FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

Un fost campion în Liga 1 s-a retras la 29 de ani: "Nu am niciun ban!" » Este paznic la un hotel din Germania

FOTO: www.independent.co.uk
FOTO: www.independent.co.uk

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2017 15:51

Situația tot mai grea din fotbalul românesc, lipsa banilor și desființarea unor echipe, îi determină pe mulți fotbaliști să se retragă și să aleagă alte meserii.

Într-un articol intitulat "Distrus de corupție și management prost, fotbalul din România e în criză, iar fotbaliștii pleacă", englezii de la The Independent spun povestea lui Laurențiu Petean.

În vârstă de 29 de ani, Petean a fost în lotul Oțelului când echipa a câștigat campionatul, în sezonul 2010 - 2011.  În 2013 a plecat la Dacia Unirea Brăila și s-a retras din fotbal în urmă cu o săptămână. Fostul fundaș dreapta a început o carieră nouă: este agent de securitate la un hotel din Freiburg, Germania.

"Am avut ocazia să câștig campionatul cu echipa din orașul meu. Fiecare jucător vrea să câștige campionatul și este incredibil s-o faci cu echipa favorită. A fost o surpriză pentru toată lumea. Nimeni nu se aștepta la asta.

Stăteam acasa, cu mama, și vorbeam despre cariera mea de fotbalist. După două ore, am luat decizia de a mă opri și de trece peste. Nu am niciun ban. Am jucat 23 de ani doar pentru plăcere. Nu pot juca fotbal 100 de ani.

Mama are cancer, iar fosta mea echipă (n.r. Dacia Unirea Brăila) nu mi-a dat niciun ban în ultimele 5 luni. Am decis să renunț la fotbal și să caut o slujbă care îmi asigură un salariu regulat.

Când am luat decizia, cu un ochi plângeam și cu altul râdeam. Mama știe cât de mult iubesc fotbalul, dar a realizat că sunt adult și că trebuie să fac ceva cu viața mea ca să am un viitor. Asta nu se poate întâmpla dacă joc fotbal în România.

Acum sunt în Freiburg, lucrez la un hotel. Este începutul unei noi vieți. Am 29 de ani și asta nu este ceea ce aș fi vrut să fac în viață. Iubesc fotbalul mai mult decât viața, dar...", a spus Petean pentru The Independent.

6 meciuri
are Petean în Liga 1, toate la Oțelul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  26 Ianuarie 2017, 00:34

*** .. HOTI.. ASA SE INTAMPLA IN REPUBLICA SC LAVAGISTA ROMANIA..NEPLATITI CU LUNILE.. BANII DISPAR LA PARTIDE SI CLANURILE LOR.. DRAGOMIR SI SANDU LA BRUTARIE.. ASAP..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brandremist
brandremist  •  25 Ianuarie 2017, 18:57

Într-o eră în care alții luptă să facă fotbalul accesibil pentru sărăci (Ibrahimovici, Balotelli, Rivaldo), noi îl scumpim din ce în ce mai mult. E păcat.

portardelegenda
portardelegenda  •  25 Ianuarie 2017, 18:43

multumim Mitica Dragomir , MIRCEA SANDU si Burleanu

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close