FOTBAL  »  Superliga  »  FLASH

Ultimele noutăţi din fotbalul intern

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2009 00:00

FRF

Apel la UEFA

FRF atacă decizia UEFA în privinţa licenţierii cluburilor româneşti în sezonul trecut. "Inspectorul respectiv a judecat după un regulament intrat în vigoare în octombrie 2008, pe cînd noi am acordat licenţele după cel care era în vigoare în mai 2008. Ne vom susţine cauza", a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

FRF

Apel la UEFA
FRF atacă decizia UEFA în privinţa licenţierii cluburilor româneşti în sezonul trecut. "Inspectorul respectiv a judecat după un regulament intrat în vigoare în octombrie 2008, pe cînd noi am acordat licenţele după cel care era în vigoare în mai 2008. Ne vom susţine cauza", a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

NU CEDEAZĂ

"Dreptatea noastră e la TAS"
Timişorenii vor face apel la decizia Comisiei de Disciplină, de suspendare a terenului Timişoarei timp de patru partide, dar nu au încredere că vor obţine clemenţă. "Nu avem speranţe că am putea obţine o reducere a pedepsei. Noi numai la TAS ne putem găsi dreptatea, ne-am obişnuit deja. Evident, vom acţiona conform cu regulamentele, vom epuiza instanţele din ţară, dar sincer tot la Lausanne cred că se va ajunge", a declarat directorul executiv al Timişoarei, Gheorghe Chivorchian.

SOLUŢIE

Rămîne şi italianul în cărţi
Dacă tratativele cu Lothar Matthaus vor eşua, Marian Iancu mai are varianta antrenorului italian. Varianta e susţinută şi de siteul goal.com, care preia declaraţiile lui Marian Iancu şi pomenşte trei nume de antrenori italieni care ar putea accepta o "aventură" în Liga 1 din România: Delio Rossi, Walter Mazzari şi Marco Giampaolo, despre care italienii susţin că ar avea drum deschis spre Timişoara datorită relaţiei dintre Paul Codrea şi Marian Iancu. (Adrian Bucur)

TEREN
Joacă la Petroșani Timișorenii vor evolua în cele patru etape în care propriul teren le este suspendat cel mai probabil la Petroșani. Șefii bănățeni iau în calcul Reșița, Hunedoara și Petroșaniul, dar doar stadionul din orașul minier e omologat pentru disputarea partidelor din Liga I. “Vom vedea care din cele trei variante va fi mai potrivită, trebuie să vorbim cu cei de acolo”, a explicat președintele Gheorghe Chivorchian. (Mihai Mateaș )

POLI TIMIŞOARA

Jocă la Petroşani
Timişorenii vor evolua în cele patru etape în care propriul teren le este suspendat cel mai probabil la Petroşani. Şefii bănăţeni iau în calcul Reşiţa, Hunedoara şi Petroşaniul, dar doar stadionul din oraşul minier e omologat pentru disputarea partidelor din Liga I. "Vom vedea care din cele trei variante va fi mai potrivită, trebuie să vorbim cu cei de acolo", a explicat preşedintele Gheorghe Chivorchian. (Mihai Mateaş)


FC ARGEŞ

A dormit în maşină!
Pentru că a fost dat afară din apartamentul închiriat de club, fundaşul Zoran Milosevici a dormit două săptămîni în maşină! Fotbalistul, care s-a accidentat grav în martie 2008,  se antrena cu echipa a doua, după ce antrenorul Ionuţ Badea nu l-a mai păstrat în lotul pentru sezonul trecut. Milosevici a rămas pînă la finalul contractului cu piteştenii, iar zilele trecute a plecat în Serbia. (Cristi Marinescu)

UNIREA ALBA IULIA

În alertă
După ce şeful Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, a avertizat că stadionul nu poate găzdui meciuri cu spectatori în Liga 1, fiind prea degradat, oficialii Unirii au promis, ieri, măsuri. "Am convingerea că toată lumea se va apuca rapid de treabă şi, pînă pe 17 iulie, lucrurile se vor rezolva", a spus preşedintele Sarmeş. Va trebui montat sistemul de supraveghere video, turnicheţii şi să fie amenajată o cameră de control. (Dan Henegar - Alba Iulia)

Îl vor pe V. Iacob
Unirea intenţionează să-l transfere pe atacantul Victoraş Iacob, ultima dată la CS Otopeni. Fostul jucător al Stelei, afectat de o serie de accidentări în ultima perioadă, a terminat totuşi în forţă Liga 1, cu tre goluri marcate în poarta Farului Cosntanţa. (Dan Henegar - Alba Iulia)
   

GLORIA BISTRIŢA

Balaur favorit
Bistriţa a negociat ieri cu Ioan Balaur, cel care a condus Buzăul în partea secundă a sezonului trecut, căruia i s-a propus funcţia de antrenor principal. Ioan Balaur ar urma să-l înlocuiască pe Ioan Ovidiu Sabău. Altfel, lui Fl. Halagian i s-a propus o funcţie de conducere, însă "Armeanul" ezită.


GAZ METAN MEDIAŞ

A predat cheile
Aflat la final de contract cu gruparea medieşeană, fundaşul dreapta Gabriel Crăciun a trecut ieri pe la club pentru a preda cheile de la apartament. "Avînd în vedere că o jumătate de sezon am fost trimis la echipa a doua nu s-a pus problema să mai discutam de vreo prelungire a angajamentului. Aştept în zilele următoare răspuns de la cinci formaţii din prima ligă din Ungaria", a mărturisit Crăciun. Altfel, la Mediaş va reveni atacantul Paina, împrumutat în retur la ACU. (Cosmin Prişcă)

Liga a II-a


"U" Cluj

Apostu: "Tratativele sînt în curs"
Vînzarea pachetului majoritar de acţiuni la "U" unui investitor privat se prelungeşte. "Tratativele sînt în curs. Pînă la sfîrşitul lunii voi veni în faţa Consiliului local cu propunerile. Sînt foarte mulţi interesaţi", a spus ieri primarul Sorin Apostu, care a lăsat să se înţeleagă că noul proprietar nu va prelua şi datoriile clubului: "Dacă achită el datoriile, nu prea mai am ce să-i cer pe acţiuni". (Marius Tuhuţ)


ULTIMELE NOUTĂŢI:

Echipa naţională.
Suporterii îşi pot achiziţiona de pe biletefotbalonline.ro bilete pentru meciurile cu Ungaria (13 euro, 12 august), Franţa (44 de euro, 5 septembrie) şi Austria (25 de lei, 9 septembrie)

U Craiova. Adrian Tarhat, atacantul de 21 de ani al nou-promovatei în Liga a III-a  Ralbex Turcineşti, urmează să susţină probe de joc la Ştiinţa. (Cosmin Brujan)

Poli Iaşi. "Vom avea un antrenor pînă pe 25 iunie, cînd este reunirea echipei", a anunţat preşedintele Sorin Boca. Moldovenii vor efectua două cantonamente, unul la munte, la Cîmpulung Moldovenesc sau la Braşov, iar cel de-al doilea, cel mai probabil în Austria.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  20 Iunie 2009, 10:58

hai gazuu la anu peram sa batem mai mult echipe cum am facuto in sezonu trecut :)) hai hai gazu..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează