FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚIE

EXCLUSIV Un antrenor din Liga 1 vrea o schimbare majoră: „Să ni se permită 5 schimbări!”

Leo Grozavu, 52 de ani, antrenorul lui Sepsi, așteaptă acasă reluarea antrenamentelor
Leo Grozavu, 52 de ani, antrenorul lui Sepsi, așteaptă acasă reluarea antrenamentelor

Articol de GSP - Publicat luni, 06 aprilie 2020 17:32

Leo Grozavu, 52 de ani, antrenorul lui Sepsi, așteaptă acasă reluarea antrenamentelor. E convins că jucătorii vor avea mult de suferit din punct de vedere fizic, iar multe cluburi vor intra într-o situație financiară greu de remontat. Propune varianta ca într-un meci să fie permise 5 schimbări, sperând să mai stopeze astfel riscul accidentărilor.

Sepsi, una dintre favoritele din play-out și semifinalistă în Cupa României, a reușit să-și țină toți jucătorii în țară în perioada pandemiei de COVID-19. Leo Grozavu, antrenorul covăsnenilor, se simte norocos din această privință, însă e îngrijorat de întreg viitorul fotbalului românesc, nu doar de al actualei stagiuni.

Leo Grozavu, antrenor Sepsi: „Trebuie intervenit cumva”

- E greu acasă atâta timp, domnule Grozavu? 
- Nu pot spune greu. Ne plictisim... Mai facem ordine prin lucruri, prin curte. Ne luăm cu treburile casei dacă tot avem timp. Poate ne-a lipsit timpul ăsta, dar acum așteptăm să se reia pregătirea. 

- Nu-s semne prea bune... 
- Așa e, sunt la curent cu tot ce se întâmplă. Urmăresc zilnic, aștept vești mai bune. Nu-s semnale că s-ar îmbunătăți curând, ce să facem? Așteptăm că n-avem de ales!

- Jucătorii mai au răbdare? 
- Unora le vine să se urce pe pereți, mai ales cei care stau la apartament și nu pot ieși din casă. Păstrăm legătura, au un program fix. Preparatorul nostru fizic, Ovidiu, are grijă să le pregătească mereu ceva nou, să-i mai destindă, că altfel e foarte greu. 

- Apropo de pregătire, de cât timp va fi nevoie pentru ca jucătorii să reintre în formă? 
- Depinde. Dacă vom sta acasă și toată luna aprilie, atunci cred că e nevoie de măcar 6 săptămâni. Mai mult ca sigur. Dacă se începe mai devreme, undeva după sărbători, poate că 4 săptămâni ar fi suficiente.

Leo Grozavu, antrenor Sepsi: „Sezonul e compromis orice s-ar întâmpla"

EXCLUSIV Un antrenor din Liga 1 vrea o schimbare majoră: „Să ni se permită 5 schimbări!”

Leo Grozavu

- Oricum va urma o perioadă delicată, multe meciuri... 
- Asta e clar. Timp scurt de pregătire, campionatul, probabil, va fi constrâns, vor fi probleme mari cu accidentările. Aici cred că ar trebui intervenit cumva, cum se poate. 

- Ce soluție găsiți? 
- Uite, eu mă gândesc să ne dea voie să facem mai multe schimbări. Cred că 5 ar fi suficiente. 5 schimbări în 90 de minute.

- Ar fi suficient? 
- Nu știu dacă e suficient, dar mai poți compensa cumva. E mai mult decât nimic, nu? 

- Vă gândiți la vreo posibilitate să reluați pregătirea mai devreme, cum încearcă și alte cluburi? 
- Noi posibilități am avea, avem infrastructura necesară. Toată treaba e cum se decide. Cum Starea de Urgență continuă, n-avem cum să riscăm. Riscăm amenzi, riscăm sănătatea jucătorilor, nu cred că poate trece nimeni peste aceste lucruri.

- Mai credeți că sezonul acesta se poate juca? 
- Am văzut că UEFA asta recomandă. Așa că trebuie să ne conformăm. Opinia mea e că oricum ar fi, sezonul ăsta e compromis. Orice s-ar întâmpla în viitorul apropiat, nu mai e ce ar trebui să fie. Ar fi bine ca măcar următorul sezon să-l începem normal, să nu mai condensăm competiția, ca să nu fie și el compromis. Pentru că tot vor fi probleme și atunci cu accidentările, n-ai cum să eviți. 

- Riscul major e că multe cluburi se pot prăbuși, nu? 
- Ăsta cred că e marele pericol. Partea financiară va avea mult de suferit. Sperăm să nu fie "a la longue". OK, un campionat mai ciudat poate fi, se poate întâmpla, dar dacă starea asta se prelungește, atunci nu va fi bine pentru fotbal. Multe cluburi vor ajunge în pragul colapsului și automat va pierde competiția. Sunt multe cluburi în pericol, nu doar de la noi. O să vedeți!

- Vor fi multe lucruri schimbate... 
- Nimic nu va mai fi cum a fost. Din păcate, spun asta și n-avem ce face. Dar în momentul în care nu te adaptezi, mori. Așa că trebuie să rezistăm și să ne adaptăm situației.

„Sunt jucători care ne spun că ar vrea și ei să mai meargă, să se miște mai mult. Portarii vor pregătire specifică. Nu e ușor pentru ei, indiferent că mai fac acele mișcări prin casă, nu e suficient

Sunt un antrenor cât de cât norocos pentru că Sepsi și-a achitat toate obligațiile față de jucători. Suntem la zi cu banii. Inclusiv salariile sunt plătite integral pe această lună. Am putut controla situația, cât de cât" 

Leo Grozavu, antrenor Sepsi

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Impresarul lui Bogdan Planic îl ia peste picior pe Becali: „Gigi, uită-te bine pe contract!”

Adrian Porumboiu se ține de glume în izolare: „Am făcut 140 de kilometri în casă, mai am puțin și ajung la București”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gannicus2014
gannicus2014  •  06 Aprilie 2020, 21:35

mey Leo, nu te arunca, intai sa ti se mai intoarca strainii, apoi sa-ti numeri jucatorii si sa vezi daca ai 15 + 2 portari...

tandd
tandd  •  06 Aprilie 2020, 21:28

si cu reprize de 30min pe jumate de teren.Hai ma grozavul ca te-ai dus si tu la vale

thebluestlion
thebluestlion  •  06 Aprilie 2020, 20:19

Dacă se joacă toate meciurile e o idee excelentă. Cu 2 schimbări disponibile doar la pauză.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează