FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV De ce se mută Dinamo de pe Arena Națională: „Poate schimbăm atmosfera!”

Dinamo - Universitatea Craiova/ foto: Imago Images
Dinamo - Universitatea Craiova/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 11:53 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 13:33

Derby de România dintre Dinamo și FCSB se va disputa pe Arena Națională, duminică, 26 noiembrie, apoi meciurile din decembrie vor fi jucate de „câini” pe stadionul „Arcul de Triumf”. Roș-albii vor să schimbe norocul și atmosfera, mai ales că vor juca doar luni seară pe final de 2023.

Dinamo - FCSB se joacă duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, după care „câinii” nu vor mai juca ultimele trei meciuri de acasă din 2023 pe cel mai mare stadion al țării. Bucureștenii vor reveni pe arena „Arcul de Triumf”, pentru duelurile cu Oțelul (Cupa României) și cu U Cluj și FC Voluntari, ambele în campionat.

Andrei Nicolescu, atacat pentru declarația dată la GSP LIVE: „Nu poate să îl oprească cineva pe omul ăsta? Debitează prostii! E ridicol și penibil”
DINAMO
Andrei Nicolescu, atacat pentru declarația dată la GSP LIVE: „Nu poate să îl oprească cineva pe omul ăsta? Debitează prostii! E ridicol și penibil”

Strategia lui Dinamo pentru ultimele trei meciuri de acasă din 2023

Administratorul special Andrei Nicolescu a confirmat mutarea, dar a evitat să dezvolte motivele care au dus la această decizie. 

Hotărârea este luată și va fi dusă la îndeplinire. Oficialii „câinilor” susțin că demersul nu are la bază chestiuni financiare, ci detalii care țin de situația din prezent a formației.

6.820 de spectatoriau fost pe Arena Națională la ultimul meci de acasă al ”câinilor”, cu Poli Iași (0-0), într-o vineri seară

„Încercăm să schimbăm atmosfera. Lucrurile nu au mers bine, suntem unde suntem, poate dacă schimbăm atmosfera ajută la rezultat! Una e să ai 7.000 de oameni pe Arena Națională, pierduți în imensitatea de stadion, alta e să 5.000-7.000 de spectatori la „Arcul de Triumf”

În plus, programările de la Ligă sunt clare: Dinamo va juca doar luni seara. Câți oameni mai vin la stadion, în frig, în decembrie, la meciuri care nu sunt cap de afiș în etapă, lunea?!”, au explicat oficialii roș-albilor chestionați de GSP pe seama deciziei clubului.

Dinamo le cere 25% reducere responsabililor de pe „Arc” 

GSP.RO a scris în urmă cu mai multe săptămâni că Dinamo le cere responsabililor de la Arcul de Triumf și o reducere, de la 24.000 la 18.000, pentru fiecare partidă în care va închiria stadionul.

Dinamo pierde și la asistență: e sub Oțelul, Hermannstadt sau UTA

Dinamo și-a pierdut din asistență pe măsură ce a acumulat eșecuri. În prezent, echipa lui Ovidiu Burcă a adunat 10 etape consecutive fără victorie, 3 remize și 7 înfrângeri.

Dinamo are o medie acasă de 6.979 de suporteri, locul 9 în Superligă. Scăderea e masivă dat fiind faptul că Dinamo a avut 10.452 fani cu FCU Craiova și peste 10.000 cu CFR Cluj, adică în două dintre ultimele trei jocuri pe teren propriu.

Meciul cu Farul de pe Arcul de Triumf rămâne cel cu cea mai slabă asistență pentru Dinamo în acest sezon. Atunci, doar 4.700 de câini au fost în tribune. Cu până în 7.000 de fani ca medie, Dinamo e cu mult în urma rivalei FCSB, prima în top, cu peste 15.000, dar și sub formații precum Oțelul, Hermannstadt sau UTA.

Dinamo susține că pierde bani la fiecare meci jucat acasă: „15-20.000 de euro gaură”

Din punct de vedere financiar, clubul susține că merge pe minus, pe pierderi, la fiecare etapă disputată pe teren propriu! Indiferent de soluția aleasă pentru stadionul de acasă.

Chestionați de către GSP.ro pe marginea acestui subiect, reprezentanții grupării au explicat: „Există o «gaură» de 15-20.000 de euro la fiecare meci acasă! Asta dacă jucăm pe Arena Națională. Nu există o diferență mare la pierderi între «Arenă» și «Arcul de Triumf». 

Diferența este de vreo 3.000 de euro între cele două stadioane, dar măcar la Arena Națională poți aduce mai mulți spectatori. Chiar dacă «Arcul de Triumf» are o capacitate de 6-7 ori mai mică decât Arena Națională, este un stadion scump, de fapt, cel mai scump din țară pe locul ocupat de spectator! Peste tot se pierd bani”.

Aceasta chiar dacă, în primăvară și în startul sezonului de Liga 1, dinamoviștii s-au lăudat că au făcut sold-out pe stadionul de lângă Mănăstirea Cașin!

VIDEO CSU Craiova - Dinamo » Ovidiu Burcă, conferință de presă după eșecul cu 0-1

Citește și alte știri:

Experiența unui englez în România » A impresionat în ultima etapă din Superliga: „Românii zâmbesc mult, trăiți ca în Anglia. Sunt însă două lucruri care nu îmi plac aici”

Gloria Craiovei Maxima și a naționalei: „Suntem locul 1. Apoi problema va fi când vom ajunge la Euro” + Surpriză, pe cine vede favorită la titlu

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (11)
gorobete
gorobete  •  15 Noiembrie 2023, 16:48

FC Dinamo va trece oricum direct in eternitate!! Retrogradarea en fanfare va duce de asta data DIZOLVAREA!! E greu de găsit un loc cu mai mulți troglodiți decât fc dinamo cu toată pleiada lor de acționari cu 100 euro în cont, manageri cameramani de nunti și antrenori purtători de bikinii că desuuri!! Ăștia trimit in teren niste culegatori de nuci de cocos ce poarta anatema de fotbaliști!! Iar toți susținuți de un grup de urlatori-donatori de *** zica-se ultras!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pelicansli
pelicansli  •  15 Noiembrie 2023, 14:25

Sunt mulți care adoptă ipocrizia ca model de urmat în viața. Cruif, Ferguson sunt elogiați pentru activitatea îndelungată la echipe, Arsene.. Activitatea îndelungată a adus în timp rezultate semnificative. Nu imediat. Dar Burca trebuie să plece… Suporterii de fotbal trebuie să fie primii care să susțină o idee, un om… Și o fac dacă sunt lăsați în pace. Băgatul bățului prin gard e specialitatea noastră. Burca va pleca singur, când va simți ca nu i iese. Dacă acum crede altceva, trebuie susținut, încurajat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează