FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

EXCLUSIV Bătăi, evadări și tămâie » Culisele decăderii incredibile a lui FC Argeș

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 14:32 / Actualizat marti, 30 mai 2023 15:23

Cum a ajuns FC Argeș să se facă de râs de-a lungul întregului sezon și în barajul cu Dinamo: două tabere, românii și străinii din lot, se bat între ele pe teren, unii dintre fotbaliști au plecat, pur și simplu, de la echipă, iar antrenorul Bogdan Vintilă a încercat de când a venit să evite retrogradarea arzând tămâie în vestiar și în birouri.

FC Argeș a jucat o semifinală a Cupei României în sezonul trecut și a participat în playoff. După realizările acelea, conducerea a considerat că echipa obținuse niște rezultate bune, dar că ea jucase urât și că hazardul contribuise la performanțe.

Ca să nu mai depindă de noroc, primarul Gentea, sponsorul Tudose și ceilalți șefi din club au pornit o reformă în care au înlocuit aproape un lot întreg.

Urmările: echipa e ca și retrogradată acum, după ce societatea a mai modificat o jumătate din lot și în iarnă, l-a demis pe Prepeliță, apoi l-a dat afară și pe Croitoru.

Argeșenii au pierdut turul cu Dinamo cu 1-6 și șansele lor de salvare mai țin doar de fantezie, nu de calcule realiste. 

Care sunt explicațiile pentru dezastrul de la Pitești?

Calcan, furibund la declarații: „Să-i chemați și pe străini să vorbească!” + „S-a terminat 6-1 sau cât a fost, nici nu m-am mai uitat la tabelă”
DINAMO - FC ARGEȘ 6-1
Calcan, furibund la declarații: „Să-i chemați și pe străini să vorbească!” + „S-a terminat 6-1 sau cât a fost, nici nu m-am mai uitat la tabelă”

Bani mulți, atmosferă infernală, rezultate proaste

Clubul a fost unul stabil din punct de vedere economic, cu un echilibru pe care foarte puține formații românești l-au mai avut. 

Restanțele salariale constituie motivul principal pentru degradarea atmosferei în cele mai multe echipe. Fără să existe motivul acesta, argeșenii au ajuns la meciul cu Dinamo într-un soi de război civil.

Existase un episod într-un antrenament cu o bătaie care-l avusese pe Garita ca protagonist. Golgeterul echipei a fost exclus din lot și amendat, apoi reprimit. Surse de la Pitești povestesc că înaintea partidei cu „câinii" ar mai fi existat o scenă în care Njike l-ar fi bătut pe Calcan. 

Românul a avut luni seară un discurs în care a dezvăluit că fotbaliștii Argeșului nu colaborează, ei se ceartă: „Cum am ajuns aici? Întrebați-i pe străinii din echipă, chemați-i și pe ei la interviuri și cereți-le explicații!". 

Conflicte între românii și străinii din lot au apărut încă de astă-vară. Antrenorii și conducerea executivă nu au reușit să rezolve problema aceasta, care s-a amplificat până când a explodat în bătăi între coechipieri.

Pleacă cine vrea, când vrea 

În timpul jocului cu Dinamo, GSP.ro a publicat informația că violeții primiseră luni dimineața salariile pentru luna aprilie. Dar clubul n-a avut bani suficienți ca să facă plățile pentru toți fotbaliștii, așa că au rămas câțiva neplătiți. Criteriul de care a ținut cont conducerea: să încaseze salariile jucătorii care aveau să fie implicați în barajul cu Dinamo. Ceilalți mai puteau aștepta.

Nu-și primiseră banii Straton, Marius Constantin, Boubacar, Enzo Celestino, Bertrand, Donisa. Planul inițial prevedea ca salariile pentru aprilie să fie achitate marți, nu luni, dar conducătorii au crezut că apariția banilor în conturi chiar în ziua meciului avea să-i motiveze suplimentar pe fotbaliști.

Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeș, explică de ce nu crede că problema salariilor a influențat evoluția echipei în baraj: „Jucătorii care au pierdut cu 1-6 meciul acesta erau plătiți la zi. Sunt puține echipe din România cu banii la zi. 

Trei dintre cei care nu au primit salariile pentru aprilie au plecat de la echipă, pur și simplu: Celestino, Bertrand, Donisa. Avem procese cu ei. Ceilalți urmează să-și încaseze banii în cursul zilei de marți". Pe Marius Constantin, conducerea nu l-a plătit ca să-l pedepsească fiindcă a refuzat să semneze rezilierea contractului valabil până pe 30 iunie. 

Ca să repete performanța din sezonul trecut, piteștenii își construiseră un lot care conținea salarii și de 8.000, 9.000 de euro lunar. FC Argeș e pe cale să devină una dintre cele mai scumpe formații care retrogradează, în toată istoria campionatului.

150.000 de euroe suma pe care sponsorul principal, Viorel Tudose, le-a promis-o jucătorilor pentru salvarea de la retrogradare. Bonusul acesta, valabil pentru întreg lotul, le-a fost promis înainte de meciul tur cu Dinamo, pierdut la București cu 1-6

Doamne, miluiește!

FC Argeș l-a demis pe Croitoru în martie și l-a instalat pe Bogdan Vintilă în locul lui. Mai ales suporterii au insistat pentru angajarea fostului portar al violeților în anii 90. Vintilă, pe care Becali îl învestise „principal" al FCSB-ului datorită religiozității lui, a amestecat și la Pitești fotbalul cu ortodoxia. 

„De când a venit el, miroase a tămâie și în birou, și în vestiar", povestesc surse din club. Jucătorii au fost uimiți și de ritmul din antrenamentele lui Vintilă: „Nici nu transpirăm. Cel mai des ne împarte în două echipe și jucăm o miuță pe tot terenul".

Cât a contribuit fiecare antrenor de la FC Argeș

AntrenorEtapePuncte
Prepeliță1517
Croitoru1410
Vintilă910

Citește și: 

FC Argeș face implozie. Primarul, discurs RADICAL: „Această echipă să uite de mine! Din seara asta voi spune stop!”

Stanciu a venit cu lămuriri, după dezvăluirile făcute de Gazetă: „Au fost plătiți 21 de jucători, iar restul vor fi plătiți mâine” + Ce spune despre Calcan

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
therealreddog33
therealreddog33  •  31 Mai 2023, 00:02
Postat de dobrin pe 30 Mai 2023, 21:25

Foarte bine ca ati promovat, sper ca necazul nostru sa va fie invatatura de minte. Sa nu dati afara oamenii care v-au ajutat la greu si sa aduceti cine stie ce venetici.

Încă nu suntem promovati, eu suflu și in iaurt ;)). Burca a făcut treaba bună, indiferent cum se termina. Nici măcar nu a avut voie sa facă transferuri, s-a descurcat cu ce a avut. El trebuie sa ramana. Apoi daca promovăm, ne mai trebuie jucători sa facem fata. Dar sa ajungem acolo întâi.

dobrin
dobrin  •  30 Mai 2023, 21:25
Postat de therealreddog33 pe 30 Mai 2023, 20:46

Corect :)). Desi ma bucur ca am castigat, imi pare rău sincer, Gicane. Nu vroiam sa picăm cu voi. Rămân la părerea ca Gențea si-a facut-o cu mâna lui (dar din păcate pe banii contribualililor): a dat afara doi oameni care chiar au avut rezultate la echipa, pe Jean și pe Prepe. Acolo s-a rupt filmul...

Foarte bine ca ati promovat, sper ca necazul nostru sa va fie invatatura de minte. Sa nu dati afara oamenii care v-au ajutat la greu si sa aduceti cine stie ce venetici.

therealreddog33
therealreddog33  •  30 Mai 2023, 20:46
Postat de dobrin pe 30 Mai 2023, 20:02

Ventila a aplicat si el ce a invatat de la FCSB: tamaie in vestiar / tamaie de antrenor. Daca tot l-a adus Gentea, trebuia sa vina la pachet cu Becali sa-i faca tactica si schimbarile. :))))

Corect :)). Desi ma bucur ca am castigat, imi pare rău sincer, Gicane. Nu vroiam sa picăm cu voi. Rămân la părerea ca Gențea si-a facut-o cu mâna lui (dar din păcate pe banii contribualililor): a dat afara doi oameni care chiar au avut rezultate la echipa, pe Jean și pe Prepe. Acolo s-a rupt filmul...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează