GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROCES

Victorie în instanță pentru Victor Pițurcă: a scăpat de controlul judiciar » Reacție pentru GSP: „M-au făcut să par bandit și escroc. Iată dovada că n-am nicio vină în această făcătură de dosar!”

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de , - Publicat miercuri, 08 februarie 2023 15:36 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2023 16:16

Antrenorul Victor Pițurcă (66 de ani) a avut câștig de cauză astăzi la Tribunalul București, care i-a admis contestația și a ridicat măsura controlului judiciar cerut de DNA în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN. Fostul selecționer a comentat decizia într-o reacție în exclusivitate pentru GSP.ro. 

CAZUL PE SCURT:

  • Victor Pițurcă este acuzat de DNA de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN.
  • Prin acest contract, o firmă a fiului său, Alexandru Pițurcă, a încasat 2,2 milioane de euro. Juniorul a fost audiat și el la sediul DNA și a fost pus sub control judiciar
  • Dacă e găsit vinovat, Victor Pițurcă poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani!
Comisia de Disciplină a audiat astăzi părțile în scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova » Când e așteptat verdictul: „Așa ni s-a promis”
SEPSI OSK - FCU CRAIOVA
Comisia de Disciplină a audiat astăzi părțile în scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova » Când e așteptat verdictul: „Așa ni s-a promis”

Victorie în instanță pentru Victor Pițurcă: a scăpat de controlul judiciar

Fostul selecționer a scăpat de controlul judiciar. "E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci.. Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile. 

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei. Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar", a declarat Pițurcă pentru GSP.ro, imediat după decizie. 

Pițurcă a petrecut 24 de ore în arest pe 30 ianuarie, iar procurorii DNA nu au mai cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, după expirarea mandatului de reținere temporară. În schimb, antrenorul fusese eliberat sub control judiciar, măsură de care a scăpat astăzi.

Ce obligații avea Victor Pițurcă sub control judiciar

Potrivit site-ului legislație.just.ro, controlul judiciar presupune ca persoana în cauză:

  • să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat
  • să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței
  • să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

Mai multe știri de actualitate: 

Comunicat plin de tupeu și de minciuni al avocaților fugarului Mario Iorgulescu: „Justiția română încalcă drepturile unui bolnav cu dizabilități” + „Gino a jucat la Inter”
PROCES
Comunicat plin de tupeu și de minciuni al avocaților fugarului Mario Iorgulescu: „Justiția română încalcă drepturile unui bolnav cu dizabilități” + „Gino a jucat la Inter”
Scandal la amicalul Stelei » Replici halucinante primite de Narcis Răducan din partea mamei unui copil care înjura Dinamo
CSA STEAUA - PROGRESUL
Scandal la amicalul Stelei » Replici halucinante primite de Narcis Răducan din partea mamei unui copil care înjura Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
mirstelistu
mirstelistu  •  11 Februarie 2023, 19:45
Postat de VanBasten pe 08 Februarie 2023, 23:04

Ti-a furat gainile din poiata, noaptea, cumetre?!

Nu talpane dar a mai fost la balau pe vremea lui ceasca

parpalache
parpalache  •  09 Februarie 2023, 16:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Sofa_King
Sofa_King  •  09 Februarie 2023, 15:38

In Romania, nimeni nu e vinovat. Toti tipa ca sunt vanatzi. Cred ca pana la urma soferul de la Mapn e de vina

Vezi toate comentariile (28)
Comentează