FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV U Cluj suflă și-n iaurt! Când se poate face afacerea cu turcii și de ce ardelenii nu vor avea soarta „fraților” de la Dinamo: „Poate ei s-au gândit la Lucescu”

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 15:28 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 15:44

Oficialii de la U Cluj au stabilit o punte de legătură cu turcii care vor să investească la gruparea alb-negrilor. Vor urma discuții între avocați și examinări reciproce, vreme de cel puțin două luni, apoi se va trece la etapa următoare.

Informația vizavi de foarte posibila venire a cinci investitori turci în viitorul apropiat la U Cluj a fost disecată în ultimele zile. 

Alexandru Chipciu nu crede că va mai fi convocat la națională: „Selecționerul nu mai ține cont de forma de moment a jucătorilor”
ROMÂNIA
Alexandru Chipciu nu crede că va mai fi convocat la națională: „Selecționerul nu mai ține cont de forma de moment a jucătorilor”

Cei cinci oameni de afaceri urmează să fie membri în asociația care conduce destinele clubului de pe malul Someșului. Doar că înțelegerea nu se va perfecta mai devreme de ianuarie 2024, în cel mai bun caz.

Care sunt următorii pași la U Cluj: verificări, due diligence, discuții între avocați

Sunt cinci oameni de afaceri, care vor veni cu banii lor, dar vor încerca și atragerea unor sponsori noi pe lângă cei existenți în relația cu U Cluj.

"Urmează verificări de ambele părți, due dilligence, discuții între avocați. Vrem să facem lucrurile ca la carte, cum trebuie făcute. Și dacă iese, cum se anunță că poate să iasă, să iasă ceva bun pentru club. 

Sută la sută vor fi condiții, clauze. Situația mai clară va fi la începutul lui 2024", au transmis oficialii celor de la U Cluj pentru GSP.ro despre cum se va derula situația în perioada imediat următoare.

„Frații de la Dinamo” s-au „ars” cu Cortacero și spaniolii! Mesajul celor de la U Cluj: „Nu vindem nimic, nu pleacă acasă actualii membri”

Mesajul celor de la U Cluj a fost cât se poate de clar pentru suporterii "Șepcilor roșii": "Nu are cum să fie ca la Dinamo. Nu își are rost o comparație sau o paralelă cu ceea ce a fost acolo. Nu vindem nimic, nu pleacă acasă actualii membri ai clubului, cei care vin doar se alătură. Când va fi ceva clar vom comunica de îndată suporterilor".

Într-o publicație locală, Foaia Transilvană, a apărut și o informație vizavi de faptul că Mircea Lucescu ar putea fi atras în noul proiect al turcilor de la Cluj Napoca. Oficialii alb-negrilor au transmis că nu au fost anunțați nimic de Il Luce și nici turcii nu au menționat vreun moment numele legendarului român.

”Cine știe, poate s-au gândit turcii la Lucescu... Nu avem nicio informație. Au vorbit frumos de Ioan Ovidiu Sabău, asta da! Dar nimic despre Mircea Lucescu”, au transmis cei de la U.

U Cluj, la un pas de a atrage investitori străini, cine sunt turcii

Un grup de oameni de afaceri, condus de Serhan Cetinsaya, a fost în week-end-ul trecut la Cluj, au asistat la partida dintre Universitatea și Petrolul Ploiești (0-0) și au discutat cu conducerea clubului posibilitatea de a investi în echipă.

Turcii au zăbovit câteva zile în capitala Transilvaniei și au avut câteva întâlniri cu președintele clubului, Radu Constantea, și cu alți oficiali ai alb-negrilor.

Conform informațiilor GSP.ro, turcii au planuri mari în ceea ce privește U Cluj: "Există un acord de principiu! Urmează să stabilim aspectele legale. Vorbim de un grup de cinci oameni de afaceri".

Serhan Cetinsaya (33 de ani) este un om de afaceri turc, care a activat la o grupare uriașă în țară, Beșiktaș, dar în vară a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al clubului din Istanbul. El negociase personal înregimentarea superstarului spaniol Sergio Ramos (care a preferat să se întoarcă la Sevilla), nu s-a perfectat afacerea și pe fondul mai multor nemulțumiri, Serhan a părăsit BJK.

Serhan Cetinsaya este membru al Consiliului de Administrație al companiei de Artaș İnşaat, fondată în 1977 de de tatăl său, Suleyman Cetinsaya. Familia Cetinsaya are afaceri în construcții, turism, retail și industrie.

Printre oamenii de afaceri care vor să investească la U Cluj se află și Sertac Guven, fost vicepreședinte al clubului de fotbal Trabzonspor și unul dintre cei care au pus umărul la crearea echipei ce a câștigat campionatul la finalul sezonului 2021-2022.

VIDEO Scenografia celor de la U Cluj în duelul cu CFR din Cupă

Citește și alte știri:

EXCLUSIV De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca

EXCLUSIV De ce se mută Dinamo de pe Arena Națională: „Poate schimbăm atmosfera!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  16 Noiembrie 2023, 09:11
Postat de raul791212 pe 15 Noiembrie 2023, 16:12

In cazul acesta este clar o conditie impusa de Boc cand a dat metroului firmei din Turcia .Acum pe bune cine ar veni sa investeasca intr-un forbal mort si neprofitabil cum e cel din Romania .Daca doreau performanta si profit investeau in Turcia ca aveau unde .

poate ca ai dreptate.. poate nu.. dar totusi.. sa investesti in turcia iti trebuie sume mari (comparativ cu RO)..

zetanu
zetanu  •  15 Noiembrie 2023, 17:00

Deja se simte mireasma de teapa in aer...

raul791212
raul791212  •  15 Noiembrie 2023, 16:12

In cazul acesta este clar o conditie impusa de Boc cand a dat metroului firmei din Turcia .Acum pe bune cine ar veni sa investeasca intr-un forbal mort si neprofitabil cum e cel din Romania .Daca doreau performanta si profit investeau in Turcia ca aveau unde .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează