FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

EXCLUSIV Gloria Craiovei Maxima și a naționalei: „Suntem locul 1. Apoi problema va fi când vom ajunge la Euro” + Surpriză, pe cine vede favorită la titlu

Nae Ungureanu, gloria Craiovei Maxima și a naționalei. Foto: GSP
Nae Ungureanu, gloria Craiovei Maxima și a naționalei. Foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 15:45 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 16:02

Nae Ungureanu, 67 de ani, fostul fundaș stânga de fier de la Universitatea Craiova, Steaua și naționala României, nu concepe ca „tricolorii” să rateze calificarea la Euro 2024, văzând echipa lui Edward Iordănescu pe locul 1 în grupa preliminară. Apoi, consideră că FCSB e favorită la titlu și le dă un sfat rivalilor de la Dinamo.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Nae Ungureanu, 67 de ani, a rămas același personaj mucalit, care le spune „verde” în față, fără a mai nuanța termenii. Nu pierde meciurile de acasă, de pe „Ion Oblemenco”, ale Universității Craiova, are loja 120 a stadionului alături de foștii săi coechipieri.

Daniel Boloca, mesaj SFIDĂTOR: „Am făcut o greșeală când am jucat pentru România. Nu înțelegeam nimic, dădeam din cap și râdeam ca prostul”
INTERVIU
Daniel Boloca, mesaj SFIDĂTOR: „Am făcut o greșeală când am jucat pentru România. Nu înțelegeam nimic, dădeam din cap și râdeam ca prostul”

Fostul fundaș stânga al Craiovei Maxima, care a făcut ulterior carieră la Steaua și la Rapid și a fost un om important al naționalei României la finalul anilor '80, are încredere totală în „tricolori” în perspectiva confruntărilor finale cu Israel (deplasare) și cu Elveția (acasă).

Nae Ungureanu: „Îmi plac mai mulți, dar nu dau nume, că nu vreau să jignesc pe cineva!”

„Părerea mea e că ne calificăm la pas! Sunt așa sigur fiindcă Israel trece printr-o pasă foarte proastă, începând cu războiul ăla de la ei și terminând cu terenul pe care joacă, unul neutru. Eu zic că vom rămâne locul 1 după această dublă.

În al doilea rând, naționala noastră este în revenire de formă. Îmi plac mai mulți jucători de la naționala noastră. Nu dau nume fiindcă nu vreau să jignesc pe cineva! Ajungem la Euro fără probleme, dar acolo va fi problema. Acolo, vom întâlni doar echipe bune și acolo este foarte greu”, a explicat Nae Ungureanu într-un interviu acordat GSP.ro.

Edward Iordănescu va rezista presiunii și va demonstra ce poate. E comunicativ, ambițios, îi lipsește doar performanța.

- Nae Ungureanu

57 de selecțiiși un gol a adunat Ungureanu la echipa națională în perioada 1981-1989

Nae Ungureanu consideră că Universitatea Craiova nu are șanse la titlu: „Favorită este FCSB”

Craioveanul este supărat că echipa lui de suflet a adunat destule sincope și în actuala ediție. Mai exact, în ciuda patriotismului local, Ungureanu nu consideră formația lui Ivaylo Petev printre favoritele la titlu.

10 trofeea cucerit Ungureanu, patru campionate, două cu Știința, două cu „viteziștii”, șase Cupe ale României, trei pentru Știința, trei pentru „viteziști”

„Craiova are jucători ce nu au demonstrat nici măcar jumătatea din valoarea lor. Sper să-și dea drumul la joc mai repede, să fim din nou acolo sus, unde ne este locul. E greu să mai luăm campionatul, am făcut multe meciuri slabe afară, în special. Dacă acasă ne mai cârpim la un rezultat bunicel, afară suntem catastrofe. Favorită la titlu este Steaua, FCSB”, a comentat Ungureanu.

A evoluat pentru juveți în perioada 1977-1987, apoi a ajuns în Ghencea, unde a evoluat între 1987-1992, încheindu-și cariera în Grant, la Rapid București, în ediția 1992/1993.

71 de meciuria jucat olteanul în cupele europene, marcând un gol, evoluând în fiecare sezon în cupele continentale în perioada 1977-1992

Nu doar că a jucat în fiecare an al carierei sale în cupele europene, dar, deși fundaș lateral, a marcat cel puțin un gol pe sezon în Divizia A!

Ștefan Kovacs, marele antrenor, i-a pus porecla „Roșu”, fiindcă se înroșea la chip la efort fizic. De fapt, „Roșu” a fost porecla românizată, nea Piști îl striga „Piros”, pronunție „piroș”, „roșu” în maghiară.

Nae Ungureanu: „Dinamo nu are bancă deloc, iar titularii sunt modești”

Indiferent ce culori a reprezentat, Ungureanu a fost rivalul lui Dinamo. Nu-și vede bine adversarii nici în această ediție.

„Dacă se va salva Dinamo de la retrogradare? Dacă joacă etapele din retur cu aceeași echipă, nu cred! Le trebuie jucători să completeze lotul. Nu are bancă deloc, iar titularii sunt modești. Trebuie să lucreze puțin la lot. Dinamo este într-o perioadă grea, nasoală”, a reacționat Nae Ungureanu.

437 de meciuria adunat în Divizia A, marcând 29 de goluri, pentru U Craiova, Steaua și Rapid

VIDEO. CSU Craiova - Dinamo » Ovidiu Burcă, conferință de presă după eșecul cu 0-1

Citește și alte știri:

Experiența unui englez în România » A impresionat în ultima etapă din Superliga: „Românii zâmbesc mult, trăiți ca în Anglia”

Alex Mitriță a răbufnit la interviu: „Am început din prima cu jocul care nu este...”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
dansy
dansy  •  24 Noiembrie 2023, 09:18

Model de prostie jurnalistica: A jucat la Universitatea Craiova 10 ani in perioada “Craiova Maxima” ,dar a făcut “cariera” la fcsb și rapid! “Curat murdar”domnilor de la gsp!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează