LIGA 1  ·  DINAMO

Ultimele detalii despre construcția noului stadion Dinamo: „PSD a făcut mizerie, tot ei pot să strângă” + De ce „câinii” nu pot juca pe arena din Colentina

Articol de GSP - Publicat joi, 21 martie 2019 10:17

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, a vorbit despre stadionul Dinamo și spune că Primăria Sectorului 2 se poate implica direct.

„Spun încă o dată foarte clar, Primăria Sectorului 2 se poate implica, are fondurile necesare, nu doar pentru a moderniza stadionul, dar și baza sportivă. În primul rând, cred că este normal și este modelul apărut în toată lumea civilizată, aceste baze țin de primării, în primul rând.

Doar în zona fost comunistă mai țin bazele de ministere. Ministerele au un alt rol, de a reglementa și de a propune politici, legi, nu de a deține cluburi sportive, stadioane sau facilităti sportive. Acestea sunt la autoritățile locale.

În mod normal, ar trebui să fie trecut în administrarea primăriei generale sau a sectorului. Pașii către normalitate, ar fi o HG prin care baza să treacă din administrarea ministerului către primăria capitalei, iar Consiliul General să îl dea în administrare consiliului local sector 2. Noi avem banii necesari pentru a administra baza.

Ne tot ascundem dupa pretexte, nu se poate, e un litigiu, nu vrea Badea, nu vrea CS-ul. Situația amplasamentului inițial, că de acolo a pornit tot circul, a fost creată de guvernul PSD Năstase și poate fi foarte ușor remediat de guvernul PSD Dăncilă. Știți pricipiul „cine a făcut mizerie să strângă?”

Așa e și aici. Mai ales că guvernarea Dăncilă e campioană la OUG-uri. Să dea în sfârșit una și pentru populație, nu doar pentru interesele lor legale. Suntem pregătiți să facem această investiție, nu doar pentru Dinamo, pentru cetățenii sectorului 2. Va fi o bază a tuturor cluburilor din sector care vor putea activa acolo”, a declarat Dan Cristian Popescu la Radio Dinamo.

Dinamo are interzis în Colentina

Viceprimarul sectorului 2 spune că Dinamo nu poate juca pe stadionul celor de la Daco-Getica din Colentina și dă amănunte.

„Din câte am înțeles, nu poate fi adus la standarde de Liga I, pentru că este foarte aproape de blocuri, deci poate fi folosit pentru antrenamente, dar nu de nivelul cel mai înalt.

E o poziție ingrată între blocuri. Am avut o discuție cu cei de la CNI pentru o investiție acolo, dar ne-am blocat din cauza acestor parametri. Nu am abandonat discuțiile, dar momentan e imposibil. Căutăm soluții”, a adăugat Dan Cristian Popescu.

Citește și:

Nimeni nu mai înțelege nimic! Pică și planul B pentru noua arenă a lui Dinamo: „Ca să facem stadion, trebuie întâi să construim velodrom”Banii firmei-paravan a bucătăresei din Giurgiu, care a vândut măști la suprapreț, au venit din Abu Dhabi, sub steagul „cooperării” anunțate de Orban și de prințul Emiratelor
Libertatea
Comentarii (5)
rocky2  •  21 Martie 2019, 19:54
Postat de Andrei Tirighie pe 21 Martie 2019, 11:24

primăria să construiască un nou stadion, este f. bine, dar numele noului stadion să nu fie "dinamo".

Sa fie stadionul Gigi Becali, ca a pascut si el oi in zonă!

Gabi Simon  •  21 Martie 2019, 17:48

sa nu aiba drept de partcipare in prima liga si asta bineinteles e valabil in aceasi masura si pentru nou promovatele din Liga a 2 a/

Gabi Simon  •  21 Martie 2019, 17:47

Greu mai inteleg oamenii astia atit de culti si inteligenti se se dau. Am spus de mai multe ori ca aceste echipe care sunt din Bucuresti,si sunt mai multe ,ele nu mai reprezinta strict orasul Bucuresti,ci se duc si reprezinta o parte a orasului sau cel mai bine zis un cartier din Bucuresti. Pentru a avea fiecare ecghipa in sectorul sau cartierul lor,acolo nu e nevoie de syadioane mari,gen Craiova cu peste 30.000 de locuri, e suficient si un stadion de 10-12 000 de locuri care sa fie la standarde europene,iar cind sunt meciurile internationale sa mearga pe stadionul Lia Manoliu toate echipele de prima liga,nu numai FCSB ca e hotul asta de *** si asteapta totul de-a gata sa i se ofere numai lui pe tava,e club privat cum pretinde sa isi faca stadion de 15.000 ca ii ajunge la cit de ordinar e si imprastie si inseala lumea si aranjeaza meciurile din playoff, ar trebui normal ca Priamria Generala saa lase si pe Dinamo si alte echipe,caci nici *** nu va avea bucuria sa joace el pe noul Ghencea,caci acolo de drept apartine Ministerului Ap, si vor juca numai adevarata Steaua. La Dinamo acolo e greu sa se faca stadion chiar si de 12.000 de locuri caci sunt incilcite actele si actele si cu toti hotii si raposatii care sau dat mari dinamovisti o viata intreaga. Iar in consecinta ar fi normal si corect ca acum la licentiere toate echipele din prima liga care nu au stadioane destul de decente si nu au alte datorii la stat si in cadrul administrativ si cele care sunt in insolventa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Tottenham
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Atalanta - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Espanyol
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Baraj Bundesliga
Werder Bremen - Heidenheim
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Manchester City - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Udinese
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Getafe
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1