FOTBAL  »  Superliga  »  MITICĂ LA BRUTĂRIE

Ultimele reacţii ale lui Mitică Dragomir înainte de a fi arestat: ”Mi-au cerut o gagică de 18 ani!” » Ce spun fiul şi avocata lui

Însoțit de un ofițer de Poliție, Dragomir a ieșit încătușat după audierile de la sediul de pe Calea Victoriei +4   FOTO
Însoțit de un ofițer de Poliție, Dragomir a ieșit încătușat după audierile de la sediul de pe Calea Victoriei

Articol de - Publicat marti, 08 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 07 aprilie 2014 23:43

După o percheziţie de două ore la domiciliu şi o audiere de peste trei ore, fostul şef al LPF a părăsit încătuşat sediul Poliţiei Capitalei. Are mandat de 24 de ore, pasibil de prelungire pe 29 de zile.

Dragomir nu va uita niciodată ziua de ieri! După un week-end liniştit, luni dimineaţă s-a trezit cu vila răvăşită de o brigadă de anchetatori şi poliţişti, veniţi să ridice din casă documente legate de contractul pentru drepturile TV din perioada 2011 - 2013.

Au zăbovit în locuinţă peste două ceasuri, interval în care Mitică a vorbit pentru fanatik.ro: "Există zi în care să nu se discute despre mine? Să fie sănătoşi, să aibă de 1.000 de euro în buzunar la cîte audieri am fost pînă acum. O să mă duc şi de această dată. Îmi era frică dacă aş fi furat! Aşa, cum să-mi fie frică? Soţia mea s-a speriat, dar e mai mult indignată. Oamenii s-au purtat profesionist, sîntem în Uniunea Europeană, şi-au făcut treaba".

Dilemele de la LPF
După percheziţii, Dragomir a fost invitat la sediul Poliţiei Capitalei. Iar la plecare a încercat să mascheze tensiunea momentului cu discursul său clasic-poznaş: "Staţi să vedeţi dacă Mitică e vinovat! Procurorii întîi te murdăresc şi după aceea nu te mai spală nici o apă. Au venit, dar nu ştiu ce căutau. Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau!".

În acelaşi timp, sediul LPF era luat şi el luat la puricat de anchetatori. Iar speculaţiile au început să curgă dinspre ligă. Bunăoară, după preluarea preşedinţiei, Gino Iorgulescu a ordonat un audit, ale cărui rezultate ar fi scos la iveală nereguli legate de perioada mandatului lui Dragomir. Şi aceste date ar fi ajuns pe masa procurorilor în dosarul drepturilor TV.

În plus, o precizare din comunicatul de lansare a licitaţiei pentru viitoarele drepturi TV deschide alte interpretări. LPF sublinia că procedura nu va lua în calcul participarea unei firme intermediare şi nu se va plăti comision, adică exact circuitul pentru care Dragomir e acum arestat!

Plecat cu zîmbetul pe buze
La ora 14:10, venea vestea reţinerii fostului şef al LPF, urmat către seară de Mihai Corbu, presupusul intermediar din afacerea drepturilor TV! Scos prin curtea interioară a Poliţiei Capitalei, Mitică s-a urcat zîmbind în maşina care avea să-l ducă în arest, cu mandat de 24 de ore, pasibil de prelungire pe 29 de zile. N-a apucat să mai spună dacă-l durea în pălăria ce o purta pe cap!

"Sînt acoperit de hîrtii, cît trăiesc, şi de pămînt, după ce mor!" (Dumitru Dragomir, înainte de audierile de la Poliţia Capitalei)

Alina Gingirov: "Sub nici o formă nu se aştepta să fie reţinut"

Avocata lui Dragomir, Alina Gingirov, a explicat cum s-a apărat clientul său în faţa procurorilor.

Dragomir a fost însoţit la Poliţie de apărătorul său, avocata Alina Gingirov, care a oferit scurte declaraţii la ieşirea din sediul Poliţiei, după care a detaliat într-o intervenţie la Dolce Sport:â

- Doamnă Gingirov, se aştepta clientul dumneavoastră la acest deznodămînt, să fie reţinut?
- Sub nici o formă! Dimpotrivă, a adus acte suplimentare, care n-au fost găsite la percheziţia procurorilor. Le-a adus, dar...

- Dar ce?
- Evident că au fost ignorate, cel puţin în faza asta. Probabil că le vom folosi în instanţă, cînd va începe procesul.

- Ce acuzaţii i s-au adus?
- Delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală.

- Şi care a fost cel mai puternic argument cu care şi-a probat nevinovăţia?
- Faptul că avea mandat de la cei 18 preşedinţi să negocieze acel comision. Această practică este folosită de toate societăţile comerciale. E agreată de Legea 31. Plus că acea firmă avea ca domeniu de activitate intermedierea de contracte. Mai mult, o casă de avocatură s-a ocupat de acest demers şi domnului Dragomir i s-a prezentat o documentaţie în acest sens.

- Şi procurorii ce dovezi v-au prezentat prin care îl învinovăţesc pe Dragomir?
- Nu dovezi, ci bănuieli.

- Ce speranţe sînt să scape fără mandat de arestare?
- Dacă am fost aşteptaţi cu ordonanţă de reţinere, probabil că o să fim aşteptaţi şi la tribunal cu mandat de arestare preventivă.

Mitică riscă 10 ani după gratii
Dacă va fi găsit vinovat, Dragomir riscă să-şi petreacă următorii 10 ani după gratii.

Conform Noului Cod Penal, pedepsele pentru faptele de care e acuzat sînt următoarele:
- delapidare: 3-10 ani (dacă prejudiciul depăşeşte 500.000 euro)
- evaziune fiscală: 3-10 ani
- spălare de bani: 3-10 ani

Dragomir ar putea primi o pedeapsă mai mică în cazul în care cooperează cu anchetatorii: "Dacă denunţă pe cineva din dosar, primeşte jumătate din sentinţă pe obiectul pe care e făcută infracţiunea", au explicat surse juridice pentru Gazeta.

Faptul că Dragomir a depăşit vîrsta 60 de ani i-ar putea facilita o reducere a pedesei: după ispăşirea primei treimi din sentinţă, se va organiza o comisie care va stabili cu cît se va diminua perioada petrecută după gratii.

"RCS a dat mită pe faţă!"
Imediat după decizia luată în cazul lui Dragomir, Adrian Mititelu a lansat acuzaţii grave la adresa fostului şef al Ligii: "Ancheta a pornit de la Parchet, pentru că DIICOT doarme! Pe lîngă aceşti 3 milioane de euro pe care i-a luat cu comision la vedere, Dragomir a mai obţinut 3 milioane de la RCS. Au dat mită pe faţă şi DNA-ul se face că plouă. Secretomania din tranzacţia drepturilor TV indică foarte clar că s-au luat şi acum comisioane, mai ales dacă e vorba de o înţelegere pe 5 ani! Au cedat şi-acum drepturile abuziv". Preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, a comentat: "Să lăsăm anchetatorii să investigheze. A fost o sumă bună aprobată de Adunarea Generală, ce comisioane au fost, nu ştiu".

Bogdan Dragomir: "Nu ştiu, nu confirm, nu infirm, nu comentez!"

Aceasta a fost, ieri după-amiază, reacţia lui Bogdan Dragomir, băiatul fostului şef al LPF, cînd a fost sunat de Gazetă să explice situaţia tatălui său.

După ce Dumitru Dragomir a fost luat de acasă de procurori şi dus la Poliţia Capitalei, fiul său, Bogdan, a ajuns acolo la cîteva ore distanţă. Avea în braţe mai multe dosare, cu documente, pe care i le-a oferit avocatei.

În jurul orei 17:00, Gazeta l-a sunat pe Dragomir junior pentru a discuta pe marginea respectivelor acte, care le-ar fi fost respinse de procurori înainte de a decide să-l reţină pe fostul şef al LPF.

Bogdan a răspuns, însă s-a arătat extrem de speriat.

- Bogdane, salut, de la Gazetă sînt!
- Salut, nu vorbesc nimic, nu comentez, nu pot să...

- Stai o secundă, să-ţi spun de ce te-am su...
- Nu, nu, nu, nimic, nici o informaţie, nici un comentariu!

- Ascultă-mă o secundă, am auzit că nu v-au fost acceptate documentele pe care tu le-ai dus.
- Nu infirm, nu confirm. Nimic, nimic, îmi pare rău!

Înaintea de această convorbire, GSP l-a contactat şi pe directorul economic al LPF, Alexandru Popescu, pentru a-l întreba dacă şi el a fost citat în acest dosar: "Să fiu citat pentru ce? A fost reţinut Dragomir? Chiar nu ştiam. Nu, nu m-a citat nimeni, în nici un dosar".

Cele mai tari poante ale zilei

După reţinerea lui Dragomir, reţelele de socializare şi forumul gsp.ro s-a umplut cu remarce ironice la adresa fostului şef LPF.

- După Dosarul Transferurilor, număr pînă la doi. Acum: AMR 1 - Mircea Sandu.
- Gigi plus încă opt, vine şi Mitică. În total 10. Încă unul şi ne facem echipă.
- Brutăriile se pregătesc de colaps financiar o dată cu arestarea lui Dragomir.
- "Liga lui Mitică" se transformă uşor, uşor în "Celula lui Mitică".
- Administraţia Penitenciarelor caută antrenor de fotbal. Jucătorii sînt deja închişi.
- Liga Profesionistă a devenit Liga Penală de Fotbal.
- FC Mititica a depus la FRF dosarul de licenţiere pentru sezonul 2014-2015

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează