FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Lupta pentru locul 3 devine una teribilă! Cum o poate ajuta CFR Cluj pe Universitatea Craiova să prindă Europa

Universitatea Craiova. Foto: Imago Images
Universitatea Craiova. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 18:29 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 18:55

Ieșită practic din lupta pentru titlu în urma înfrângerii cu Farul Constanța, scor 2-3, CS Universitatea Craiova are un munte de urcat și ca să ajungă în Conference League. Ar putea să o ajute CFR Cluj, dacă ar câștiga Cupa României.

Eșecul de la Ovidiu, 2-3 cu Farul, a pus punct ambițiilor de titlu ale Universității Craiova. Jucătorii, unii au și declarat-o public, nu mai cred. Acum și asigurarea unui loc de cupă europeană se anunță un obiectiv complicat de atins.

Ionel Ganea a devenit crescător de oi și capre: „Nu mă extind, că mă cert cu nenea Gigi”. Unde s-a retras fostul fotbalist
RETRAGERE
Ionel Ganea a devenit crescător de oi și capre: „Nu mă extind, că mă cert cu nenea Gigi”. Unde s-a retras fostul fotbalist

Drumul spre Europa se anunță sinuos pentru Universitatea Craiova

Luând drept reper clasamentul actual, aflați pe 4, oltenii pregătiți de Eugen Neagoe sunt în afara locurilor de Europa. Ar putea intra și de pe 4 doar dacă CFR, locul 2 în play-off, calificată și-n semifinalele Cupei, câștigă trofeul. Asta întrucât învinsa din finala Cupei nu mai poate beneficia de un loc în cupele europene.

Totuși, varianta mai sigură ar fi să reușească să urce pe locul 3, iar pentru acest obiectiv Craiova nu-și mai poate permite pași greșiți. 

Trebuie să facă totul pentru ca în cele 7 etape rămase să-i ține pe giuleșteni la distanță și să recupereze diferența de 5 puncte care-o separă de locul 3, ocupat în acest moment de FCSB.

Lupta pentru locul 3 devine una teribilă

În duelul cu bucureștenii, dacă îi ajung din urmă, juveții ar trece înaintea lor linia de sosire la egalitate de puncte. Motivul? Spre deosebire de echipa lui Gigi Becali, ei au intrat în play-off fără să fi avut punctajul rotunjit.

Oricum, nici poziția a treia, după cum se știe, nu asigură prezența directă în preliminariile Conference League, ci doar la barajul decisiv, cu învingătoarea duelului dintre prima și a doua clasată în play-out. Dar Craiova măcar ar porni în acel baraj cu statutul de favorită.

CSU a mai trecut printr-o asemenea „sită” în sezonul trecut, când în "decisiv" a învins Botoșaniul (2-0). Presupunând că FCSB va rămâne contracandidata sa la locul 3, Universitatea are în duelul cu roș-albaștrii dezavantajul celor 5 puncte de recuperat și un singur avantaj. Faptul că urmează să o întâlnească pe „Ion Oblemenco” în meci direct.

Pentru noi, lupta la titlu s-a încheiat. Toate cele trei candidate, Farul, CFR și FCSB, sunt foarte bune, dar cred că Farul are principala şansă. Joacă un fotbal spectaculos. 

- Alexandru Creţu, mijlocaș CSU Craiova

Programul CSU

  • cu Rapid (a) 
  • cu Sepsi (d) 
  • cu FCSB (a) 
  • cu CFR (d) 
  • cu Farul (a) 
  • cu Rapid (d) 
  • cu Sepsi (a)

Program FCSB

  • cu Farul (a) 
  • cu Rapid (d) 
  • cu CSU (d) 
  • cu Sepsi (a) 
  • cu CFR (a) 
  • cu Farul (d) 
  • cu Rapid (a)

Citește și:

FCSB adoptă „modelul Hagi” înainte de meciul cu Farul

Rapid a anunțat oficial unde se vor juca derby-urile cu CFR Cluj și FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
dandana
dandana  •  11 Aprilie 2023, 10:00

Cîrțu trebuie sa dispară, Rotaru la fel pentru ca nu cunoaste fotbal si se ia fupa alți. Conducerea trebuie una nouă cu un Craioveanu de ex manager peste tot. Craiova nu poate ramane o anonimă, suntem umiliți de cele care se bat la retrogradare. Ati dat antrenori care puteau face ceva afară, iar cel ce trebuie regretat este Reghe. Cîrțu a avut influență proastă la Craiova si a demis mai multi antrenori cand trebuia sa dai afară uni jucători. S-au facut greseli in cedare care nu isi aveau rostul, jucatori caee azi cand joacă contra noastră joaca foarte bine. Din pacate la craiova se bazează mai mult pe jucatoei precum Bairam care este praf de un timp, Markovici care nu este pentru echipă si mai sunt si alți. Astora le sunt iertate greșelile, dar avem un baiat foarte talentat prin persiana lui CÎMPANU care este peste Markovici si Bairam. Rotarul stie cu cifre si nu cu oamenii, el isi face prieteni jucători. Realizati că uni nu pot iesi din echipă oricat de prosti ar fi ca te dă Rotaru afară. Rădoi este cel care arată asta, cand s-a infipt in jucatori lui Rotaru a si fost facut sa isi dea demisia. Acuma vin si spun ca nu acea valoare? Da a gresit cu acel sistem ofensiv mereu, dar jucatori începuseră sa joace fotbal. Sa nu spunem de reghe ca a plecat de la Craiova nevinovat. Cine este de vină. Cîrțu care a cam facut atmosfera proastă decand este el. Sa nu uitam ca pana la el cred ca au gost 3 sau 4 antrenori si cu el. Dupq ce a venit el in 4 ani avem recod de antrenori demiși

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Aprilie 2023, 23:25

...daca duminica ii batem pe prostii lui mutu si apoi pe unguri legam doua victorii si vine meciul cu fcsb pe Oblemenco ...unde se va vedea al cui este colacul ...

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  10 Aprilie 2023, 22:46

Opinia mea e ca CSU Craiova inca mai are sanse la titlu. Distanta fata de locul trei e de doar 4 puncte, iar in joc mai sunt 21 de puncte. Farul e acolo sus, dar vor urma meciuri grele la Fcsb, cu CFR si apoi la Sepsi. E posibil ca Farul sa nu mai obtina niciun punct in urmatoarele 3 etape.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează