FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CRAIOVA

Craiova, arbitru în lupta dintre FCSB și CFR Cluj! Ce atitudine adoptă oltenii în play-off după ce Rotaru și Becali s-au sabotat reciproc?

Articol de - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 15:32 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 15:33

Craiova a pierdut teren și e mai degrabă un arbitru al duelului FCSB - CFR la titlu. În trecut, din postura de arbitri, Mihai Rotaru și Gigi Becali s-au sabotat reciproc.

  • CFR Cluj și Craiova se întâlnesc azi, de la 20:30. Duelul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, Telekom Sport 1 și Digi Sport 1.

Cu șanse minime la titlu, urmare a punctelor pierdute în primele două etape din play-off, dar și a lotului subțiat valoric din cauza accidentărilor, Craiova s-a transformat, practic, într-un arbitru al duelului FCSB - CFR.

Mai ales că va juca împotriva ambelor de două ori:

  • Etapa 3, azi: CFR Cluj - U Craiova
  • Etapa 4, 29 aprilie: U Craiova - FCSB
  • Etapa 8, 15 mai: U Craiova - CFR
  • Etapa 9, 19 mai: FCSB - U Craiova

Întrebarea e cum va înclina Bănia balanța, în condițiile în care, la 7 puncte de Sepsi, are asigurat, practic, locul 3. Iar obiectivul principal a devenit Cupa României, unde se află cu un picior în finală, după 3-0 cu Viitorul Tg. Jiu în prima manșă a semifinalelor.

Mihai Rotaru, finanțatorul juveților, și președintele Sorin Cârțu încă n-au renunțat definitiv la campionat. „Acum nu mai suntem la mâna noastră, dar vreau să văd de la toți cei angrenați la meciurile cu CFR și FCSB că murim cu ei de gât", a comentat omul de afaceri oltean.

Statistica duelurilor dintre CFR și Craiova disputate în Gruia e încurajatoare: 4 victorii CFR, 3 juveții și 4 remize. Însă la fel de bine se știe că, în trecut, Rotaru și patronul FCSB, Gigi Becali, s-au sabotat reciproc.

Craiova a dus titlul către Viitorul

În mai 2017, Craiova a influențat decisiv duelul FCSB - Viitorul pentru titlu, în favoarea constănțenilor. Contra echipei lui Gică Hagi, Gigi Mulțescu a titularizat juniori, Robert Petre, Alexandru Popescu, Vladimir Screciu, iar oaspeții au câștigat cu 1-0 și ulterior au devenit campioni.

Gigi a luat foc la vremea respectivă: „Nu se face așa ceva! Părerea mea e că trebuie să se ia măsuri. Liga, Federația și UEFA trebuie să facă ceva! Trebuie penalizați de noi, celelalte echipe din Liga 1. I-am zis lui Vali Argăseală să facă hârtie la UEFA și la Federație. Nu există să menajezi jucători pentru un meci de peste 10 zile. Nici pe bancă nu aveau titulari. Asociați de felul ăsta trebuie dați afară. Du-te, tată, în Divizia B și joacă acolo!".

FCSB a dus titlul la CFR Cluj

Becali avea să-și ia revanșa, în același mod, vara trecută, când Craiova și-a disputat titlul cu CFR. În meciul cu ardelenii, din 31 iulie, bucureștenii au folosit o sumedenie de puști, Cristi Dumitru, Istrate, Niță, Perianu, Pantea, Pandele, și au pierdut cu 0-2.

Reacția lui Rotaru: „Îi felicităm, fac o muncă foarte bună. Să o țină tot așa, vor ajunge foarte sus, la anul vor fi mai sus. Îi felicităm și ar putea să o țină așa și un sezon întreg, de ce nu?". 

În cele din urmă, din cauza pandemiei de COVID-19, ce a dus la anularea mai multor partide, s-a ajuns la finala cu titlul pe masă, Craiova - CFR 1-3. „Cu CFR m-am răzbunat pe Rotaru", a recunoscut Gigi. Dar, în același timp, a anunțat că „"ne-am împăcat. Eu am făcut ce am făcut cu CFR, el a făcut ce a făcut cu Viitorul".

Și au încheiat și un pact, ca să nu mai apară discuții la transferuri, cum s-a întâmplat în cazul lui Andrei Vlad sau al lui Octavian Popescu: „Mi-a zis «Băi Gigi, te las pe tine să alegi, să nu ne mai războim la transferuri», dacă am căzut de acord înseamnă că suntem prieteni… nu mai concurăm. A greșit Rotaru pe vremuri, asta este, acum suntem prieteni. Prima perioadă de transferuri alegi tu, apoi aleg eu". 

8 puncteo separă pe CS Universitatea de liderul FCSB și 7 puncte de CFR, a doua clasată

4 jucătoriimportanți le lipsesc oltenilor la Cluj: fundașii centrali Papp și Bălașa, atacanții Koljici și Baiaram. Bălașa, suspendat, restul accidentați

CFR Cluj - Craiova » Echipe probabile 

CFR CLUJ: 34. Bălgrădean - 4. Cr. Manea, 15. Ben Youssef, 3. A. Burcă, 45. Camora - 10. Deac, 28. Hoban, 75. Gîdea - 27. Chipciu, 22. Debeljuh, 18. V. Costache
REZERVE: 12. Sandomerski, 5. Soares, 6. L. Aurelio, 7. Păun, 8. Sigurjonsson, 13. D. Ciobotariu, 16. Susici, 98. Carnat, 99. Rondon
ABSENȚI: Bordeianu, Itu, M. Pereira (indisponibili), Vinicius, Omrani, Cestor (accidentați)
ANTRENOR: Edward Iordănescu

CRAIOVA: 13. Pigliacelli - 18. Vlădoiu, 26. Acka, 23. M. Constantin, 11. Bancu - 8. Mateiu, 16. Nistor - 28. Cîmpanu, 10. Cicâldău, 24. Camara - 9. A. Ivan
REZERVE: 1. L. Popescu, 5. Vătăjelu, 14. Ofosu, 20. Tudorie, 21. Fedele, 29. Bic, 30. Mamut, 33. Căpățână, 39. Mitran
ABSENȚI: Bălașa (suspendat), Koljici, Baiaram, Papp (accidentați), Screciu (incert)
ANTRENOR: Marinos Ouzounidis

VIDEO Ion Marin așteaptă mai mult de la FCSB și CFR Cluj: „Vreau să vedem și noi calitate, niște idei tactice puse în practică!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Basarab Panduru a remarcat o diferență frapantă între cele 3 meciuri ale etapei din play-off: „Nu am semne de întrebare, nu îmi permit, dar pe o scară de la 1 la 10...”

Anunțul lui Mihai Rotaru înainte de meciurile cu CFR și FCSB: „Nu pot să le spun jucătorilor să îl contrazică pe Becali” + „Vreau să murim cu ei de gât”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (70)
zorrozabal
zorrozabal  •  25 Aprilie 2021, 10:37

Domnu Botezatu!***,totusi poti sa ne zici si noua cum„l-a sabotat Rotaru”pe Becali?Ca palmaresul „zice”ca (in meciurile directe cu echipa lui Becali),Craiova lui Rotaru are un bilant chiar mai jenant, decat cel al Botosanilor lui Iftime!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  24 Aprilie 2021, 22:57
Postat de duar_dinamo_bucuresti pe 24 Aprilie 2021, 19:57

5-0 pentru campioni, ii joaca in picioare pe clonati lui Rotaru

sa nu joci niciodata la pariuri :) ce zici se salveaza Dinamo?

duar_dinamo_bucuresti
duar_dinamo_bucuresti  •  24 Aprilie 2021, 19:57

5-0 pentru campioni, ii joaca in picioare pe clonati lui Rotaru

Vezi toate comentariile (70)
Comentează