FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Guardiola nu i-ar fi lăsat să se antreneze, în Liga 1 au scris istorie

Liga 1 s-a obișnuit să găzduiască fotbaliști supraponderali, de la Eric de Oliveira și Harlem Gnohere, aflați în TOP 3 marcatori străini din istoria campionatului nostru, până la exemple din prezent, ca Billel Omrani sau Constantin Budescu +10   FOTO
Liga 1 s-a obișnuit să găzduiască fotbaliști supraponderali, de la Eric de Oliveira și Harlem Gnohere, aflați în TOP 3 marcatori străini din istoria campionatului nostru, până la exemple din prezent, ca Billel Omrani sau Constantin Budescu

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 17:04 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 16:39

Liga 1 s-a obișnuit să găzduiască fotbaliști supraponderali, de la Eric de Oliveira și Harlem Gnohere, aflați în TOP 3 marcatori străini din istoria campionatului nostru, până la exemple din prezent, ca Billel Omrani sau Constantin Budescu ♦ La Manchester City, Pep Guardiola nu le permite fotbaliștilor lui să se antreneze alături de colegi dacă au kilograme în plus

Campionatul României a fost în ultimele decenii un loc în care fotbaliștii cu probleme de greutate și-au găsit loc. Mai mult decât atât, mulți au realizat performanțe importante. De pildă, Eric și Gnohere au avut mai mereu câteva kilograme în plus, dar ocupă locul 1, respectiv locul 3 în topul marcatorilor străini din istoria Ligii 1. Eric a înscris 66 de goluri, Gnohere 58.

Vor să fenteze iar regulamentul cu un antrenor de formă » Planul pregătit în culisele Ligii 1
ANTRENORI
Vor să fenteze iar regulamentul cu un antrenor de formă » Planul pregătit în culisele Ligii 1

Superliga supraponderalilor

Cel mai recent exemplu de acest tip este cel al lui Juvhel Tsoumou, noul atacant al Rapidului despre care Cristi Dulca a spus: „E mai gras decât mine!”.

Un alt fotbalist proaspăt revenit în Superliga, la Petrolul, Billel Omrani, a fost taxat de comentatorul Orange Sport și Prima Sport Bogdan Cosmescu din cauza condiției fizice pe care atacantul de 30 de ani a afișat-o în remiza de la Sfântu Gheorghe cu Sepsi, 0-0. 

Omrani, prezentarea la Petrolul
Eric, în tricoul Viitorului, actuala Farul
Constantin Budescu, la Petrolul
„Bizonul” Gnohere, în perioada de la FCSB
Tsomou a fost luat la ochi de Cristi Dulca
+6 FOTO

„Este uluitor modul în care poate să arate Omrani pentru nivelul unui fotbalist profesionist! N-am mai văzut de foarte, foarte multă vreme un jucător cu atât de multe kilograme în plus”, a reacționat Cosmescu în direct.

Și cazuri mai sunt. Constantin Budescu, 8 etape la rând cu gol produs pentru Farul, se luptă de o perioadă lungă de timp cu greutatea. „Mai are de pierdut niște kilograme, are totuși o vârstă și nu este ușor să fii în formă bună”, recunoștea la finalul lunii septembrie chiar un acționar al campioanei, Ciprian Marica.

Un alt caz arhicunoscut este cel al lui Jovan Markovic de la Universitatea Craiova. „A fost amendat din cauza kilogramelor”, a recunoscut de curând Eugen Neagoe, fostul antrenor al oltenilor. „Nu îmi place cum arată fizic. Eu îl văd foarte gras”, spunea și Viorel Moldovan la finalul anului trecut. 

Însă Mihai Rotaru, principalul acționar al alb-albaștrilor, a susținut întotdeauna contrariul: „Markovic se află în parametri buni. Are 90,5 kilograme, la o înălțime de 1.85-1.86. Doctorii ne-au spus că e bine. Dacă doctorii ne-au spus că e în regulă, ce să facem? Să spunem noi că nu e bine?”.

Radaslavescu, probleme cu greutatea la 19 ani

Deși are 19 ani, Eduard Radaslavescu de la FCSB nu a reușit să se mențină constant la o greutate optimă. În vară s-a prezentat la reunirea vicecampioanei cu 4 kilograme în plus. 

„Nejucând, în afara faptului că ruginește, mi se pare gras. M-am uitat cu atenție. Hai să nu zic gras, dar evident supraponderal. Nu mi se pare că arată foarte bine din perspectiva greutății”, remarca editorialistul GSP Cristian Geambașu într-o emisiune Digi Sport.

„Jefte m-a speriat! Are 10 kilograme în plus”

CFR Cluj a anunțat azi despărțirea de atacantul Jefte Betancor, cel care l-a determinat la începutul sezonului pe Basarab Panduru să spună: „Mi se pare că e Jefte cu 10 kilograme în plus față de Jefte ăla care a venit prima dată. E imens acum!”. Ulterior, spaniolul i-a răspuns expertului TV, și-a dat jos tricoul după un gol marcat cu U Cluj (4-3).

„Miron are capul gras”

Pe acest subiect, o explicație inedită a oferit-o Mihai Stoica, managerul FCSB, când a fost întrebat despre condiția fizică a lui Andrei Miron. „El are capul gras, dar nu e gras”, spunea MM în septembrie 2021 despre stoperul care la acea vreme evolua la FCSB și care acum joacă pentru U Cluj.

„Pufi” Bălgrădean

Problemele de greutate au dat și porecle în Liga 1, așa a ajuns Cristi Bălgrădean să fie cunoscut sub denumirea de „Pufi”. Portarul e legitimat din 2020 la CFR Cluj și a mai jucat de-a lungul carierei pentru Atletico Arad, Minerul Lupeni, FC Brașov, Liberty Salonta, UTA, Dinamo, Unirea Urziceni, Dinamo, CSU Craiova, Chiajna și FCSB

Guardiola a exclus superstaruri de la antrenamente din cauza kilogramelor în plus!

Când a venit la Manchester City, în 2016, Pep Guardiola a impus o regulă clară: cine are kilograme în plus nu doar că nu joacă, dar nici nu se antrenează cu echipa! Din acest motiv a fost exclus de la ședințele de pregătire Samir Nasri. „Când a venit el, aveam câteva kilograme în plus, cam 4. Pentru Pep, dacă ai 2,5 kilograme în plus, nu te antrenezi cu grupul”, a povestit fostul mijlocaș francez.

Tot la începutul mandatului lui Guardiola la City, superstarul Yaya Toure a trebuit să slăbească 8 kilograme pentru a face parte din planurile lui Pep, scrie goal.com.

În decembrie anul trecut, Guardiola îl excludea temporar din lot și pe Kalvin Phillips din cauza faptului că mijlocașul englez pentru care „cetățenii” au achitat circa 50 de milioane de euro s-a întors cu un surplus de kilograme de la Campionatul Mondial.

Pepe, șocat de jucătorii de la FCSB: „Bă, voi de ce sunteți așa grași?”

Mihai Stoica și fostul portar Eduard Stăncioiu au povestit un episod petrecut în cantonamentul efectuat de roș-albaștri în Antalya în ianuarie 2018.

Celebrul fundaș central Pepe, pe-atunci la Beșiktaș, care se pregătea tot în Turcia, a fost surprins de condiția fizică a fotbaliștilor de la FCSB.

„Pepe l-a întrebat pe Teixeira: «Bă, voi ce echipă sunteți? De ce sunteți așa grași?». Era Budescu, era Alibec, «Bizonul». Pepe arăta mult mai slab decât la televizor. La televizor, ni se părea că e «monstru». În realitate era așchie”, au povestit MM și Stăncioiu.

La 40 de ani, Pepe s-a întors la Porto și a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria Ligii Campionilor.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de Israel - România

Mai multe articole de actualitate din Superliga:

Vali Crețu și-a aflat pedeapsa, după eliminarea din meciul cu FCU Craiova + Cât stă pe bară Gică Hagi
SUSPENDARE
Vali Crețu și-a aflat pedeapsa, după eliminarea din meciul cu FCU Craiova + Cât stă pe bară Gică Hagi
U Cluj suflă și-n iaurt! Când se poate face afacerea cu turcii și de ce ardelenii nu vor avea soarta „fraților” de la Dinamo: „Poate ei s-au gândit la Lucescu”
U CLUJ
U Cluj suflă și-n iaurt! Când se poate face afacerea cu turcii și de ce ardelenii nu vor avea soarta „fraților” de la Dinamo: „Poate ei s-au gândit la Lucescu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close