FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSA STEAUA

Variantă surpriză lansată în direct: „Am auzit niște zvonuri. Ar urma unificarea dintre FCSB și CSA Steaua”

Articol de - Publicat duminica, 06 august 2023 10:30 / Actualizat duminica, 06 august 2023 11:13

Florin Prunea consideră că FCSB și CSA Steaua ar urma să ajungă în viitor la un acord și se vor unifica, în ciuda proceselor existente.

După decizia din decembrie 2014, când echipa lui a pierdut dreptul de a folosi numele și marca Steaua, Gigi Becali și CSA s-au judecat și au sperat într-o decizie favorabilă.

În martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea procesului pentru palmares, dar Florin Prunea crede că cele două părți vor ajunge la un acord.

Gigi Becali nu uită de Feșnic: „Rămâne cu o pată toată viața pentru că unul, MS, i-a zis: «Ajută-l pe Adi că e prietenul meu»”
ARBITRAJ
Gigi Becali nu uită de Feșnic: „Rămâne cu o pată toată viața pentru că unul, MS, i-a zis: «Ajută-l pe Adi că e prietenul meu»”

Florin Prunea, declarație surprinzătoare: „Ar urma unificarea între FCSB și CSA Steaua”

„Am auzit niște zvonuri. Ar urma unificarea dintre FCSB și CSA Steaua. Eu cred că ăsta e viitorul. Da, e un proces pe rol. Va fi un răspuns și vom vedea ce va fi. Dar eu cred că ăsta e viitorul. Dar discutăm noi peste un an.

Ce să facă fanii (n.r. - cei de la CSA)? Ei nu s-au săturat ca echipa lor să nu poată promova? Cu Chindia cred că va fi peluza plină. Ei au vreo vină că cei de acolo nu vor ca echipa să promoveze? De ce vin la stadion?”, a spus Florin Prunea la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Scurt istoric al cazului:

  • Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
  • FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
  • FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a început pe 2 martie judecarea acestuia.
  • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anula în decembrie 2014 marca „Steaua” aparținând lui Gigi Becali. Apoi, Curtea de Apel îi interzicea în decembrie 2016 lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”, simboluri pierdute definitiv de echipa lui Becali.
  • Pe 28 martie 2023, ÎCCJ a decis rejudecarea procesului pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua

Citește și: 

10 detalii de la U Cluj - Dinamo 1-1: moment special cu Hațegan, gestul lui Politic + asistentul a țipat la dinamoviști: „Voi nu știți regulile?! Cițiti-le!”

Rapid, gata să bifeze un nou transfer » Jucătorul vine azi pentru a semna

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (99)
D_veselu
D_veselu  •  15 August 2023, 01:52
Postat de Catalynn_2 pe 06 August 2023, 11:36

Stai puțin! TAS le-a dat dreptate in sensul ca echipa lui Hagi doar se numește Farul, însă e fapt Viitorul deci poate juca in UEFA fără sa aștepte 3 ani! La fel va fi daca sa presupunem prin absurd ne-a jjijji va cădea la înțelegere cu CSA sa folosească numele si marca pt echipa lui, FC Fcsb va purta numele Stelei dar va rămâne FC Fcsb (adică clubul înființat in 2003 si Palmares in consecință).

Băi, bine că te-am găsit pe articolu' ăsta vechi... că de când schimbi conturile tot la 2 săptămâni nu mai am unde să-ți scriu "în privat" :-(((. S-au cam stricat treburile pentru mine... acum toți oltenii știu cine e d.veselu. M-a dat în gât Kuba... chiar pe un live în prime-time. :-((( după ce-l făcusem "impostor cu ADN de fcsb-ist". Îi clonase contul lui terra.nova și a intrat să mă-njure ca să mă facă să mă cert cu el. I-a copiat și poza de profil și a pus un punct la finalul nick-ului. Mi-am dat seama târziu... iar când i-am reproșat gestul ... mi-a dat jos masca de oltean și am rămas pe drumuri :-(((. Știi desenele cu Scooby (apropo de Kuba)...unde Fred rezolvă mistere și le dă jos masca impostorilor la final? Fix așa am pățit eu :-((( Slavă Domnului că adriann_ nu prea comunică pe aici cu oltenii. :-))). Trădat de propriul frate, cătăline!:-((( M-am gândit că el o fi clonat și contul tău... atunci cu Șumudică. În fine, m-am reorientat rapid... tot pe ideea lui adriann... și mi-am făcut un cont cu Botoșani. Sunt Mache acum :-))) Am postat ceva aseară după meciul cu Dinamo. Pe contul original nu mă mai întorc până nu pleacă fcsb-istul de la cârmă. Firfirel e blocat definitiv, iar cu ăsta de oltean e cam riscant să mai apar acum. Oricum... nu prea am timp de forum, acum sunt și plecat.... dar îl mai pun pe fii-miu să mai intre pe câte-un articol cu Steaua din când în când, să mai coloreze pe-acolo. :-)))

freddy
freddy  •  07 August 2023, 12:17
Postat de Catalynn_2 pe 06 August 2023, 16:27

Din pacate nu, asta ar face subiectul unui proces separat. Însă ce poate solicita CSA este aducerea la zi a sumei in concordanța cu inflația. Cei 37 de milioane euro de care auzim mereu sunt de fapt lei la cursul RON/euro de atunci. In prezent, din cauza inflației, suma este de “doar” 35 de milioane euro. De asemenea, nici valoarea de astăzi a euro nu mai este cea de acum 8 ani.

Am savurat dimineata comentariile de dupa meci! :)) Ce chin, ce planset, ce jale! Toti haterii s-au tavalit de durere. Nu te-am vazut. Suferi cu demnitate. Felicitari! :)))))))) Ramai pe faza, mai urmeaza!

Gigistul
Gigistul  •  07 August 2023, 08:37

Are o logică ce spune Prunea. Dacă Becali ar fi acceptat ”oferta” armatei de a le da 10% din încasări plus alte pretenții ce le-au avut în momentul în care a explodat buba cu brand-ul și palmaresul, acum FCSB se numea Steaua și acest subiect al identității nu ar mai fi existat. Becali a înființat F.C. Steaua București S.A. din AFC-ul lui Păunescu pentru a își proteja investiția, el fiind adus la Steaua pe post de fraier care să dea cu banul fără să obțină nimic de câtre șmecherii Păunescu și Pițurcă plus acei generali combinatori. Ce s-a întâmplat în 1998 este însă greu de înțeles, mai ales că multe documente sunt încă ținute secret de către Talpan, deși există o decizie judecătorească pe care cei de la CSA reușesc încă să o fenteze. Cu toate astea, da, FCSB poate fi din nou Steaua, doar că pretențiile CSA-ului sunt aberante. Nimeni nu este *** *** să verse 3,7 milioane de euro anual în conturile generalilor burtoși doar ca să folosească o siglă. Ceea ce a reușit FCSB este incredibil. Deposedați de siglă, ”palmares” și stadion, suporterii au rămas alături de echipă, deoarece indiferent de forma de organizare, echipa a rămas aceeași. La meciul de ieri s-a demonstrat din nou, ceea ce era de demonstrat. În momentul de față, brand-ul FCSB, așa cum este el, cu 4 consoane și o siglă făcută la repezeală, este net superior Stelei și asta ar trebui să îi pună pe gânduri pe combinatorii din armată și cei 6 penibili purtători de cearceafuri cu mesaje amenințătoare!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (99)
Comentează