FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Echipă de-o repriză » Marea problemă arătată în 2023 de Universitatea Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 08:26 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 09:12

CS Universitatea Craiova a arătat în 2023, mai mereu, ca pe Arena Națională, cu FCSB (1-1). O repriză, OK, alta, modestă. Excepția, acel 2-0 cu CFR, de pe „Oblemenco”.

Universitatea Craiova încă are ambiții de titlu, însă întârzie să-și rezolve o problemă care o împiedică să adune mai multe puncte. Una scoasă în evidență și de derby-ul de pe Arena Națională, cu FCSB (1-1). 

La București a făcut o primă repriză foarte bună. A intrat cu avantaj pe tabelă în pauză, însă după reluare s-a „topit" inexplicabil. Ofensiv, oltenilor nu le-a mai ieșit nimic, iar blocul defensiv ce funcționase atât de bine până atunci s-a clătinat în repetate rânduri și a cedat la „capul" lui Edjouma. 

Hagi a făcut profit cu Farul și în 2022, pentru al cincilea an consecutiv + Pierdere financiară uriașă la Craiova lui Rotaru: datoria totală a crescut considerabil
Rapoarte fiscale 2022
Hagi a făcut profit cu Farul și în 2022, pentru al cincilea an consecutiv + Pierdere financiară uriașă la Craiova lui Rotaru: datoria totală a crescut considerabil

Acest randament „de-o repriză" este aproape o constantă în 2023:

Play-off

  • 1-1 cu FCSB: OK doar prima repriză

Sezon regulat 2023

  • 2-1 cu UTA: OK doar repriza a doua
  • 1-0 cu Petrolul: OK doar prima parte
  • 1-0 cu FC Argeș: OK doar repriza secundă
  • 0-1 cu FC Voluntari: meci slab
  • 1-1 cu FCSB: OK doar repriza secundă
  • 2-0 cu CFR Cluj: OK
  • 1-2 cu Farul: meci slab
  • 2-0 cu Hermannstadt: OK doar repriza secundă
  • 0-1 cu FC Botoșani: meci slab

În majoritatea partidelor, oltenii au „dormit" în bocanci în prima parte. Arătând de parcă atunci, la stadion, s-ar fi întâlnit prima oară. Multe mingi pierdute, idei, zero, o defensivă fragilă.

Cu UTA au reușit să-și ridice nivelul după reluare și să întoarcă acel 0-1, contra Argeșului i-a ajutat hențul în careu comis de Tofan (74), iar cu Hermannstadt (2-0), execuțiile de senzație ale lui Andrei Ivan (48, 69).

Au fost însă și situații în care Universitatea nu și-a găsit nicicum ritmul. Vezi meciurile de la Botoșani (0-1), de la Voluntari (0-1) sau cel cu Farul (1-2), de la Ovidiu. La finalul ultimului, Vătăjelu a admis că „am fost penibili, o apă și-un pământ", iar patronul Mihai Rotaru a inițiat acea restructurare a lotului, soldată cu plecările lui Papp, Martici, Nistor și Arlauskis, dintre jucătorii de prim-plan.

Cel mai bun meci al Craiovei în 2023 rămâne, deocamdată, cel de pe „Oblemenco" împotriva campioanei CFR Cluj (2-0)

VIDEO Eugen Neagoe, după 1-1 cu FCSB: „Prima repriză ne-a aparținut în totalitate, puteam marca mai multe goluri”

Citește și: 

5 titulari de la FCSB sunt ca și plecați din vară » Șanse minime ca vreunul dintre ei să mai continue din sezonul viitor

Mai pierdem un „tricolor”? A refuzat să se prezinte la U20, după ce inițial fusese convocat de principiu la U21: „În viață mergi unde ești apreciat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
capatana
capatana  •  22 Martie 2023, 16:04

Pai de ce nu ziceti nimic de faptul ca repriza a doua a fost viclenita de Hanca. A trecut Radunovici pe langa el ca pe bulevard. A plecat Nistor si a ramas Hanca Macar Nistor mai juca ceva cand ii dadeau cativa euroi in plus. Hanca este numei pe invers.

kubaa
kubaa  •  22 Martie 2023, 10:14

Cum ba sa dati jos articolul rotarul vs hagi :)))))) asa ceva…

valentindragobete
valentindragobete  •  22 Martie 2023, 09:13

OK, ăsta, joacă la Craiova ?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează