FOTBAL  »  Superliga  »  POLI ŞI GLORIA, CU UN PICIOR ÎN

UEFA validează luni retrogradările lui Poli Timişoara şi a Gloriei Bistriţa?

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 17 iunie 2011 13:18

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, vrea să scoată castanele din foc cu mîna celor de la UEFA pentru neacordarea licenţeleor şi a retrogradării din Liga 1 a cluburilor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa .


Şeful de la Casa Fotbalului l-a invitat la Comitetul Executiv al FRF de luni, 20 iunie, pe Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar.
Potrivit unor surse federale, oficialul forului european va veni la Bucureşti pentru a preciza clar că sistemul de licenţiere trebuie respectat.

"Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu le-a promis celor de la Timişoara că vor rămîne în Liga 1, dar fără drept de a participa în cupele europene, însă nu se poate acest lucru deoarece Constituţia nu permite aplicarea retroactivă a unei legi ce urmează să intre în vigoare abia din sezonul viitor", susţin federalii.


Directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar, Andrea Traverso, şi directorul de Licenţiere al FRF, Viorel Duru, vor susţine luni, de la ora 12:00, o conferinţă de presă la Casa Fotbalului.

"Mircea Sandu a apelat la UEFA pentru a nu fi încriminat nimeni din Federaţie pentru decizia retrogradării lui Poli Timişoara şi a Gloriei Bistriţa"
Federal de rang înalt

Patronul lui Poli Timişoara speră însă că bănăţenii vor evolua şi sezonul viitor în Liga 1: "Am depus documentele la TAS, avem două acţiuni împotriva comisiei de licenţiere. Dacă ni se va da dreptate, Federaţia nu va risca să nu ne primească în prima ligă pentru că ar putea fi dezafiliată de la FIFA şi UEFA.

În acest sezon, ni se pare normal să fim primiţi în Liga 1, indiferent de decizia TAS, dar să nu jucăm în cupele europene. Deja s-au anunţat echipele care vor participa în Liga Campionilor, aşa că nu mai avem ce face.

Ce am cules eu din tot ce s-a întîmplat este că foarte multă lume pune presiune pentru retrogradarea noastră. Situaţia noastră financiară este forte bună, dar asta nu pare să intereseze pe nimeni. Eu susţin în continuare că nu avem nici o datorie", a spus Marian Iancu la televiziunea sportro.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
jumega
jumega  •  17 Iunie 2011, 15:23
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

poti sa faci si gratar pe margine ca nu prea sunt tribune in div C =)))))

viorelgh
viorelgh  •  17 Iunie 2011, 15:16

sa inteleg ca -i este frica lui sandu ca frf va fi dezafiliata ,datorita elefantului care a facut demersuri la fifa !? sau spaga este prea mare si de nerefuzat ,care este cauza ptr care se incalca regulamentele frf si poli nu se duce in liga 3 ,sau daca a platit datoriile si a depus dosar de licentiere poate activa in liga 2 ,sau si-a bagat mitica iar coada ca de a stat si el 15 ani fara salariu ,ar fi o rusine sa nu sa se respecte legile si statutul frf ,sper ca cei din comiteteul executiv sa aibe onoare si sa respecte intocmai regulamentul frf

sibelius
sibelius  •  17 Iunie 2011, 14:56
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

E drept, voi ati castigat o multime de trofee in ultimii ani...vorbiti de mitici si aveti patron rapidist si echipa din Ilfov.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează