FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Basarab Panduru trage concluziile după primele două săptămâni în staff-ul lui Reghecampf la Craiova: „N-am venit să cert jucătorii, dar trebuie să le explic asta”

Basarab Panduru îl felicită pe Jovan Markovic // foto: Facebook @ Universitatea Craiova
Basarab Panduru îl felicită pe Jovan Markovic // foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 07:56 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 08:08

La 15 zile după ce s-a alăturat staff-ului Universității Craiova în postura de antrenor secund al lui Laurențiu Reghecampf, Basarab Panduru (51 de ani) a făcut o serie de observații cu privire la situația alb-albaștrilor.

Panduru recunoaște că în Bănie îi e mai ușor decât i-a fost la Al-Wasl, precedentul club unde a activat ca „secund”, tot sub Laurențiu Reghecampf. El spune că va încerca să corecteze tendința tinerilor jucători ai Craiovei de a apela la „floricele” și admite că „fotbalul din ziua de astăzi e mai complicat” decât obișnuia să fie.

Basarab Panduru: „Nu sunt aici să cert jucătorii”

„Eu zic că e totul ok. Suntem oameni care ştim ce trebuie să facem, toţi băieţii suntem foarte buni. Am spus că în zona arabă era mai greu, nevorbind engleza. Mă înţelegeam cu brazilienii mai bine. Aici normal că e mai uşor.

Fotbalul din ziua de azi e mai complicat. Văd jucători care preiau cu talpa, nu am mai văzut atâtea exterioare câte văd acum. Ăştia sunt tinerii din ziua de azi. Ori trebuie să înţeleg eu asta, ori să-i fac eu să înţeleagă că exteriorul ăsta e bun doar în anumite momente.

De ce e mai bine să joci simplu? Nu e bună preluarea cu talpa, că ai crampoane. Ce fotbalişti preiau mingea cu talpa? La sală merge, că ai talpa de cauciuc. Preluarea, pasa trebuie să fie ok. O să le explic, probabil că o să-i fac să înţeleagă. Uneori merge exteriorul, când aşa cere situaţia. Nu ai cum să joci doar cu exteriorul. Sunt foarte tineri unii dintre ei, mai tineri decât copiii mei. Nu te lasă nimeni azi să faci «floricele» pe loc. 

Ştiu de ce sunt acolo, să-i ajut. Nu sunt acolo să-i cert. Am grijă de toată lumea, ajut pe toată lumea. Trebuie să se obişnuiască şi ei cu mine. Vor avea încredere în mine, uşor, uşor. Ce m-a surprins în bine e seriozitatea tuturor. Nu văd jucători care să nu fie serioşi”, spune Panduru pentru Telekom Sport

Basarab Panduru: „E implicare totală pentru titlu”

Totodată, el amenință hegemonia instituită de campioana CFR Cluj în Liga 1:

„În ultimii doi ani, trei, Craiova a fost mereu candidată la titlu. De fiecare dată a câştigat CFR, tot CFR e pe primul loc şi e într-o situaţie foarte bună, chiar şi cu înjumătăţire. Vom face tot ce putem să ne batem la campionat, toţi oamenii sunt serioşi. E implicare totală”.

VIDEO » Basarab Panduru: „Am avut două oferte din Brazilia! De la Fluminense și Internacional Porto Alegre”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Daniel Niculae, răspuns dur pentru antrenorul care face lobby pentru demiterea lui Mihai Iosif: „Om răuvoitor, să-și vadă de haita lui!”

Gigi Becali i-a găsit deja înlocuitor lui Edi Iordănescu! Cine e antrenorul stelist pe care crede că îl poate controla

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
189254898748309
Claude SH  •  15 Noiembrie 2021, 18:09

Dacă luam primul 11 Craiova e cel puțin la fel de buna ca CFR-ul din Cluj. Problema la ei ca se accidentează sau au câte o sincopa. Le-am mai spus-o, varsă găleata cu lapte spre sfârșit. Ei își fac singuri probleme, e o treaba de mentalitate, tipic olteneasca. La antrenori au avut ochi de fiecare data, Ouzunidis, Bergodi și încă un italian , nu îmi aduc aminte, acum Reghecampf și Panduru, sunt antrenori buni. Antrenori cum nu a avut Fcsb. Altfel, sa îl ai pe Cârțu în ogradă și sa nu îl pui la treaba, mi se pare ciudat. Ce e chestia asta cu președinte sau director, prostii, Cartu e bun antrenor. Ca e bătrân? Sa fim serioși, Lucescu cu doua stenturi la inima și antrenează.

dodo001
dodo001  •  14 Noiembrie 2021, 10:23
Postat de Doru Alin pe 13 Noiembrie 2021, 17:21

Panduru e prea bun pentru CSU Craiova. Stie ce inseamna sa joci bine, ce inseamna o echipa purernica si jucatori buni. E clar un mare plus, iar Rotaru nu se dezminte, clar unul dintre cei mai destepti patróni de club. Totusi nu inteleg ce cauta acest árticol pe página CFR? Are ceva legatura cu cineva de la CFR?

Cred ca are legatura cu CFR. Panduru il vad mai degraba principal, iar Reghe secund. Pe de alta parte, Panduru mai repede ar face o colaborare cu Petrescu decat cu Reghe. Aici e os la os, iar Pandi se va alege cu locul de principal, peste vreo doua etape. Nu contest ca e destept acest Rotaru, dar cred ca este un mare strateg. Stie sa prevadă ce va fi. CSU Craiova nu poate sa scoata in primele doua etape mai mult de doua puncte iar Reggaee e pe făraș.

124022513372488
Doru Alin  •  13 Noiembrie 2021, 17:21

Panduru e prea bun pentru CSU Craiova. Stie ce inseamna sa joci bine, ce inseamna o echipa purernica si jucatori buni. E clar un mare plus, iar Rotaru nu se dezminte, clar unul dintre cei mai destepti patróni de club. Totusi nu inteleg ce cauta acest árticol pe página CFR? Are ceva legatura cu cineva de la CFR?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează