FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”

Dorin Goian (numărul 15) are nu mai puțin de 60 de selecții la națională / Sursă foto: Imago Images +7   FOTO
Dorin Goian (numărul 15) are nu mai puțin de 60 de selecții la națională / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 23:20 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 00:03

Dorin Goian, fost jucător cu 60 de selecții la echipa națională, spune că nici măcar nu auzise de numele lui Daniel Boloca, fotbalistul lui Sassuolo care le-a spus italienilor că și-a încheiat socotelile cu reprezentativa României.

Declarațiile oferite de Daniel Boloca în presa din Italia, prin care mijlocașul de 24 de ani al lui Sassuolo se dezice definitiv de naționala României, au provocat un val de reacții în rândul microbiștilor români. După viralizarea declarațiilor, aceștia s-au împărțit în mai multe tabere și au dezbătut pe larg refuzul lui Boloca de a mai juca sub culorle României. 

Marți seara, Gazeta a încercat să obțină reacții pe subiect din partea unor fotbaliști importanți din trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat al primei reprezentative. Primul nume care a răspuns apelurilor GSP a fost Dorin Goian, mult timp piesă de bază în echipa României în anii 2000.

Dorin Goian, reacție sinceră: „Cine e Daniel Boloca?”

Iar fostul stelist a avut o reacție cât se poate de onestă la telefon: 

Cine e Daniel Boloca? Vorbesc foarte serios! Îi urăm baftă multă. Să joace, atunci, în naționala Italiei! 

Chiar nu știam, nu am văzut acel amical cu Slovenia (n.r. - în care Boloca a evoluat șase minute). Dacă e decizia lui și îi pare rău că a jucat pentru naționala noastră, asta e! Să joace la Italia”, a mărturisit Goian, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Daniel Boloca, mesaj SFIDĂTOR: „Am făcut o greșeală când am jucat pentru România. Nu înțelegeam nimic, dădeam din cap și râdeam ca prostul”
INTERVIU
Daniel Boloca, mesaj SFIDĂTOR: „Am făcut o greșeală când am jucat pentru România. Nu înțelegeam nimic, dădeam din cap și râdeam ca prostul”

Ce a însemnat naționala pentru Dorin Goian: „Am luat-o tot timpul ca pe o mândrie”

Fostul „Ministru al Apărării” din Ghencea, care a evoluat pentru prima reprezentativă timp de 9 ani, între 2005 și 2014, a explicat apoi ce însemnau pentru el convocările la națională:

„Am spus-o mereu... Să fii convocat la naționala țării tale, să fii printre cei mai buni 24 de jucători români, era o mândrie și confirma faptul că ești un jucător bun, că te afli într-o formă foarte bună. Tot timpul am luat-o ca pe o bucurie, ca pe o mândrie. Dacă vii la lot și mai ești și titular, atunci responsabilitatea e și mai mare.

„Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”
Dorin Goian / FOTO Imago

Golul cu Olanda e cel mai important pentru mine, dar sunt bucuros și datorită evoluției noastre de atunci, bucuros pentru cum ne-am adaptat cu toții acelor condiții de la Constanța, acelui vânt... Dar au fost multe meciuri bune. Orice joc la națională este special, fiindcă ai o foarte mare responsabilitate. 

Mi-aduc aminte cu mare plăcere și de meciul de acasă, cu Albania, ultimul meci din grupa de calificare (n.r. 6-1, în noiembrie 2007, ultima apariție pe vechiul «Lia Manoliu»). Jucam din postura de echipă calificată, lumea era entuziasmată, a fost un spectacol frumos”, a mai spus „Goe”.

Daniel Boloca: „Am făcut o greșeală când am jucat pentru România. Nu înțelegeam nimic, dădeam din cap și râdeam ca prostul”

Daniel Boloca a confirmat-o încă o dată, în presa italiană, că echipa națională a României rămâne un subiect închis.

Unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Sassuolo în sezonul actual a dezvăluit motivele renunțării sale și de ce speră să mai fie chemat de Squadra Azzurra, după ce, în decembrie 2022, el a răspuns convocării lui Roberto Mancini la un trial de selecție.

„Prima convocare a venit din România, părinții mei s-au născut acolo și au ajuns în Italia ca extracomunitari. Nu m-am gândit niciodată că voi fi chemat la o echipă națională. A fost o senzație foarte frumoasă pentru ai mei.

Eu nu eram foarte sigur, aveam unele dubii. M-am certat cu ei și le-am zis că eu nu vorbesc limba, în casă discutăm mereu în italiană și uneori mai scapă un cuvânt românesc. Înțeleg când vorbesc, dar... Sunt născut în Italia... Era o ocazie unică și părinții mei erau prea mulțumiți. Așa că am acceptat”, a spus Boloca.

„Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”
Daniel Boloca a jucat doar 6 minute, în finalul amicalului cu Slovenia (1-2)

Boloca: „Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala comisă”

Daniel a explicat apoi în detaliu cum au decurs discuțiile de anul trecut, cuilminând cu refuzul de a mai fi chemat de selecționerul Edi Iordănescu:

„Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala comisă. Nu înțelegeam nimic și ei mai vorbeau repede. Mă trezeam la prânz sau la cină cu ceilalți jucători care încercau să mă ajute să mă integrez și eu dădeam din cap și râdeam ca prostul.

Chiar eram în dificultate. O lună mai târziu, am primit vestea că naționala Italiei mă cheamă pentru un stagiu la care Roberto Mancini voia să testeze câțiva tineri din Serie B. Eram în al nouălea cer, am acceptat și am înțeles care va fi destinul meu".

Daniel Boloca a fost titular în Napoli - Sassuolo / Sursă foto: Imago Images
Daniel Boloca a fost titular în Napoli - Sassuolo / Sursă foto: Imago Images
Daniel Boloca a fost titular în Napoli - Sassuolo / Sursă foto: Imago Images
Daniel Boloca, remarcat din nou la Sassuolo. Foto: Instagram
Daniel Boloca, în meciul cu Lazio / Sursă foto: Imago Images
+3 FOTO

(...) Privind înapoi, am greșit acceptând convocarea. Eram complet alături de drum. Dar nu știam dinainte. Dacă mergi la națională, trebuie s-o faci cu inima! Sunt recunoscător pentru acea chemare, dar nu era cazul să mai vin în România.

- Daniel Boloca, mijlocaș Sassuolo

VIDEO Ilie Dumitrescu: "Edi Iordănescu face o treabă foarte bună! Toți și-au câștigat dreptul să comenteze"

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Ștefan Iovan așteaptă miracole din partea naționalei: „Ne calificăm la EURO, poate trecem și de grupe”

Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au CLACAT în momente decisive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
costelo
costelo  •  18 Noiembrie 2023, 14:41
Postat de parpalache pe 15 Noiembrie 2023, 11:43

Bai nene,ce sa mai zicem de Boloca-care totuși s-a nascut și a crescut in Italia-când Raducioiu-dupa numai câteva luni in Italia deja vorbea in„limba româna”cu...come se dice?!

La fel ca raducioiu sunt toti astia care comenteaza pe aici de patriotism. E clar ca boloca nu e prieten cu presa si o sa i se scoata vorbele din context si o sa i se caute nod in papura. Poate daca era chemat la loturile de juniori ar fi fost alta situatie, dar nu a avut loc la de toate nulitatile din tara, gen enes sali

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  16 Noiembrie 2023, 00:04
Postat de fan_nordjylland pe 15 Noiembrie 2023, 06:28

Il vrei la fc fcsb ?? La patronul din șanț ???

Ai grija ce-ti doresti. Ti-l pune Jijinho cu botul pe labe inainte sa apuca sa spuna "Ciao!" :))

parpalache
parpalache  •  15 Noiembrie 2023, 11:43
Postat de gicab pe 15 Noiembrie 2023, 06:57

Am o singură obiecție, boloca nu e italian ci se consideră italian… italienii îi vor spune mereu românul ăla… da până la urmă de ca ar accepta convocarea la taraba gigista? Părinții l-au crescut ca pe un italian…cel mai probabil au încercat să uite de România

Bai nene,ce sa mai zicem de Boloca-care totuși s-a nascut și a crescut in Italia-când Raducioiu-dupa numai câteva luni in Italia deja vorbea in„limba româna”cu...come se dice?!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează