FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

UEFA, ajutor uriaș pentru cluburi! Forul continental oferă ACUM 70 de milioane de euro » Banii ajung și în Liga 1!

Cluburile care au dat jucători la echipele naționale vor primi bani de la UEFA +32   FOTO
Cluburile care au dat jucători la echipele naționale vor primi bani de la UEFA

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 17:13

Azi, UEFA a avut o conferință cu Federațiile europene și a decis să ajute cluburile cu suma de 70 de milioane de euro. 

FRF anunță că forul continental a decis azi să plătească acum cluburile care au dat jucători la echipele naționale pentru preliminariile EURO 2020 și în Liga Națiunilor, adică și formațiilor din Liga 1. Plata urma să se facă după meciurile din barajul pentru turneul final care se va juca la anul, dar UEFA a decis să dea banii acum pentru a ajuta cluburile afectate de pandemia de coronavirus.

Astfel, 70 de milioane de euro vor fi date de UEFA către 676 de cluburi, fiecare echipă urmând să primească între 3.200 și 630.000 de euro. Pe lângă această sumă, cluburile care dau jucători la EURO 2020 urmează să mai primească 130 de milioane de euro, după turneul final.

Cum se împart cele 70 de milioane de euro:

  • 50 milioane euro vor merge către cluburile care au furnizat jucători celor 39 de echipe naționale neimplicate în play-off-urile pentru EURO 2020, participante în preliminariile EURO 2020 și Liga Națiunilor
  • 17.7 milioane euro merg către cluburile care au furnizat jucători celor 16 echipe naționale implicate în play-off-urile pentru EURO 2020. În această categorie intră și România.
  • 2.7 milioane euro vor ajunge la cluburile care au furnizat jucători celor 16 echipe naționale implicate în play-off-urile pentru EURO 2020, tocmai pentru participarea la play-off, dar aceste plăți vor fi făcute după disputarea partidelor din toamnă. În această categorie intră și România.

VIDEO. Liga 1 s-ar putea relua în Antalya

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Conflict politic de proporții în Premier League » Postul care dă 569 de milioane de euro cere interzicerea vânzării lui Newcastle!

Schimbare uriașă în fotbal: sezonul viitor începe în noiembrie-decembrie și se încheie în aprilie 2022!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
raulrrr
raulrrr  •  23 Aprilie 2020, 19:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close