FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Puștii s-au „obrăznicit”! Se schimbă garda la Universitatea Craiova: cele 3 nume care au făcut diferența la „thriller-ul” cu CFR Cluj

Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova +22   FOTO
Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 09:34 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 10:32

UNIVERSITATEA CRAIOVA. Jovan Markovic, gol cu CFR Cluj, Ștefan Baiaram, assist, și Câmpanu amenință tot mai serios statutul unui Koljic, Nistor sau Gustavo. Contra campioanei, ei au fost cei care au făcut diferența.

Bate vânt de schimbare la Craiova. Împotriva campioanei CFR, oltenii au scos maximum, dar principalul merit este mai puțin al „veteranilor” echipei și mai mult al noului val. Schimbarea la față, după o primă repriză dominată de-un fotbal economic, au adus-o jucătorii tineri pe care Laurențiu Reghecampf a mizat după reluare. 

Ei nu doar că s-au dovedit decisivi într-un derby ce părea la un moment dat scăpat din mână, după golul de 1-2 al lui Petrila. Pe termen mai lung, Ștefan Baiaram, Jovan Markovic și George Câmpanu forțează prin evoluțiile lor o schimbare de ierarhii în lotul Universității. 

Jovan Markovic, ținta contestatarilor și după gol: „Nu arată a jucător profesionist de fotbal”
CSU CRAIOVA
Jovan Markovic, ținta contestatarilor și după gol: „Nu arată a jucător profesionist de fotbal”

Mihai Rotaru: „Markovic un bun național”

Intrat la pauză, în locul unui Koljici dezolant, Markovic a făcut mat cea mai bună defensivă din Liga 1. Cu un gol, cel de 2-2, și o „transversală”, „vârful” în vârstă de numai 21 de ani l-a cucerit definitiv pe patronul Mihai Rotaru: 

„Jovan este un bun național, spunem asta de când avea 13 ani. Noi, de la Craiova, apoi presa, toată lumea trebuie să aibă grijă de el”. 

Rotaru îi prevede un viitor de aur: „I-am spus că anul viitor trebuie să dea 35 de goluri lejer, 30-35 de goluri într-un sezon. Dacă ne uităm la tot ce a făcut în această stagiune, în fiecare meci a avut 2-3 ocazii mari. Culmea, și le-a construit singur! E primul sezon în care joacă mai multe minute”. 

Ștefan Baiaram, „aripă” de meserie, a fost introdus de asemenea la pauză, dar pe o poziție nouă pentru el. Mijlocaș central, în spatele vârfului, acolo unde, până atunci, Dan Nistor (33 de ani) nu reușise mare lucru. Soluția găsită de Reghe s-a dovedit magistrală. Baiaram, 19 ani, a adus un plus de viteză în jocul Universității și pericol în fața porții adverse. De altfel, el i-a pasat lui Markovici, la golul de 2-2, și a întors pentru Roguljici, la 3-2. 

+18 FOTO

Sorin Cârțu, despre Baiaram: „O mutare foarte inspirată”

„Mi-a plăcut poziția lui Baiaram, în sprijinirea vârfului. El poate să dea un ritm susținut jocului. Aici zic eu că a fost o mutare foarte inspirată a lui Reghe. Am câștigat foarte mult prin acest lucru. 

Și la golul trei, Baiaram a sărit lângă Markovici și a creat dezordine în defensiva adversă”, a remarcat președintele juveților, Sorin Cârțu. 

Ștefan a avut al doilea cel mai mare index InStat dintre cei 16 jucători ai Craiovei utilizați în duelul cu CFR, 270, după Alex Crețu (280).

Folosit doar 34 de minute, cu tot cu prelungiri, George Câmpanu l-a făcut uitat pe Gustavo (30 de ani), printr-o contribuție însemnată la spectacolul ofensiv al echipei sale. Internaționalul de tineret în vârstă de 21 de ani a intrat bine în combinații și a fost direct implicat în construcția fazelor ce au dus la golurile remontadei.

10 goluriși 2 assisturi are Markovici în acest sezon de Liga 1. E al doilea marcator al echipei, după Ivan (12/8). Koljici a bifat doar 4 goluri și un assist

„Veteranii” Craiovei, surclasați de „mânji” la 3-2 cu CFR

Puștii s-au „obrăznicit”! Se schimbă garda la Universitatea Craiova: cele 3 nume care au făcut diferența la „thriller-ul” cu CFR Cluj

Sorin Cârțu, președinte fără emoții

Organizate duminică, în ziua meciului cu CFR, alegerile pentru președinția executivă a clubului au fost câștigate fără emoții de Sorin Cârțu (foto). Singurul candidat, Sorinaccio a fost votat de 1.232 de abonați dintre cei 1.256 prezenți la urne. 24 de buletine au fost declarate nule.

 El va conduce gruparea alb-albastră în următorii doi ani și, potrivit patronului Mihai Rotaru, se va bucura de mai multă putere decât în precedentul mandat, când a avut un rol mai degrabă de reprezentare.

Citește și alte știri de actualitate: 

Ilie Dumitrescu, despre momentul decisiv care a schimbat soarta partidei CSU Craiova - CFR Cluj: „Asta se numește inspirație”

Jovan Markovic, ținta contestatarilor și după gol: „Nu arată a jucător profesionist de fotbal”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
legio.sud
legio.sud  •  13 Aprilie 2022, 22:51
Postat de Emil Vigariu pe 12 Aprilie 2022, 12:30

cand te apropii de malta ca nivel fotbalistic de tara, bun national devine irelevant

Ar mai fi câțiva tineri cu potențial ( Tavi , Petrila , Rareș Ilie , Olaru , ) asta in afara celor 3 de la Craiova , uitasem Radaslavescu care mi-se pare cel mai talentat pt vârsta lui clar peste Tavi .

craiovamaxima
craiovamaxima  •  12 Aprilie 2022, 15:01

Valoarea adevarata se vede in meciurile internationale. Cat despre schimbari, fara Nistor si Gustavo, care mai mult incurca si incetinesc jocul, tinerii au adus un nou aplomb, jucand de fiecare data pe poarta. Echipa a jucat altceva, mijlocul, prin dezinvoltura si curaj, a creeat panica si situatii de gol. O cu totul si cu totul alta echipa. Vor veni si meciuri mai proaste, cum e si normal. Numai ca echipa trebuie sustinuta, altfel mari rezultate nu vom vedea prea curand.

dinamo100
dinamo100  •  12 Aprilie 2022, 13:22

Craiova a avut mereu jucatori tineri talentati. Ramana de vazut daca sezonul urmator poate sa atace locul I.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează