FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Un milion de dolari pe Balan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2007 00:00

Aceasta e suma pe care Rapid o ofera pentru mijlocasul Sportului, dar siman ar vrea dublu. Cristiano Bergodi mai vrea neaparat un mijlocas si conducerea Rapidului a intensificat discutiile cu Sportul Studentesc pentru Tiberiu Balan. "Studentii" ar fi dispusi sa se desparta de mijlocasul in virsta de 26 de ani, numai ca Vasile siman si George Copos n-au convenit inca in privinta pretului fotbalistului. Patronul din Regie vrea doua milioane de dolari, in vreme ce rapidistul ar fi dispus sa ofere doar jumatate din aceasta suma, plus procente dintr-o eventuala revinzare a jucatorului.
Balan e acum in cantonamentul Sportului, la Brasov, dar e decis sa schimbe echipa. "Vreau sa plec, nici nu ma gindesc sa mai continuu inca un an in liga a doua. Momentan mi s-a spus sa astept. As agrea o revenire la Rapid, daca vor cadea de acord conducerile celor doua cluburi", a declarat Tibi. Fostul international e cel mai bine platit jucator din istoria ligii secunde, cu un salariu de 100.000 de dolari pe an! In Giulesti ar primi aceeasi suma, dar in euro.


6 selectii
are Tibi Balan la echipa nationala
33 de goluri
a marcat Balan in Liga I, dintre care unul pentru Rapid

L-au cedat acum un an
Tibi Balan a mai jucat la Rapid in perioada 1999-2001, cu Mircea Lucescu si Anghel Iordanescu antrenori. Giulestenii au detinut, pina toamna trecuta, 50 la suta din drepturile federative asupra jucatorului. Au renuntat atunci la procente, ca parte din transferurile lui Costin Lazar si Ionut Mazilu la Rapid.

si un iranian e pe lista
Hotariti sa transfere un mijlocas care sa poata juca in partea stinga, rapidistii au si variante de rezerva, in afara lui Tibi Balan. Giulestenii sint interesati de iranianul Ferydoon Zandi (foto, 28 de ani). Asiaticul are si cetatenie germana, deci e comunitar, un avantaj important. Zandi e titular in "nationala" Iranului, cu care a participat la Campionatul Mondial din 2006, si in prezent e liber de contract, dupa ce a evoluat ultima oara la Apollon Limassol.


Bergodi n-a venit
Rapidistii s-au intors aseara din Elvetia, unde au stat doua saptamini si au jucat cinci meciuri amicale. Cristiano Bergodi nu a revenit in Romania impreuna cu echipa, ci a mers la Roma, pentru a petrece citeva zile alaturi de familie. Antrenorul italian va ajunge la Bucuresti vineri, iar fotbalistii au liber pina miine.

A fost sau n-a fost gol?
Giulestenii sint siguri ca au cistigat cu 4-1 meciul cu Fribourg, desi ziaristii prezenti la meci au vazut ca elevii lui Bergodi au marcat 5 goluri. De unde a plecat dilema? Pe imaginile TVR se vad doua goluri marcate de Mugurel Buga, doua reusite ale lui Mazilu si una a lui Maftei. "Pele" e convins insa ca a inscris doar o data, la fel si secundul Marian Rada! "Mingea a lovit plasa laterala, Buga a marcat numai un gol", a declarat aseara si fundasul Ionut Rada.

" Dinamo e favorita"
Transferurile lui Dinamo i-au ingrijorat pe alb-visinii. "Se pare ca dinamovistii sint favoriti in Supercupa, cel putin cam asa ii vede toata lumea", a spus Cristi Sapunaru. Costin Lazar sustine ca echipa sa are un avantaj in fata "ciinilor": programul infernal pe care rapidistii l-au avut in Elvetia. "Dinamovistii poate s-au distrat mai mult in cantonament, noi am muncit serios", a declarat mijlocasul.

Andrade semneaza azi
Brazilianul Andrade va discuta in aceasta dupa-amiaza cu conducerea din Grant despre contractul sau. Sud-americanul a evoluat pentru giulesteni in doua amicale si sustine ca s-a acomodat deja: "Ma simt foarte bine la noua mea echipa si imi doresc sa semnez cu Rapid. Sint un pic obosit, pentru ca am venit aici cind campionatul era in plina desfasurare in Brazilia, deci fara pauza, dar imi revin si ma pregatesc serios pentru Supercupa cu Dinamo!".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează