FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - RAPID 1-1

Universitatea Craiova - Rapid 1-1 » Mitriță și arbitrii îl ajutară pe nea Gigi! Rapid s-a împiedicat în Bănie, FCSB jubilează. Clasamentul ACUM

Universitatea Craiova - Rapid // foto: Raed Krishan, GSP +19   FOTO
Universitatea Craiova - Rapid // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , , , - Publicat luni, 04 martie 2024 21:57 / Actualizat luni, 04 martie 2024 23:29

Universitatea Craiova și Rapid au remizat în epilogul etapei 29 din Superligă, scor 1-1, rezultat care îi lasă pe alb-vișinii la 12 puncte sub liderul campionatului, FCSB ♦ Etapa viitoare, giuleștenii vor primi vizita rivalilor locali. ♦ În urma rezultatului, oltenii sunt siguri că vor termina sezonul regulat pe locul 4.

Rezultatele etapei #29 din Superligă

Cronică de George Nistor: „Remiză pentru FCSB. Rapid și Universitatea Craiova s-au anulat reciproc în Bănie”

Universitatea Craiova și Rapid au remizat în Bănie, 1-1, într-un moment în care ambele formații aveau de trecut examenul punctelor, chiar înainte de play-off. Pe Velodrome-ul oltenesc, giuleștenii au pășit cu un moral bun datorat poziției în clasament, dar și cu un plus de certitudine, fără folos dacă tragi linie la final. Jocul vișiniilor nu a adus decât un punct.

Startul partidei îi găsește pe jucătorii lui Cristiano Bergodi mai lucizi și capabili să controleze jocul, însă nu pentru mult timp. Din câteva pase ordonate și capete ridicate pentru a găsi spații, oaspeții au produs primele ocazii, timide, ce-i drept, prin Florent Hasani și Răzvan Oaidă, doi dintre șterșii acestui sezon, primul cu scuza adaptării.

Minutul 30 aduce în prim-plan și cerințele tactice ale inconsistentului Ivaylo Petev: contraatac, lansări pe flancuri și concentrarea jocului pe „piesele” esențiale. Alex Mitriță deschide scorul după un șut bine plasat, în stilul său caracteristic, la care Marian Aioani nu a putut interveni. A servit Nicușor Bancu, cel ce a găsit breșa între nefuncționabilii Braun și Cristea.

„Ne-am săturat să vă mai așteptăm!” » Prima lopată pentru stadionul din bani proprii: costă 23 de milioane de euro!
STADION
„Ne-am săturat să vă mai așteptăm!” » Prima lopată pentru stadionul din bani proprii: costă 23 de milioane de euro!

Ivaylo Petev, bolnav de „defensită acută”

Antrenorul bulgar al Universității Craiova nu s-a oprit nici în acest duel cu experiementele în ceea ce privește defensiva. Din superstiție sau căutări fără sfârșit, linia de apărare este mereu alta.

Vlădoiu - Screciu - Maldonado - Bancu a fost apărarea de data aceasta, pusă în situația de a bloca apetitul ofensiv al oaspeților. Nu a reușit, astfel că la început de repriză secundă slovacul Jakub Hromada a bifat prima reușită în tricoul Rapidului.

Construcție din devieri și mingi înalte chiar și atunci când nu e cazul a fost tot ce a propus Petev în Bănie, cu riscul ca extenuarea să se simtă la un moment dat. Se vede pe chipul lui Screciu care e nevoit, limitat fiind de rolul cu care a fost responsabilizat, să urce cât mai aproape de centrul terenului în speranța de a-i găsi pe Markovic și Mitriță.

Cristiano Bergodi s-a vrut rațional

După ce a observat cum scade forța contraatacului oltenesc, fenomen perfect vizibil pe chipul lui Mitriță, schimbat în 66', Cristiano Bergodi a simțit momentul bun de a încerca destabilizarea în ultima treime: au intrat, pe rând, Papeau cel mingicar și Alex Albu, iertat de timp și aspirații înalte după escapada de la Iași.

Triunghiurile combinative, deși nu duc nicăieri, sunt ale giuleștenilor, dar totul se termină la jumătatea terenului. Noroc că jucătorii Universității nu se găsesc în fața porții, acolo unde Blesa, același Markovic și Bancu aprind hazardul din șuturi negândite și o disperare ce trădează idei de moment.

Un egal numai bun pentru FCSB și o săptămână, cel mai probabil, în care doar derby-ul local cu FCU, aflat la orizont, îi ține deschis fermoarul bagajului lui Ivaylo Petev.

Două penalty-uri refuzate Rapidului

Prima fază controversată s-a petrecut în minutul 20 al partidei, la scorul de 0-0. Scăpat pe contraatac, Ermal Krasniqi a fost împins de Vladimir Screciu chiar în momentul în care se pregătea să finalizeze. Încurcat, a șutat defectuos, mult pe lângă poartă, dar arbitrul Marian Barbu nu a considerat că se impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu nu a fost de acord. „Nu mi se pare o luptă corp la corp. Screciu este în spatele lui, iar cu brațul îl dezechilibrează și îl împinge”, a spus acesta la DigiSport.

primul penalty pe care Rapid ar fi trebuit să-l primească la Craiova, foto: captură de ecran Orange Sport
primul penalty pe care Rapid ar fi trebuit să-l primească la Craiova, foto: captură de ecran Orange Sport
primul penalty pe care Rapid ar fi trebuit să-l primească la Craiova, foto: captură de ecran Orange Sport
primul penalty pe care Rapid ar fi trebuit să-l primească la Craiova, foto: captură de ecran Orange Sport
primul penalty pe care Rapid ar fi trebuit să-l primească la Craiova, foto: captură de ecran Orange Sport
+6 FOTO

Oaspeții au solicitat penalty și în minutul 85 al meciului. Golgheterul Albion Rrahmani l-a servit pe Răzvan Oaidă în careul advers, mijlocașul a șutat, iar imediat după aceea a fost doborât de Maldonado, care i-a prins glezna sub propriul corp.

Contact evident, petrecut imediat după ce Oaidă lovise mingea. Un minut și jumătate mai târziu, după ce Marian Barbu și arbitrul VAR, Iulian Călin, s-au consultat, „centralul” a reluat jocul cu minge de arbitru.

FINAL » Universitatea Craiova - Rapid 1-1

  • Au marcat: Mitriță '30 / Hromada '49
  • Pentru statistici, click AICI
  • 15.338 de oameni, număr oficial, au asistat la meci.
  • Nicolae Ghiță, fostă extremă a Universității, a dat, simbolic, lovitura de start a meciului.

+15 FOTO

UPDATE ora 18:50 - Dan Șucu, Daniel Niculae și Vasile Maftei au ajuns la meci

Dan Șucu a ajuns la stadion pentru meciul dintre Universitatea Craiova și Rapid. Acționarul majoritar al Rapidului a fost însoțit de președintele Daniel Niculae și de Vasile Maftei, directorul tehnic al Centrului de copii și juniori al clubului.

Aproximativ 20.000 de oameni erau așteptați în tribune, printre care 600 de suporteri ai Rapidului.

Universitatea Craiova - Rapid 1-1 » Mitriță și arbitrii îl ajutară pe nea Gigi! Rapid s-a împiedicat în Bănie, FCSB jubilează. Clasamentul ACUM
Dan Șucu, Daniel Niculae și Vasile Maftei au ajuns la stadion

VIDEO. Rapidiștii au ajuns la stadion înaintea meciului cu CSU Craiova

Universitatea Craiova - Rapid, echipe de start:

CSU Craiova (4-3-3): L. Popescu - Vlădoiu, Screciu, Maldonado, Bancu (cpt.) - Al. Crețu, Mateiu, Houri - Baiaram, Markovic, Mitriță
Rezerve: M. Goga - Soiri, Badelj, Zajkov, Raul Silva, Kozulj, Mekvabishvili, Danciu, Bană, Cîmpanu, Blesa, A. Ivan
Absenți: Lazar (incert), Căpățână, Ndong (suspendați)
Antrenor: Ivaylo Petev

  • Înaintea meciului, Gigi Becali, patronul FCSB, le făcuse echipa oltenilor, spunând că Andrei Ivan ar trebui să fie titular în detrimentul lui Lyes Houri. „Dacă e Ivan, care e fotbalist, cum să joci cu Houri? Îi putem compara? E diferență de la cer la pământ. Ivan îți face o fază și dă gol sau o pasă de gol. E sperietoare!”, afirmase latifundiarul.
  • Chiar și așa, Ivan a fost lăsat pe bancă, iar Lyes Houri titularizat de Ivaylo Petev. Trebuie menționat că Houri evoluează ca mijlocaș ofensiv, în vreme ce Andrei Ivan este obișnuit cu pozițiile de extremă sau atacant central.

Rapid (4-3-3): Aioani - Braun, I. Cristea, Iacob (cpt.), Bădescu - Hromada, Hasani, Oaidă - Krasniqi, Rrahmani, Petrila
Rezerve: Drăghia - Borza, Săpunaru, Dr. Grigore, Djokovic, Al. Albu, Bamgboye, El Sawy, Papeau, Cîrjan, Burmaz
Absenți: Emmers, Onea, Kait (accidentați)
Antrenor: Cristiano Bergodi

  • Pentru prima dată în acest sezon, căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru, a început un meci de campionat ca rezervă. Iulian Cristea a fost preferat titular astăzi, lângă Paul Iacob.

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)
Arbitru: Marian Barbu; A1: Stelian Slabu; A2: Marius Badea; Arbitru VAR: Iulian Călin; Asistent VAR: Horia Mladinovici

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Becali, replică dură pentru Rotaru: „Mihăiță, sunt idiot dacă mă iau după tine”

Rapid, surpriză pentru femei de 1 Martie » Jucătorii au împărțit flori în Gara de Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (478)
tallpaiadului
tallpaiadului  •  04 Martie 2024, 22:13

Meci nici pe departe atat de spectaculos pe cat m-am asteptat. Rapid pierde doua puncte dupa un meci in care nu a profitat de apararea penibila a Craiovei, unde Maldonado a jucat de parca ar fi fost un cal troian al Rapidului, facand numai greseli pe intreaga durata a partidei. Bancu a fost inger si demon pentru Craiova, jucand foarte bine pe faza ofensiva, dar lasandu-si partea descoperita de multe ori in aparare si contribuind decisiv atat la golul Craiovei cat si la cel al Rapidului. La Rapid, lipsa lui Sapunaru s-a vazut mai ales la golul Craiovei, acolo unde Bancu a profitat de lipsa unui fundas cu stiinta jocului si plasamentul lui Sapunaru pentru a ramane liber sa-i paseze decisiv lui Mitrita. Arbitraj destul de slab, cu arbitrul tolerand niste intrari de cartonas galben de ambele parti si cu o faza discutabila in careul Craiovei, la care daca nu fusese ofsaid initial se impunea penalty si cartonas galben la Maldonado si in nici un caz reluarea jocului cu minge de arbitru.

D_veselu
D_veselu  •  20 Martie 2024, 19:21
Postat de Catalynn.16 pe 20 Martie 2024, 16:24

Băi, nu știu dacă decalogul în sine va trece testul timpului, însă titlul “Decalogul lui Talpă” e sigur unul memorabil! La propriu! :-))))))))

Titlul o fi el 'memorabil'... însă mă tem că însăși memoria lu' Talpă n-o să treacă testul timpului... :-((( Știi ce zicea el - că 'memorează' maxim 10% din postări, incluzând aici chiar și comentariile lui. Deci mă tem că n-o să mai țină minte mare lucru din acest Decalog, cel mai probabil va rămâne doar cu poziția #11, (adică fix cu aia pe care i-am recomandat s-o elimine din listă)... în încercarea disperată de a-i repara pe frații lui fecesebiști.:-((( Terranova îmi spunea ieri că sunt un DonQuijote care se luptă cu morile de vânt încercând să-i apere "onoarea fratelui Sancho Scuba. M-am gândit fix la Talpă... cu 'truditorii' lui fecesebiști :-))) #NiciodatăLaNeneaIancu. :-)))

Catalynn.16
Catalynn.16  •  20 Martie 2024, 16:24
Postat de D_veselu pe 20 Martie 2024, 13:31

M-am luat cu oltenii zilele astea și mi-am adus aminte acum că nu mi-a apărut răspunsul la reply-ul ăsta al tău. Io nu l-am salvat, cum ai procedat tu... așa că îl actualizez acum, după ultimele update-uri aduse de Cătălin. Așa cum remarca și el, poziția 11 e cam în plus, lăsând loc la interpretări și potrivindu-se mai degrabă în cealaltă listă, a stelistului liber. Se pare că azi e o rușine să încerci să repari un lucru stricat. Toată lumea aruncă la gunoi ce e stricat. Interesantă aluzia lui Catalynn... conform căreia nici pe fecesebiști nu mai ai voie să-i repari, fiind recomandat să te debarasezi asap. de astfel de exemplare irecuperabile. De aia îi spuneam și eu că e imposibil să scoți fecesebismul din oameni. Nu ai cum să-i repari. Cătălin e o excepție, l-a strecurat Arșinel pe o listă, a primit un rinichi nou de la un militar dispărut în misiune în 2015 și "s-a reparat". A ieșit tot fecesebismul din el. Se întâmplă și miracole. :-))) Tu ai probleme cu ficatu', de la fake-urile consumate în neștire la Nenea Iancu. Dar te poți repara și tu. Ai putea fi "excepția excepției"... cum îi spunea Cătălin... și atunci eu chiar voi fi "olteanul care a rămas fără cuvinte când a văzut girafa"... ca să-l parafrazez. :-))) Deci lista ta are nevoie de o singură modificare. Scoate poziția 11... lasă doar primele 10 porunci. O să salvăm postarea... iar lista asta va rămâne în analele Gsp ca "Decalogul lui Talpă" :-)))

Băi, nu știu dacă decalogul în sine va trece testul timpului, însă titlul “Decalogul lui Talpă” e sigur unul memorabil! La propriu! :-))))))))

Vezi toate comentariile (478)
Comentează