FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL BURDUJAN

Ultimele informații despre Lucian Burdujan! Reporterii Libertatea au fost la el acasă

Lucina Burdujan a fost dat dispărut de familie
Lucina Burdujan a fost dat dispărut de familie

Articol de , - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 17:55 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 18:27

Dat dispărut pe 20 octombrie de către mama sa, Lucian Burdujan s-a prezentat la o secție de poliție din București. Fostul jucător al Rapidului și al Stelei le-a precizat reprezentanților legii că nu dorește să transmită familiei sale informații privind adresa unde locuiește, iar familia a fost informată cu privire la aceste aspecte. Reporterii Libertatea au fost la el acasă, la Piatra Neamț.

Lucian Burdujan, 39 de ani, dă semne de viață. Dat dispărut pe 20 octombrie, de către mama sa, fostul jucător al Ceahlăului, al Rapidului, al lui FC Vaslui și al Stelei a postat marți seară pe contul lui de Facebook un mesaj în care deplânge moartea tatălui său. Iar miercuri s-a prezentat de bunăvoie la Secția 11 de Poliție din București.

Ulterior, IPJ Neamț a publicat următorul comunicat: „Astăzi, persoana a cărei dispariție a fost reclamată la data de 20 octombrie a.c. s-a prezentat la o unitate de poliție. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni. De asemenea, persoana în cauză nu dorește să transmită familiei sale informații privind adresa unde locuiește, familia fiind informată cu privire la aceste aspecte”.

Jefte, propus la FCSB » Gigi Becali a dat răspunsul pentru GSP
FCSB
Jefte, propus la FCSB » Gigi Becali a dat răspunsul pentru GSP

Reporterii Libertatea au fost la Lucian Burdujan acasă, în Piatra Neamț

Reporterii Libertatea, Adriana Oprea și Maria Andrieș, au fost la Burdujan acasă, la Piatra Neamț, unde au stat de vorbă cu foștii colegi și antrenori ai săi. Jurnaliștii au încercat să discute și cu mama lui, însă aceasta nu i-a primit.

Mama lui Lucian Burdujan a mers la Poliţia din Piatra Neamţ, pentru a reclama dispariţia fiului ei, pe 20 octombrie anul acesta. Potrivit anunţului de pe site-ul IGPR, el plecase din oraş cu un an în urmă, în noiembrie 2022, după ce i-a cerut bani, iar aceasta nu a vrut să-i dea.

În septembrie, potrivit poliţiştilor care cercetau dispariţia, Burdujan s-a întâlnit cu fratele lui vitreg în Ploieşti, apoi el a plecat spre Bucureşti. O lună mai târziu, familia a început să se îngrijoreze, după ce n-a mai reuşit să dea de el, ca să-l anunţe că i-a murit tatăl.

Tatăl lui Lucian Burdujan își câștiga existența, la Roma, cântând la orgă, pe stradă

Ioan Burdujan avea 76 de ani şi era stabilit în Roma (Italia), unde îşi câştiga existenţa cântând la orgă, pe stradă. Jurnaliştii de la rotalianul.ro spun că pe 9 octombrie, bărbatul a fost găsit mort, în locuinţa sa din Roma.

Banii pentru repatrierea sa au fost strânşi într-o chetă publică, iar pe 26 octombrie a fost adus în Piatra Neamţ. Cum Lucian Burdujan n-a apărut nici la înmormântarea tatălui său, pe 2 noiembrie, mama fotbalistului a mers la poliţie şi a cerut mediatizarea dispariţiei. 

Fostul antrenor despre Lucian Burdujan, pentru Libertatea: „Era tăcut şi introvertit. Un om singuratic”

Fost antrenor al lui Burdujan, Gheorghe Bulacu, le-a spus reporterilor Libertatea, printre altele, că Lucian „nu s-a acomodat nicăieri pe unde a jucat. Poate şi din cauza firii lui: era tăcut şi introvertit. Un om singuratic”.

„La caracter era ca o fată mare de la ţară: cuminte, retras, nu mergea cu noi la şpriţuri”, spune şi Gelu Crăcană, fost ofițer de presă al clubului Ceahlăul Piatra Neamț. 

Foștii coechipieri susțin că Lucian Burdujan a obținut peste 2 milioane de euro din fotbal

Peste două milioane de euro a obținut din fotbal Lucian Burdujan, susțin foştii lui coechipieri intrevievați de Libertatea. Banii i-au venit pe rând şi s-au dus la fel. În Piatra Neamţ circulă tot felul de legende despre el. Una dintre ele spune că, din primii bani, Burdujan şi-a luat o maşină, dar ar fi plătit pe ea mai mult decât cerea proprietarul doar ca să arate că are de unde. După ce a dat banii, s-a urcat în maşină, a demarat şi, din greşeală, a izbit-o cu spatele de-un zid.

Conform altei legende, mai târziu fotbalistul şi-ar fi cumpărat două autoturisme identice, numai pentru că-i plăcea foarte mult modelul. Cea care l-a ruinat însă n-a fost pasiunea pentru maşini, ci dependenţa de păcănele şi de pariuri sportive. „Pasiunea pentru jocurile de noroc a moştenit-o de la tatăl lui şi a cultivat-o cât a fost la Rapid. Juca atunci la ruletă, în cazinourile din marile hoteluri din Bucureşti”, spune un fost coleg.

Un fost coechipier susține că Lucian Burdujan a început să joace la pariuri după ce a ieșit din fotbalul profesionist

Mai târziu, când a ajuns în Ucraina, Burdujan ar fi pierdut, într-o singură zi, 100.000 de euro la pariurile sportive, spune o a treia legendă. „E o minciună”, dezminte Matei, un fost coechipier. „El a început să joace şi la pariuri după ce a ieşit din fotbalul profesionist. Juca online şi nu paria mai mult de 2.000-3.000 de euro o dată”.

După ce şi-a încheiat cariera, Burdujan a rămas în Grecia. Juca fotbal la echipe de amatori, unde câştiga maximum 1.500 de euro pe lună. Se descurca după cum putea, dar în pandemie, când stadioanele au rămas pustii, problemele lui financiare s-au agravat. Așa a început să împrumute bani de la prieteni, sub tot felul de pretexte, în 2021.

Probleme cu banii, executat silit

În același an, Burdujan a rămas şi fără numărul de telefon, după ce nu şi-a mai plătit abonamentul şi a făcut o datorie de 1.000 de lei la firma de telefonie, pentru care Judecătoria Piatra Neamţ a dispus executarea lui silită. Tot atunci, el a făcut un „credit doar cu buletinul”, ceea ce i-a adus o nouă executare silită, pentru suma de 1.700 de lei. 

Libertatea a mai aflat că fostul său coleg de la Ceahlăul Costel Ilie a încercat să-l ajute pe Lucian Burdujan cu un loc de muncă: șofer la o firmă de distribuție de marfă. „Nu a rezistat decât o zi, a zis că nu-i place….”, le-a mărturisit Ilie foştilor colegi.

Matei, la rându-i, a povestit reporterilor Libertatea că, ultima oară, Burdujan a fost angajat la o fabrică de lângă Braşov. „De fiecare dată când îşi găsea un loc de muncă, pleca imediat atunci când era recunoscut. Îi era ruşine de ce-a fost şi ce-a ajuns”.

EXCLUSIV FRF rupe în bucăți Generația de Aur: a trimis invitații, la meciul cu Elveția, doar preferențial jucătorilor de la World Cup '94! Pe cine a tăiat de pe listă

Discrepanța e șocantă: Guardiola nu i-ar fi lăsat să se antreneze, în Liga 1 au scris istorie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  15 Noiembrie 2023, 18:32

Claudiu Răducanu, versiunea din Moldova. E plină țara de oameni din ăștia inculți dpdv financiar

Vezi toate comentariile (2)
Comentează