FOTBAL  »  LIGA 1  »  POLI IAȘI

Președintele lui Poli Iași aruncă bomba: „Ar putea rămâne patru cluburi. O să invităm din Ungaria”

Andrei Cristea (albastru) și Iulian Cristea (roșu)
Andrei Cristea (albastru) și Iulian Cristea (roșu)

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2020 15:53

Ciprian Paraschiv (45 de ani), președintele lui Poli Iași, crede că supraviețuirea multor echipe va depinde de cum se va aplica ordonanța de urgență cu privire la șomajul tehnic în fotbal.

La Iași îngrijorarea e mare. Și așa împovărat cu datorii din anii precedenți, clubul din Copou stă acum la mâna Ordonanței de urgență a Guvernului privind șomajul tehnic în perioada de întrerupere a sezonului, cauzată de pandemia de coronavirus. Sau mai bine zis, a normelor de aplicare a acesteia în fotbal.

„Dacă se va decide ca jucătorii să primească doar 75% din salariul mediu brut pe economie, adică vreo 4.000 de lei net, putem supraviețui, fiindcă acești bani vor fi plătiți de stat. Dar în cazul în care cluburile vor fi obligate să pună diferenţa dintre banii acordaţi de Guvern şi salariile din contracte, cum vrea AFAN-ul, atunci ne ducem în cap. Gândiți-vă că noi, la Poli, avem și salarii de 6.000 de euro net lunar, ceea ce înseamnă 29.000 de lei net. De unde să iau eu 25.000, să-i dau jucătorului, dacă nu produc nimic?”, a comentat președintele moldovenilor, Ciprian Paraschiv, pentru GSP.RO. El susține că, într-o asemenea situație, „în Liga 1 ar mai rămâne doar vreo patru cluburi, probabil ar mai trebui invitate din Ungaria ca să încropească un campionat”.

Paraschiv: „M-au anunţat că nu vor putea plăti la timp”

Oficialul ieșean a vorbit și despre repercusiunile pe care le are întreruperea stagiunii asupra planurilor de redresare a clubului. „Criza a speriat tot mediul de business. Aşteptam o sumă consistentă de bani de la un sponsor, prin virarea celor 20% din impozitul pe venit pe anul 2020. Ordinul de plată era semnat, însă banii nu au mai fost viraţi din cauza pandemiei”.

„În plus, câţiva parteneri pe partea de sponsorship cu care aveam acorduri de principiu mi-au spus că sunt în incapacitatea de a se implica în acest moment. Chiar şi cei cu care existau unele contracte m-au anunţat că nu vor putea plăti la timp”, a declarat Paraschiv „Ziarului de Iași”. Ciprian Paraschiv a venit în fruntea clubului ieșean la finele lui ianuarie 2020.

1,3milioane de euro e cuantumul datoriilor pe care le are Poli Iași în acest moment

10aprilie e data stabilită de Rednic pentru reunirea lotului, dacă Liga 1 se va relua pe 16 mai

Citește și alte știri despre Liga 1:

Gigi Becali anunță dezastrul la FCSB: „La revedere, închid tot! Iau 3-4 jucători și mergem la un alt club”

Alin Fică, puștiul schimbat după 39 de secunde de Dan Petrescu, n-a dormit după umilință: „A plâns singur în cameră, nu se aștepta la așa ceva”

Playtech: Marele actor al României pe care toată lumea l-a UITAT. Mormântul lui nu are nici flori, nici lumânări. E DEPLORABIL!


Comentarii (4)
carol_k
carol_k  •  20 Martie 2020, 17:30

Ne spune asta ca si cum ne-ar pasa. Ce s-ar schimba de fapt? Vor fi blaturi in 4 in loc de 14? Unde vor pleca jucatorii? Nicaieri, peste tot va fi la fel, lumea va avea alte prioritati, altele decat fotbalul care pana la urma e un joc cam imbecilut, poate de aia este si atat de popular, il inteleg toti "inteligentii" planetei. Evident ca se va putea trai si fara fotbal iar banii ar merge in alte domenii, unde "nea Gigi" si cei ca el nu au multe in comun.

cseacseavlez
cseacseavlez  •  20 Martie 2020, 17:24
Postat de samertx pe 20 Martie 2020, 16:47

„în Liga 1 ar mai rămâne doar vreo patru cluburi, probabil ar mai trebui invitate din Ungaria ca să încropească un campionat”. Cipi, Ungaria și-a închis granițele cu vecinii, vin la Iași dacă ne declară război și, printr-o minune dumnezeiască, ajung până acolo. :)) Dar nu-i văd mari fotbaliatori.

"printr-o minune dumnezeiască, ajung până acolo" gura păcătosului adevăr grăieşte...."Dar nu-i văd mari fotbaliatori"...2x finale campionat mondial(1938 şi 1954), 3x titlu olimpic(1952, 1964, 1968), 1x balon de ***..mâchaţiaş...1967...şi hachuma marşh în fundu gredini la wc-ul eco....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

persanu
persanu  •  20 Martie 2020, 16:58

Nu pot înțelege si sincer nici nu vreau, si stiu ca suna urât, dar cum poți ca firmă orice firmă nu neapărat fotbal, sa vi sa te plângi ca vrei bani de la stat ca altfel intri in faliment? Pe motiv ca ce? Dar in lunile trecute nu ai câștigat? Nu ți-ai pus bani deoparte? Nu ai avut profit? Dar las ca vine statu sa va dea bani ca muncesc ăștia pe minim p3 economie de își rup picioarele si stranga iar bani la stat. Extraordinar. Deci ai o firmă, ai 10.000 de angajați, care produc bani, ai de plătit salariile lor din banii aia, tace la stat pe salarii lumina impozit si ce mai ai tu, lunar. Dar tot lunar ai si profit 30 50 70 400%.Bani pe cheltui asa cum vrei. Ce ar însemna, habar n-am, nu știu daca asa este dar ma gândesc la Barcelona pai aia au salarii de de 3,4,7 milioane doar unui singur jucător, dupa ce statu e lovit cat este de lovit hai sa ii dam lu Messi 5 Milioane lunar de la săraci ca nu mai poate juca. Va dați seama in ce lume trăim? Dar aia care au inchise fabricile și muncitorii nu au ce manca ce fac? Aia nau avut milioane de euro sa puna in bancă, cat au câștigat atât au cheltuit... Aia lăsai sa moara de foame... Messi Cristea Man si ăștia sa treaca cu bine...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează