FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Daniel Boloca, mesaj SFIDĂTOR: „Am făcut o greșeală când am jucat pentru România. Nu înțelegeam nimic, dădeam din cap și râdeam ca prostul”

Daniel Boloca, în dreapta, la antrenamentul oficial al „naționalei” dinaintea meciului Bosnia, în septembrie 2022
Daniel Boloca, în dreapta, la antrenamentul oficial al „naționalei” dinaintea meciului Bosnia, în septembrie 2022

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 14:58 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 21:13

Daniel Boloca (24 de ani), mijlocașul lui Sassuolo, a povestit pentru site-ul „Cronache di Spogliatoio” de ce a întors spatele naționalei României: „Nu înțelegeam nimic și ei mai vorbeau și repede. Noii colegi încercau să mă ajute să mă integrez, dar eu dădeam din cap și râdeam ca prostul”.

Daniel Boloca a confirmat-o încă o dată, în presa italiană, că echipa națională a României rămâne un subiect închis. Unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Sassuolo în sezonul actual a dezvăluit motivele renunțării sale și de ce speră să mai fie chemat de Squadra Azzurra, după ce, în decembrie 2022, el a răspuns convocării lui Roberto Mancini la un trial de selecție. 

Site-ul "Cronache di Spogliatoio" (cronici de vestiar) l-a intervievat pe mijlocașul central român de 24 de ani, declarațiile lui fiind preluate de agenția "Tuttomercatoweb".

„Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”
ROMÂNIA
„Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”

Boloca: „Aveam dubii, însă am făcut-o pentru părinții mei"

„Prima convocare a venit din România, părinții mei s-au născut acolo și au ajuns în Italia ca extracomunitari. Nu m-am gândit niciodată că voi fi chemat la o echipă națională. A fost o senzație foarte frumoasă pentru ai mei.

Eu nu eram foarte sigur, aveam unele dubii. M-am certat cu ei și le-am zis că eu nu vorbesc limba, în casă discutăm mereu în italiană și uneori mai scapă un cuvânt românesc. Înțeleg când vorbesc, dar... Sunt născut în Italia... Era o ocazie unică și părinții mei erau prea mulțumiți. Așa că am acceptat", a spus Boloca.

Boloca: „Am înțeles atunci care va fi destinul meu!"

Daniel a explicat apoi în detaliu cum au decurs discuțiile de anul trecut, cuilminând cu refuzul de a mai fi chemat de selecționerul Edi Iordănescu: 

„Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala comisă. Nu înțelegeam nimic și ei mai vorbeau repede. Mă trezeam la prânz sau la cină cu ceilalți jucători care încercau să mă ajute să mă integrez și eu dădeam din cap și râdeam ca prostul. 

Chiar eram în dificultate. O lună mai târziu, am primit vestea că naționala Italiei mă cheamă pentru un stagiu la care Roberto Mancini voia să testeze câțiva tineri din Serie B. Eram în al nouălea cer, am acceptat și am înțeles care va fi destinul meu".

Boloca: „Dacă mergi la națională, trebuie s-o faci cu inima"

Mijlocașul lui Sassuolo a vorbit și despre mesajul transmis federației române: „Când a venit convocarea, m-au chemat ca să afle care ar fi intențiile mele. «Voi fi onest cu voi. Vă mulțumesc, pentru că m-ați tratat într-un mod rafinat, dar mă simt italian. Mi-ați dat destule, fără să mă faceți să simt vreo lipsă. A fost un moment special în familie, însă din respect pentru voi trebuie să admit că nu e ceea ce vreau». 

Privind înapoi, am greșit acceptând convocarea. Eram complet alături de drum. Dar nu știam dinainte. Dacă mergi la națională, trebuie s-o faci cu inima! Sunt recunoscător pentru acea chemare, dar nu era cazul să mai vin în România". Boloca are evoluții apreciate în Serie A, unde a bifat 12 apariții și o pasă decisivă cu Bologna.

Daniel Boloca a avut un start excelent de sezon și selecționerul îl urmărește îndeaproape - Alessio Dionisi, antrenor Sassuolo

6minute a prins Daniel Boloca la naționala României, în amicalul cu Slovenia (1-2) din 17 noiembrie 2022. În testul cu Moldova (5-0), pe 20 noiembrie a fost rezervă nefolosită

Citește și

Israelienii, superoptimiști înaintea „dublei” cu Elveția și România: „Sută la sută vom merge la Euro!”
Israel - România
Israelienii, superoptimiști înaintea „dublei” cu Elveția și România: „Sută la sută vom merge la Euro!”
Acum s-a aflat » Motivul bizar din cauza căruia Martin Odegaard a lipsit în ultimele 3 meciuri ale lui Arsenal
ANGLIA
Acum s-a aflat » Motivul bizar din cauza căruia Martin Odegaard a lipsit în ultimele 3 meciuri ale lui Arsenal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (133)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  19 Noiembrie 2023, 11:03
Postat de dudulici pe 19 Noiembrie 2023, 02:22

Tikicaca?!Ești ***?!

Gura, prostule

dudulici
dudulici  •  19 Noiembrie 2023, 02:22
Postat de tikitakabarceloona pe 14 Noiembrie 2023, 21:14

Si de ce trebuie sa fie atasat de romania? Romania e tara care te invata sa renunti la dreptatea ta, la drepturile si onoarea ta, sa iti taie aripile, sa te tina jos. Sa joace pentru italia daca el simte asta. A dat o sansa romaniei, dar a simtit ca nu e atasat de decizia aia. Ce istorie are italia si ce tara de mana a 3- a a devenit romania…pacat de potentialul pe care il avea candva

Tikicaca?!Ești ***?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

persanu
persanu  •  17 Noiembrie 2023, 15:16

ma pufneste rasul cand vad oameni ce ii dau dreptate lui Boloca. Pai ba rasilor , stiti cati jucatori africani joaca in Europa si au ales totusi sa joace pentru tara lor de origine desi au fost convocati de nationala tarii de adoptie ? Pai aia au uitat limba in Anglia ? In Italia ? In Franta ? Ipocrizie crasa. Chiar daca simti asta, pentru binele tau nu o faci public , poti spune pur si simplu nu ma acomodez in grup si gata. Dar sa vii sa zici ca nu stii limba ... asta denota respectul fata de parintii tai , iar parintii ti-au transmis respectul lor fata de Romania. Cu oameni ca astia a decazut Romania si tot genul asta de caractere sunt si la conducerea tarii. Si sa nu ai impresia ca daca mananchi spaghetti sau paste esti italian , ca cetatenie da , dar originea e ROMANIA ma nea caisa. Imi vine sa vomit cand ii vad si pe altii ca aproba interviul care nu face altceva decat sa ii faca si pe altii sa dispretuiasca Romania , asa cum e ea. Ma intreb totusi daca cei ce dispretuiesc Romania au facut ceva pentru Romania , ca ea a facut extrem de multe pentru ei. Simona Halep care are origini machedonesti a spus intotdeuna ca e romanca , Emma Raducanu isi recunoaste radacinile si viziteaza des Romania , Bianca Andreescu la fel, ce sa mai zic de Popovici care a refuzat un contract de milioane in statele unite ? Si exemplele pot continua , doar ca neicanimeni in drum care nu au demonstrat nimic nu vor intelege niciodata. A uita limba nu e o rusine , a renega da, extrem de rusinos.

Vezi toate comentariile (133)
Comentează