FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Universitatea Craiova, doar egal cu amatorii în primul amical al iernii! Mitriță, Ivan și Markovic, anihilați de nemții de liga a 4-a

Universitatea Craiova - Greifswalder FC // foto: Cristi Preda +11   FOTO
Universitatea Craiova - Greifswalder FC // foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 18:25 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 21:39

În primul meci amical al iernii, Universitatea Craiova a remizat cu o formație semiamatoare, Greifswalder FC, lider în una dintre seriile ligii a patra din Germania. A fost 1-1, unicul gol al oltenilor fiind înscris de Andrei Ivan din penalty.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga.

Ivaylo Petev a trimis din primul minut o garnitură apropiată de cea ideală, cu Bancu, Crețu, Mitriță, Ivan și Markovic titulari, dar alb-albaștrii nu au reușit să subjuge o echipă mult inferioară pe hârtie, cu un lot cotat la doar 2,3 milioane de euro, 10% din cât valorează echipa oltenilor!

+7 FOTO

Nu s-a văzut o diferență clară între cele două echipe în prima parte, în ciuda ligilor diferite în care acestea evoluează. Trio-ul ofensiv al juveților, Ivan - Mitriță - Markovic, a fost anihilat lesne de combativii semiamatori. Primul a înscris, a deschis scorul în minutul 8 din penalty, în rest a fost inexistent. Mitriță a fost controlat serios la glezne, ținut din scurt de nemți.

Egal între Universitatea Craiova și Greifswalder FC în primul amical al juveților

Petev a schimbat liniile în partea a doua, dar Craiova a creat foarte puțin, în ciuda posibilităților limitate ale adversarilor. Atacurile oltenilor s-au frânt în preajma careului, ei nu au pus pericol real în niciun moment. Practic, un joc de la egal la egal.

Nemții au jucat tare, uneori puțin peste limita regulamentului, Craiova doar a pasat fără a aduce pericol în preajma careului advers.

Final 1-1, iar alb-albaștrii se pregătesc pentru al doilea amical al iernii, pe 14 ianuarie, cu Slovacko, locul 4 în campionatul Cehiei.

Cum s-a descurcat nou-venitul Pyry Soiri la debut

Pyry Soiri a fost singurul dintre transferurile oltenilor din acest mercato care a debutat în tricoul alb-albastru. Internaționalul finlandez a fost titular în meciul de debut al juveților din 2024.

Ivaylo Petev l-a folosit pe postul de fundaș dreapta, așa cum afirma finlandezul însuși că preferă să fie jucat, într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.

Pyry a jucat simplu, nu s-a complicat, cu toate că a avut mult de tras cu semiamatorii nemți. A arătat o foarte bună capacitate fizică, astfel că poate juca titular în orice moment. Inclusiv de la prima etapă cu Farul, formație pe care a eliminat-o din cupele europene, vara trecută, când evolua la HJK Helsinki.

Finlandezul a arătat că are potențial, este tehnic, la prima vedere fiind ceva mai ofensiv decât Vlădoiu. Celălalt nou-venit, Denil Maldonado, s-a antrenat separat și ar putea intra în calcule pentru ultimul amical din Antalya, pe 14 ianuarie, cu Slovacko.

FINAL » Universitatea Craiova - Greifswalder FC 1-1

  • Au marcat: A. Ivan '8 (pen.) /  N. Brandt '12
  • Ora 18:22 - Final de meci, 1-1. 
  • min. 85: atacurile oltenilor se frâng în preajma careului, ei nu pun pericol real. Practic, s-a jucat de la egal la egal.
  • min. 67: Baiaram șutează din partea stângă, dar execuția este moale, pe direcția portarului. 
  • min. 55: în continuare, Craiova este ținută în șah de adversarii semiamatori. 
  • CSU Craiova în partea a doua: Lazar - Vlădoiu, Tomasec, R. Silva, Benga - Lăpădătescu, Mateiu - Ișfan, Houri, Baiaram - Trică
  • Ora 17:33 - A început repriza secundă. 
  • Echipă cu pretenții la primele locuri în Superligă, CSU Craiova nu a putut să-și impună jocul în fața unei formații semiamatoare, club din liga a patra germană.
  • Cu tripleta standard de atac pe teren din primul minut, Mitriță - Markovic - Ivan, alb-albaștrii au punctat o singură dată, atunci din penalty, prin Ivan. Mitriță și Markovic au fost anonimi, primul dintre ei controlat serios la glezne, ținut din scurt de nemți.
  • Ora 17:16 - Pauză în amicalul dintre Craiova și Greifswalder FC.
  • min. 37: șut puternic al lui Mihai Căpățînă, respins în corner de portarul nemților. 
  • min. 29: în continuare egalitate, 1-1. Vedetele Craiovei, Mitriță și Markovic, nu reușesc să se remarce contra nemților din liga a patra. 
  • gol Greifswalder, 1-1, min. 12: Niklas Brandt înscrie cu un șut din lovitură liberă. Balonul a fost deviat decisiv de Jovan Markovic și l-a păcălit astfel pe Laurențiu Popescu.
  • gol Universitatea Craiova, 1-0 din minutul 8: Andrei Ivan evită elegant un fundaș advers, care îl faultează. Tot nouarul transformă fără emoții penalty-ul.
  • Vladimir Screciu, accidentat, este prezent la meci. El i-a salutat pe membrii staff-ului naționalei care sunt prezenți la meci, Daniel Pancu (selecționerul de la U21), Jerry Gane și Florin Constantinovici, ambii „secunzi” ai lui Edward Iordănescu la prima reprezentativă.
  • Pyry Soiri, fundașul dreapta transferat de CSU Craiova în această iarnă, este titular. Celălalt nou-venit, Denil Maldonado, nu a prins foaia de joc.
  • Meciul a început la ora 16:30. Jocul alb-albaștrilor nu se leagă în primele minute.
  • Echipa de start Universitatea Craiova: L. Popescu - Soiri, Zajkov, Badelj, Bancu - Al. Crețu, Căpățînă - Danciu, Mitriță, Ivan - Markovic 
  • Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Tomasec, R. Silva, Benga, Mateiu, Lăpădătescu, Ișfan, Houri, Baiaram, Trică, Gașpar, Bană, Barbu

Mai multe corespondențe din Antalya: 

GSP a surprins imaginile zilei în Antalya: au cedat nervii la amicalul echipei românești + Fotbalist scos pe brațe de pe teren
FC VOLUNTARI
GSP a surprins imaginile zilei în Antalya: au cedat nervii la amicalul echipei românești + Fotbalist scos pe brațe de pe teren
Dinamo are nevoie de atacant, dar poate aduce un portar! Un nume cunoscut în Superligă le-a fost propus „câinilor”
DINAMO
Dinamo are nevoie de atacant, dar poate aduce un portar! Un nume cunoscut în Superligă le-a fost propus „câinilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
george.br
george.br  •  12 Ianuarie 2024, 10:23
Postat de pittt pe 11 Ianuarie 2024, 22:26

Am mai verificat o dată și ai dreptate. Nu mă doare nici acolo. Tu tot aici,pe gard?

:)) Exact asa cum spuneam: cronic!

pittt
pittt  •  11 Ianuarie 2024, 22:26
Postat de george.br pe 11 Ianuarie 2024, 20:59

De te durea acolo unde spui, nu te mancau deshtele sa te contrezi cu "martorii". Sedeai domol pe margine, satisfacut de mandretea de echipa cu care v-a improprietarit partidul. Insa tihna pe care te caznesti s-o afisezi e departe, iar ravna cu care te incapatanezi sa negi evidenta te umple de ridicol.

Am mai verificat o dată și ai dreptate. Nu mă doare nici acolo. Tu tot aici,pe gard?

george.br
george.br  •  11 Ianuarie 2024, 20:59
Postat de pittt pe 11 Ianuarie 2024, 20:12

Cronicizat e doar tupeul tău. Să fii pe articolele Universității Craiova, să vorbești despre alții de stat pe garduri și să acuzi pe cineva de ipocrizie depășește orice limite. De durut de voi mă doare *** După ce s-a stabilit că ȘI palmaresul e la noi, ce să mă mai doară? Nici nu întreb pe cineva dacă existați. Doar că voi mișunați pe aici și propovăduiți credița în guru vostru, Mititelu. Mai rău ca Martorii... care îți bat mereu la ușă.

De te durea acolo unde spui, nu te mancau deshtele sa te contrezi cu "martorii". Sedeai domol pe margine, satisfacut de mandretea de echipa cu care v-a improprietarit partidul. Insa tihna pe care te caznesti s-o afisezi e departe, iar ravna cu care te incapatanezi sa negi evidenta te umple de ridicol.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează