FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV „Modelul Becali” prinde în Bănie » Cum a încercat Mihai Rotaru să scape de un jucător adus cu 200.000 de euro

Bogdan Mitrea, îmbrățișat de Raul Silva // sursă foto: Imago Images
Bogdan Mitrea, îmbrățișat de Raul Silva // sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 08 februarie 2023 16:36 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2023 16:44

Finanțatorul de la CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, a vrut să-l dea pe Bogdan Mitrea (35 de ani) înapoi, la Sepsi. Gratis, după ce în vară plătise 210.000 de euro în schimbul său! Însă covăsnenii au refuzat oferta: „Avem patru fundași centrali”.

Mihai Rotaru s-a molipsit de la Gigi Becali. Exact cum a procedat patronul FCSB cu Bogdan Rusu și cu Marco Dulca, în această fereastră de mercato, așa a încercat să scape și finanțatorul Universității Craiova de Bogdan Mitrea.

Fundașul în vârstă de 35 de ani a fost adus în august 2022, în mandatul lui Mirel Rădoi, la solicitarea acestuia. Însă după valul de transferuri defensive operate în această iarnă, oltenii au ajuns să aibă nu mai puțin de 8 apărători centrali!

Victorie în instanță pentru Victor Pițurcă: a scăpat de controlul judiciar » Reacție pentru GSP: „M-au făcut să par bandit și escroc. Iată dovada că n-am nicio vină în această făcătură de dosar!”
PROCES
Victorie în instanță pentru Victor Pițurcă: a scăpat de controlul judiciar » Reacție pentru GSP: „M-au făcut să par bandit și escroc. Iată dovada că n-am nicio vină în această făcătură de dosar!”

Mihai Rotaru a încercat să scape de Bogdan Mitrea după „modelul Gigi Becali”

Iar noul antrenor, Eugen Neagoe, a trebuit să „cearnă” rapid, în condițiile în care pe 13 februarie se închide mercato hibernal și la noi. Așa se face că, după cantonamentul din Antalya și meciul pierdut la Botoșani (0-1), unde a bifat doar 61 de minute, Mitrea a fost trecut pe lista neagră.

Cum însă jucase deja pentru două cluburi, la Sepsi în debutul sezonului și apoi în Bănie, singura variantă pentru el era să facă drumul întors la Sfântu Gheorghe.

Bogdan Mitrea câștigă 14.000 de euro lunar

Deși, în vară, a plătit în schimbul său 210.000 de euro, Rotaru i-a contactat pe șefii lui Sepsi și le-a propus să-l ia gratis pe Mitrea. „Într-adevăr, ne-a fost oferit. Dar am refuzat, pentru că avem deja patru apărători centrali”, a confirmat Attila Hadnagy, directorul general al covăsnenilor, informația Gazetei.

Astfel că jucătorul, al cărui contract cu juveții expiră în vara lui 2024, va rămâne la Craiova. Dacă i-ar fi reușit mutarea, ca lui Gigi, finanțatorul Universității i-ar fi economisit măcar salariul, cifrat la 14.000 de euro net pe lună.

Cine-l vrea pe Paul Papp?

Un alt fundaș central aflat pe lista neagră la CSU este Paul Papp. Apărătorul de 33 de ani a fost rezervă la Botoșani, după care n-a mai prins lotul, la 2-0 cu Hermannstadt și la 1-2 cu Farul.

Acordul îi expiră în vară, a fost înștiințat deja că nu mai intră în vederile antrenorului și, în consecință, poate pleca. Timp mai este până pe 13 februarie, iar oltenii ar fi fericiți să scape de Papp. Chiar și gratis! I-ar economisi măcar salariul, cifrat undeva la 15.000 de euro lunar.

8 fundași centraliare Craiova în acest moment: Silva, Papp, Mitrea, V. Găman, Zajkov, Tomasec, Badelj și Screciu, care poate juca și ca „închizător”

Paul Papp, eliminat într-un meci crucial pentru Craiova: „L-a lovit pe ăla ca lumea!”

Papp și-a compromis în mare măsură viitorul la Craiova încă din toamna trecută, când a fost eliminat în pauza manșei-tur cu Hapoel Beer Sheva (1-1), disputată în preliminariile Conference League, la Turnu-Severin.

„Cu neșansă nu am avut minimum două goluri la pauză. Apoi, după incalificabilul gest al lui Papp, să stau să tremur? Că așa vrea Papp, să stăm cu inima în gât? 

Tu te apuci să faci pe Rambo pe culoar, pe acolo! Ai 33 de ani, băi băiatule, ești cu familia acasă, cu copil. El zice că s-au împins, că nu știu ce, dar, din toate detaliile obținute de acolo, l-a lovit pe ăla ca lumea!

Păi da, suntem bătăuși... Avem orgolii personale, individuale. Am pretenții de la tine, să fii jucătorul care coordonează defensiva. Și tu ce faci, mă? E posibil așa ceva? De 9 ani așteptăm așa ceva. Avem posibilitatea să creăm o imagine internațională și tu ce faci?! Ce explicație să aibă? 

L-am prins în vestiar. A zis că n-a făcut nimic, că doar l-a împins. Dar de ce trebuie, mă, să-l împingi? Ce e cu orgoliile astea?”, a reacționat președintele Sorin Cârțu, la cald.

Echipa a fost eliminată de israelieni, iar Papp, suspendat la retur, s-a ales cu o amendă. Pe termen scurt!

Cadouri de la Gigi Becali

Aflat în criză de personal, la un moment dat, Gigi Becali i-a cumpărat vara trecută pe atacantul Bogdan Rusu, cu 200.000 de euro, de la CS Mioveni, și pe mijlocașul defensiv Marco Dulca, de la Chindia, în schimbul a 250.000 de euro. Însă nu s-au ridicat la pretențiile lui și în această iarnă i-a „debarcat”. 

Cum amândoi evoluaseră în acest sezon inclusiv pentru cluburile de la care fuseseră aduși, n-a putut să facă altceva decât să-i expedieze înapoi. Ba i-a dat și gratis! A pierdut 450.000 de euro, dar le-a economisit salariile.

VIDEO: gest halucinant al lui Arlauskis în Farul - CSU Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Omrani și-a găsit „antrenor” personal » Trage la sală cu Alex Velea

Avantaj Rapid! Trupa lui Mutu are cel mai accesibil culoar în finalul sezonului regulat. Miza uriașă a clasamentului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  11 Februarie 2023, 14:12
Postat de k.uba pe 09 Februarie 2023, 13:15

Una de €7,5 mil gogaie

Esti asa incapabil sa intelegi ca alea sunt doar viesele celor doi *** (Vina si Hanca) sau asa ti-a spus mititelu?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ipsilante
ipsilante  •  10 Februarie 2023, 01:20

Primii care tebuie vanduti urgent, daca se poate obtine ceva pe ei, sunt Ivan si Markovic, care fac un joc bun si 7-8 sunt absenti din echipa. Pestele de la cap se-mpute! Ei, cu indolenta lor si lipsa de ambitie, "anesteziaza" intreaga echipa. Vatajelu ar trebui sa fie capitan, pentru ca are spiritul Universitatii, ambitie si personalitate. Dar, cu un antrenor care il numeste capitan pe Ivan, incapabil sa se mobilizeze chiar pe el, dezastrul grupului e ca si programat. Apoi, cum a zis Vatajelu, afara cu toti care nu au confirmat. Adica, cel putin, jumatate din lot! O echipa este ca un puzzle. Jucatorii trebuie sa se completeze si sa se potriveasca perfect unii cu altii, in stil si caracter. Altfel, oricat de fantastic ar fi unul dintre ei, daca e corp strain in grup, strica tot. Ivan si Marcovic sunt niste AMATORI supertalentati, fara ambitie si personalitate in joc, care pacalesc fotbalul si, de cand exista, joaca doar pentru ei si doar cand au chef. Comparati-i cu Deac si o sa vedeti diferenta intre PROFESIONALISM si amatorism. Ei, prin pasivitatea si indiferenta lor, demobilizeaza echipa dar se mentin totusi in lot, pentru ca o data la 7-8 etape, din talent, nu din munca sau ambitie, le iese cate o reusita entuziasmanta. Ei categoric nu sunt profesionisti! Sunt JUCATORI amatori! Salariati! Functionari! Afara cu ei din lot si, impreuna cu ei, alte 10-12 JALOANE care incaseaza salarii imense jucand NIMIC, etapa de etapa! Stadionul gol PLANGE!

prazberg
prazberg  •  09 Februarie 2023, 23:59
Postat de k.uba pe 08 Februarie 2023, 17:15

Custodele amator si neprofesionist! Sa ii dea Hanca si Vina o lectie!

Bah da prost esti =)) ia sa-ti intrebi stapanul daca si-a invatat lectiile date de vodcutza si Dragomir.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează