FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

INTERVIU Nicolae Ungureanu spune că Universitatea Craiova are nevoie de 4 achiziții pentru a se bate la titlu: „N-avem jucători care să facă diferența”

Nicolae Ungureanu. Foto: Cristi Preda (GSP)
Nicolae Ungureanu. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 16:27 / Actualizat marti, 30 mai 2023 17:16

Fost internațional român, prezent la Euro 1984, Nicolae Ungureanu (66 de ani) susține că Universitatea Craiova ar avea o șansă la titlu în următorul sezon „dacă jucătorilor li s-ar face contracte mici și li s-ar da bonusuri mari de performanță. Cum procedează Hagi la Farul”.

Fost component al Craiovei Maxima, cu care a ajuns în semifinalele Cupei UEFA 1982/1983, apoi al Stelei, în tricoul căreia a diputat finala Cupei Campionilor Europeni, în 1989, Nicolae Ungureanu a acceptat să vorbească pentru Gazeta Sporturilor despre stagiunea eșuată a Universității Craiova. CSU a ieșit, pe rând, din Cupa României, din lupta pentru titlu, iar în ultima etapă a ratat și prezența în Conference League.

- Cum ați caracteriza, pe scurt, sezonul Craiovei lui Mihai Rotaru?
- Inconstant. Un meci bun, altul slab. De altfel, ultimele două partide din play-off sunt cel mai bun exemplu. Bați în Giulești, pe Rapid, jucând o întreagă a doua repriză în inferioritate. Apoi, acasă, nu ești în stare să câștigi cu Sepsi și să-ți asiguri prezența la barajul pentru Conference League.

- Cine e de vină pentru fluctuațiile astea?
- Păi când ai trei antrenori într-un sezon, Balint, Rădoi și acum Neagoe, ce poți să mai spui? Fiecare are filosofia lui, e nevoie de timp ca să o transmită jucătorilor. Unii pricep mai repede, alții mai greu. Fotbalul este foarte complex. Pe urmă, au fost și accidentările. Bancu, mai ales. E un jucător foarte important.

Fostul mare internațional anunță hegemonia Farului: „Va domina campionatul României o perioadă bună de timp” + „Hagi poate antrena orice echipă din lume”
FARUL
Fostul mare internațional anunță hegemonia Farului: „Va domina campionatul României o perioadă bună de timp” + „Hagi poate antrena orice echipă din lume”

Nicolae Ungureanu: „Universitatea Craiova n-are jucători care să facă diferența”

- Ce-i lipsește Universității ca să ia titlul?
- Jucători care să facă diferența. Cu foame de trofee. Eu sunt convins că acum ne băteam la titlu cu Cicâldău, Mihăilă, cu Alex Mitriță și cu Alex Băluță. Noi ne-am vândut jucătorii valoroși, managementul a fost deficitar, transferurile n-au fost cele mai bune.

437 de meciuriși 29 de goluri a bifat Nicolae Ungureanu în Divizia A, pentru U Craiova, Steaua și Rapid

- Au fost și echipe mai mici care au câștigat titlul, Astra, Urziceniul, acum Farul...
- La Astra și la Urziceni nu erau salarii mari, ci fotbaliști foarte motivați să câștige titluri, să intre în istorie. Farul e ceva aparte. Nici Gică Hagi nu dă salarii mari, dar își cunoaște bine jucătorii, pentru că el îi crește, are filosofia lui și, spre deosebire de alți antrenori, multă liniște. Fără presiune de sus, cum e, dau un exemplu, la FCSB.

- La Craiova sunt condiții foarte bune. De antrenament, de joc, salarii la zi, peste media Ligii 1...
- Așa este. Jucătorii sunt prea bine plătiți pentru rezultatele pe care le au. Dacă ar fi după capul meu, eu le-aș face contracte mai mici și bonusuri mari, de performanță. Așa ar ieși din zona asta de comfort și s-ar strădui mai mult pe teren. Nu vedeți cum e și la FCSB? Atâția bani cheltuiți, sezon de sezon, și niciun titlu de 8 ani?

71 de meciuriși un gol are Ungureanu în cupele europene, unde a evoluat în fiecare sezon în perioada 1977-1992

Nicolae Ungureanu: „Becali vrea să fie și patron, și președinte, și antrenor”

- Acolo e și „factorul” Gigi Becali...
- Așa e. Au jucători foarte buni, dar degeaba, dacă Becali vrea să fie și patron, și președinte, și antrenor, în loc să pună oamenii potriviți și să-i lase să-și facă treaba. FCSB e jucăria lui, dar una scumpă.

- Putea lua titlul acum!
- Dacă o bătea pe Farul, eu zic că-l lua. După 2-3 la Ovidiu, jucătorii au căzut psihic cu Rapid. Așa se explică acel 1-5. Moralul a jucat un rol important.

- Revenind în Bănie, cum comentați conflictul dintre patronul Mihai Rotaru și președintele Sorin Cârțu?
- Eu nu cred că e un conflict. Într-adevăr, a fost o vorbă aruncată aiurea de Cârțu, când a spus că el joacă unu solist la CFR - Farul. Dar Rotaru n-are dreptate când susține că afirmația lui Sorinaccio i-ar fi influențat pe ai noștri. De ce să-i fi afectat? Să fim serioși, ne-am dus prea departe cu imaginația. Dacă o băteam pe Sepsi nu mai spunea nimeni nimic.

- Adrian Mititelu a sărit și el la gâtul lui Cârțu...
- Da, am citit. Adevărul este că n-a avut niciodată o părere bună despre noi, cei din Craiova Maxima care am lucrat pentru el. Dar nu vreau să mai comentez, nu merită.

10 trofeea cucerit Ungureanu în carieră: 4 titluri, două cu Știința, două cu Steaua, 6 Cupe ale României, 3 cu U Craiova, 3 cu roș-albaștrii

Nicolae Ungureanu: „O anomalie inventată de Răzvan Burleanu”

- Nu e comic că CSU Craiova, echipa mai puternică, nu va juca în Conference, iar FCU Craiova, venită din play-out, dă baraj cu CFR pentru Europa?
- Asta-i o anomalie inventată de Burleanu, la FRF. Să joace locul 3 din play-off cu locul 7 din play-out pentru a se decide ultima echipă care ne reprezintă în Europa. O absurditate posibilă doar la noi! E greu de crezut că FCU are vreo șansă la Cluj, dar fotbalul e imprevizibil. Mă uitam la Dinamo cu FC Argeș. Am mers pe mâna Argeșului și Dinamo i-a bătut cu 6-1!

- Înapoi la echipa lui Rotaru. Îl vedeți pe Neagoe câștigând titlul, sezonul viitor?
- Neagoe poate face treabă, dacă e ajutat de Cârțu și de Rotaru. Ei trebuie să-i aducă jucători mai aproape de nivelul pretențiilor de la Craiova, pe pozițiile vulnerabile în acest moment. Mă gândesc la un fundaș dreapta, la unul central, ne trebuie un mijlocaș de creație, unul care să citească bine jocul, și un vârf.

56 de selecții, un gol, a adunat fostul fundaș stânga al lui U Craiova și al Stelei

Nicolae Ungureanu: „Andrei Ivan e ok doar când prinde o zi bună”

- Altfel?
- Altfel o să ne batem din nou cu șanse reale la titlu și o să terminăm pe locul trei sau mai rău. Excepție 2020, când am avut cel „decisiv” cu CFR Cluj aici, pe „Ion Oblemenco”, așa a fost mereu.

- Cine v-a dezamăgit în 2022-2023, cine a progresat din actualul lot?
- Mi-au plăcut portarul Laurențiu Popescu, Zajkov, un transfer reușit, și, într-o anume măsură, Screciu. Markovic e prea inconstant. Cu Sepsi, de pildă, n-a atins mingea de cinci ori. Ivan e bun, dar mi se pare un jucător „de zi”. Prinde una bună, este ok. Altfel, dispare din joc, așa cum s-a întâmplat și cu covăsnenii.

Citește și:

Bătăi, evadări și tămâie » Culisele decăderii incredibile a lui FC Argeș

Viorel Moldovan, ofertat din Superliga! Negocierile încep azi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
craiovamaxima
craiovamaxima  •  02 Iunie 2023, 22:51

Putine lucruri ar mai putea fi adaugate. O analiza cu adevarat obiectiva facuta de un om pentru care fotbalul a insemnat totul. Fotbalistul metronom al Universitatii Craiova...

eunescu09
eunescu09  •  30 Mai 2023, 21:14

Rotaru este ca și Becali, poate sa ii spună tot mapamondul ca sunt lucruri în neregula ca el o va tine pe a lui.. Acum ii spune și Ungureanu cam aceleași lucruri dar... ce știe Nae Ungureanu?

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  30 Mai 2023, 20:50

Rosu a pus punctul pe i! Nu il vrem pe mititelu la Universitatea Craiova! Si Rosu a scris istorie in tricoul Stiintei! Si Cârțu! Si Lung, Tilihoi, Negrila, Ștefănescu, Ticleanu, Badea, Fane Stoica, Grande, Irimescu, Balaci, Donose si toti ceilalti! Nici cei care sunt inca printre noi si nici cei care nu mai sunt printre noi nu vor un fanfaron ca mititelu in structura Stiintei! Si el stie asta! De aia a facut o clona.. cumva vrea sa isi justifice furturile din conturile Stiintei cand a avut ocazia! Dragostea lui, bolnava de altfel, nu e pentru Stiinta! E pentru bani! E atat de simplu! Numai un *** putea distruge Stiinta asa cum a facut-o acest fost Arestat!!!! De aceea i s-a si luat dreptul de a mai avea vreo legatura cu Stiinta! Dumnezeu nu bate cu parul… el însă nu pricepe!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează