de azi: „Penibil, arogant, arbitru slab! Nu are valoare nici de Liga 1”
SEPSI- CSU CRAIOVA 1-3
Sepsi pune „tunurile” pe Istvan Kovacs, după „măcelul” de azi: „Penibil, arogant, arbitru slab! Nu are valoare nici de Liga 1”
Roland Niczuly contestă deciziile luate de Istvan Kovacs: „Am avut penalty clar la Debeljuh”
SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3
Roland Niczuly contestă deciziile luate de Istvan Kovacs: „Am avut penalty clar la Debeljuh”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
tororosso
tororosso  •  06 Februarie 2024, 19:26

Istvan Kovacs omoară meciurile dar își măresc capitalul . Nesimțirea acestui individ susținut de federație , c.c.a și duce ca acest sport să rivalizeze cu boxul de pe vremea lui Al Capone și Max Dillinger.

CristianNa
CristianNa  •  05 Februarie 2024, 19:19
Postat de Mr_Mister pe 05 Februarie 2024, 14:58

Este de departe cel mai slab arbitru roman dintre cei considerati buni! In plus, cred ca e *** de cei de la CFR Cluj, acestia castigand 2, chiar 3 titluri pe mana arbitrilor.

Conform UEFA si FIFA, este printre cei mai apreciati arbitrii...la noi in schimb circ...Nu stim sa ne respectam valorile. Mentalitate balcanico- latina unde predomian circul

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  05 Februarie 2024, 19:11

Practic se confirmă: orice greșeală care ar putea afecta fecesebe deranjează gsp! Așa Tg. Mureș - FCSB 1-0, arbitrul primește nota zero! Bate CFR…. Nota 1! Câștigă Știința… nota 1.. sigur gsp nu e a lui Becali?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează