FOTBAL  »  Superliga  »  STRANIERI

Ultima etapă a stabilit cel mai mare procentaj de străini în L1 din toate timpurile, aproape jumătate din totalul jucătorilor folosiți

Articol de , - Publicat miercuri, 26 septembrie 2018 17:04

Cine a urmărit toate partidele ultimei etape a văzut cel mai mare echilibru străini-români din istoria Ligii 1! Din totalul de 196 de fotbaliști care au jucat în runda precedentă, cea cu numărul 9, nu mai puțin de 85, aproape jumătate, au provenit din afara țării.

Mai mult, două dintre partide au stabilit și recordul pentru cei mai mulți expați folosiți în acest sezon. 17, respectiv 16!

A bătut un record din 2014-'15

Doar în 2014-'15 se întâmplase ca procentul să se apropie de un istoric 50%. S-a întâmplat în etapa a 19-a a respectivului sezon, când au jucat nu mai puțin de 108 fotbaliști. Însă, cum numărul de echipe era mai mare, procentajul din totalul jucătorilor folosiți a fost mai mic: 42,9%.

tabel1

Astra - Gaz, record: 17 externi

Ultimul meci al etapei, Astra Giurgiu - Gaz Metan Mediaș 3-0, a stabilit și un record de străini pentru actuala ediție. 17! Astfel, 8 dintre aceștia au evoluat pentru gazde, dintre care 7 titulari (Bahamboula, Begue, Cestor, Erico, Iliev, Llullaku, Radunovici) și o rezervă intrată pe parcurs (Zoua), în timp ce Gazul a avut 9, 6 dintre ei din primul minut (Luis Aurelio, Caiado, Ely, Fofana, Fortes, R. Romeo) și toate rezervele introduse (Chamed, Ivanov, Yazalde). Pe locul 2, în acest sezon, se înscrie, cu 16 stranieri, tot un meci de etapa trecută: Sepsi - FC Voluntari 1-1.

tabel 2

1.270 de jucători din afara țării au evoluat în Liga 1 după 1990

7 echipeau folosit cel puțin 10 non-români în acest sezon: CFR 13, Poli Iași 12, Sepsi, U Craiova, Gaz Metan 11, FC Voluntari, Dinamo 10, Astra 9, FC Botoșani, FCSB 8, Hermannstadt, Dunărea 7, Concordia 5, Viitorul 3

3 străiniau jucat pentru 2 echipe: Zlatinski (U Craiova și FCSB), Qaka (FCSB și Poli Iași), Walace (Voluntari și Dunărea Călărași)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează