FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Plusuri și minusuri, după cantonamentul Universității Craiova: ce se întâmplă cu Elvir Koljic + singurul jucător care a impresionat

CS Universitatea Craiova a jucat 4 amicale în Austria și, cu o excepție, 3-1 cu Swarovski, a înregistrat numai eșecuri. Sursă foto: Facebook
CS Universitatea Craiova a jucat 4 amicale în Austria și, cu o excepție, 3-1 cu Swarovski, a înregistrat numai eșecuri. Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 04 iulie 2021 12:26 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 12:50

CS Universitatea Craiova a jucat 4 amicale în Austria și, cu o excepție, 3-1 cu Swarovski, a înregistrat numai eșecuri. În toate compartimentele sunt lucruri de pus la punct. Plusuri? Achizițiile Găman, Conte și Mărieș au arătat destul de bine, la fel contingentul U21.

Oltenii s-au întors sâmbătă seară acasă, după aproape 3 săptămâni petrecute în Austria. Amicalele disputate în partea a doua a cantonamentului din Tirol, cu FC UFA (0-2), Swarovski (3-1), SV Horn (0-1) și cu Olympiakos Pireu (0-2), ne-au arătat o Universitatea încă departe de forma cea mai bună. 

Practic, din 8 reprize disputate, juveților nu le-au ieșit decât două. Cele secunde din duelurile cu Swarovski, când au înscris trei goluri, singurele!, și cu Oly. În ambele, disponibilitatea la efort a fost mare, viteza de joc a crescut, la fel precizia paselor, ceea ce a condus la mai multe ocazii mari.

Koljic mai are de recuperat 

Problema? Finalizarea. Împotriva campioanei Greciei, oltenii au avut și un penalty, imediat după pauză, la 0-2, însă Nistor l-a irosit. Koljici

Revenit după o lungă perioadă de indisponiblitate, bosniacul mai are de recuperat înainte de a redeveni golgeterul de altădată. E adevărat că a fost grevat și de jocul slab al „servanților săi", Cicâldău e unul, ce l-au cam lăsat „spectator" în fața porții adverse. 

În avanposturi, Markovici poate fi o soluție. Întors de la Clinceni, Jovan a slăbit 12 kilograme. Iar în amicale a punctat o dată, dar a și excelat în ratări, mai ales cu Olympiakos. Mamut, în schimb, n-a profitat de șansele acordate pentru a demonstra că a ieșit din mediocritatea stagiunii trecute. 

Doar Nistor

Mijlocul n-a funcționat așa cum și-ar fi dorit Ouzounidis. În ciuda penalty-ului ratat, Dan Nistor a fost singurul aproape de nivelul așteptărilor. Restul, în frunte cu amintitul Cicâldău și cu Mateiu, au dezamăgit. De asemenea, Fedele a făcut o figură neașteptat de modestă, părând mai degrabă un corp străin în echipă. 

Un compartiment unde mai trebuie lucrat la „acordurile fine" e și defensiva, în plină reașezare după sosirile portarului Lazar și ale fundașilor Valerică Găman și Conte. Universitatea a fost surprinsă de prea multe ori pe contraatac, în fiecare partidă disputată. Uneori a avut noroc, alteori a primit gol.

Au cumpărat bine

Deși au bifat primele partide în tricoul alb-albastru, rutinații Lazar, Găman și Conte s-au adaptat fără probleme. Iar Mărieș, chiar neașteptat de bine, în condițiile în care vorbim de un jucător U21 venit din liga secundă, de la retrogradata Comuna Recea. 

Dintre fotbaliștii U21 ai Craiovei, 9 la număr în teren pe finalul testului cu SV Horn, sun și alții de remarcat: Mitran, Danciu, Sala, nemaivorbind de Markovici. În schimb, Atanas Trică, nepotul legendarului Ilie Balaci, a primit mult prea puține minute pentru a arăta cu adevărat ceva.

150.000 de euroi-a costat pe olteni cantonamentul din Austria, dintre care 50.000 transportul

10 iuliee data la care CSU Craiova își va disputa Supercupa României cu CFR, pe National Arena din București

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova. 

VIDEO + FOTO CS Universitatea Craiova - Olympiacos 0-2 » Olteni „știrbi” în cel mai tare amical al verii

FRF a scos la vânzare biletele pentru Supercupa României

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
george.br
george.br  •  06 Iulie 2021, 10:29

Cat de curand, Ion-al-zecelea-cont(alias Jony_10) isi va schimba numele in Ion-al-unspelea-cont:))))

jony_10
jony_10  •  06 Iulie 2021, 00:34
Postat de Nasty pe 04 Iulie 2021, 18:29

Craiovenii trebuie sa fie tare mandri ca tin cu Blue Lions Capital SA din Bucuresti, echipa fatata in 2013 direct in liga a doua de PSD, Olguta Vasilescu, Pavel Badea (PNL), Mitica Dragomir si "Nasu" Sandu. Voi, fanii craioveni ai clonei politice, va faceti ca uitati, dar asta e adevarul! https://www.primariacraiova.ro/pozearticole/userfiles/files/dispozitii-convocare/dispozitii-de-convocare-2013/2013-07-04/pct_02.pdf

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terente1
terente1  •  04 Iulie 2021, 22:48

Markovici trebuie folosit titular

Vezi toate comentariile (13)
Comentează