FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Un flanc de națională, altul de play-out la Universitatea Craiova

FOTO: Facebook @UCVOficial
FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 23:19 / Actualizat vineri, 25 august 2023 09:50

Alexandru Mitriță (28 de ani) și Nicușor Bancu, banda stângă a Universității, sunt motorul echipei. De acolo vine cel mai mare pericol. Pe flancul drept, în schimb, e tristețe mare. Nici Andrei Ivan (26 de ani) nu s-a descurcat.

Alexandru Mitriță este din nou la dispoziția antrenorului Laurențiu Reghecampf, după ce, urmarea unei contuzii, dar și răcit, a ratat duelul cu UTA (3-0), etapa trecută.

Un titular de la FCSB, incert pentru derby-ul cu Universitatea Craiova: „Prezența lui e pusă sub semnul întrebării”
FCSB
Un titular de la FCSB, incert pentru derby-ul cu Universitatea Craiova: „Prezența lui e pusă sub semnul întrebării”

Contra Farului, duminică, va fi cel mai probabil titular, iar cu o nouă evoluție bună, liderul oltenilor poate pune o și mai mare presiune pe selecționerul Edi Iordănescu în alegerea jucătorilor de bandă stângă pentru confruntările cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie), din preliminariile Euro 2024.

Diferența de calitate este susținută și de cifre

La Universitatea Craiova, Reghe nu are o asemenea problemă. Nicușor Bancu, revenit în forță după ruptura de ligamente încrucișate suferită în octombrie 2022, și Mitriță alcătuiesc un cuplu redutabil. Ca o comparație, flancul stâng vs flancul drept, senzația e că juveții au unul de națională și altul de play-out!

Diferența de calitate este susținută și de statisticile oferite de site-ul wyscout.com, specializat pe statistici. Împreună, Mitriță și Bancu au expediat în etapele scurse până acum 25 de centrări, dintre care 9 reușite, au tras de 16 ori la poartă (5 șuturi cadrate) și, mai important, totalizează 4 pase decisive și un gol.

Nici cu Andrei Ivan în dreapta n-a funcționat

De partea cealaltă, Alexandru Ișfan, Ștefan Vlădoiu și George Câmpanu, venit numai de pe bancă, nici măcar nu se apropie de cifrele celor doi. Doar primul excelează la "driblinguri reușite", 67%, iar Vlădoiu și-a trecut în cont un assist. Câmpanu, cu doar 82 de minute jucate în 3 partide, este zero pe linie.

Eugen Neagoe, antrenorul cu care Universitatea a început campionatul, a încercat să stabilească un echilibru. Contra lui Dinamo (2-0), l-a dus pe Andrei Ivan din banda stângă, unde a jucat sezonul trecut, pe flancul cu probleme. Fără succes. Ivan a înscris o dată, într-adevăr, dar din penalty.

Soluția lui Reghe: Ivan, stânga, Mitriță, în centru

Golgheterul echipei în 2022/2023 a ajuns apoi "vârf", post pe care a bifat trei partide, 0-0 cu Oțelul, 1-1 cu CFR, după instalarea lui Reghe, și 1-0 cu Hermannstadt, pentru ca apoi să revină pe postul său favorit. La Iași, cu Poli (4-1), Ivan a jucat extremă stânga, iar Mitriță mai în centru. Amândoi au marcat!

Bilanțul lui Ivan ca allrounder: o pasă decisivă și 3 goluri, două din penalty. 

Un flanc de națională, altul de play-out la Universitatea Craiova

Cifrele sunt conform site-ului de statistică wyscout.com.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Budescu, sclipitor în drumul „Regelui” spre grupele Conference League » Farul revine fantastic cu HJK și e la 90 de minute de istorie

Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
legio.sud
legio.sud  •  25 August 2023, 17:23
Postat de craiovamaxima pe 25 August 2023, 13:16

Cu Andrei Ivan este greu sa functioneze ceva...

Da , dar Ivan are cifre mult mai bune sezonul trecut (14 goluri + 6 assisturi ) față de perla litoralului Louis munteanu ( 10 goluri + 3 assisturi ) , chestiunea asta trebui amintită și fiului - selecționer .

eunescu09
eunescu09  •  25 August 2023, 15:49

Din păcate partea dreapta a Craiovei nu funcționează de ani mulți dar nimeni nu face nimic sa redreseze situația. Olteanul caracalean Stefanescu poate fi cumpărat, poate chiar la schimb cu Isfan și Campanu, iar un fundaș dreapta bun se poate găsi dacă se vrea. Dar noi ii avem pe cei ai buni din Europa și nu ne trebuiesc altii

albalbastru72
albalbastru72  •  25 August 2023, 13:22

Pai Botezatule,la echipa ta zecesebe,ce randament au toti aia de joaca in dreapta?Baluta,Niculescu,Zeropopescu,Cordea?Ia ia tu site-urile alea si vezi ca sint praf toti.Bine,ca se vede clar si fara ele.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close