FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ultimele vești de la Rapid despre Albion Rrahmani: când revine la antrenamente normale + Situația lui Petrila și Emmers

Claudiu Petrila și Albion Rrahmani
Claudiu Petrila și Albion Rrahmani

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 14:54 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 15:30

La peste o lună de la accidentarea lui Albion Rrahmani, în meciul naționalei Kosovo cu Andorra (3-0), când a suferit o ruptură de peroneu și a ligamentelor de la glezna dreaptă, situația este clară. Rapid nu poate conta pe golgeterul său în cele 6 partide care mai sunt de jucat în acest an, cele 5 runde de campionat plus ultima etapă din grupele Cupei României.

Recuperarea lui Rrahmani decurge la parametrii așteptați, dar abia peste două săptămâni va avea acceptul medicilor de a reîncepe alergarea ușoară. Și ar putea reveni la antrenamentele normale, alături de coechipiei abia în cantonamnetul din ianuarie.

În cazul lui Xian Emmers, care lipsește de mai multă vreme, acesta va putea să înceapă mișcarea pe teren din această săptămână. Cum accidentarea sa, la tendoanele din talpă, este una mai delicată, va relua și el pregătirea, dar gradat. Deși se spera în recuperarea să mai rapidă, nici el nu va putea fi apt de joc în acele ultime 6 partide din 2023.

Cristiano Ronaldo, amuzat de sfaturile tactice ale lui Bruno Fernandes » Reacția superstarului portughez
PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo, amuzat de sfaturile tactice ale lui Bruno Fernandes » Reacția superstarului portughez

La Claudiu Petrila e mai complicat: „E posibil să nu fie bun de joc chiar de la începutul reluării sezonului"

În cazul celuilalt om de gol din atacul giuleștenilor, Claudiu Petrila, refacerea va fi mai dificilă. 

„La o ruptură musculară, mai ales de genul pe care o are el, procesul de recuperare durează mai mult și e și în funcție de individ. Deocamdată, Claudiu merge la sală și încearcă să facă exerciții de întreținere, pentru trenul superior, abdomen, spate, brațe. E mai mult o încercare de a nu pierde chiar tot ce a acumulat și să evite să ia în greutate. În cazul său, nu ese încă sigur că se va putea antrena normal de la începutul cantonamentului din ianuarie.

 E posibil să nu fie bun de joc chiar de la începutul reluării sezonului", au spus surse apropiate grupării giuleștene, mai ales că pauza este destul de scurtă și campionatul se va relua din 19 ianuarie, când Rapid va întâlni acasă pe FCU Craiova .

Rapid are nevoie de victorie să treacă în „sferturile” Cupei României

Fără acești trei jucători importanți, Rapid mai are de jucat în Superligă, în 2023, cu U Cluj și FC Voluntari în Giulești și cu FC Botoșani, Petrolul și Farul în deplasare. 

În plus, mai este și partida din ultima etapă din grupele Cupei României, cu CFR Cluj, decisivă pentru a ajunge în sferturi, în condițiile în care giuleștenii au anunțat ca obiectiv câștigarea acestui trofeu. 

Deocamdată, după două runde, elevii lui Bergodi sunt pe 3 în grupă, la egalitate cu CFR Cluj și U Cluj. Și doar o victorie le-ar asigura calificarea mai departe.

10goluri și 8 asisturi este contribuția lui Rrahmani și Petrila în acest campionat pentru Rapid, care a înscris de 31 de ori, având cel mai productiv atac, la egalitate cu CFR

„De ce Horațiu Moldovan face greșeli la Rapid și la națională e sigur?” » Explicațiile unui fost mare portar

Campania marilor invenții » Trei pariuri câștigate de Edi Iordănescu în drumul spre EURO 2024: s-au impus și sunt greu de scos din națională

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează