FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL ÎN ARBITRAJ

UPDATE FOTO » Au ieşit din arest! Ţerbea: "Sînt nevinovat!", Avram nu a vorbit

Avram și Țerbea au ieșit din arest în această seară. Foto: Raed Krishan +19   FOTO
Avram și Țerbea au ieșit din arest în această seară. Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2011 22:14

UPDATE 21:55 // A ieşit şi Vasile Avram din arest, care a fost aşteptat de ambii băieţi, Marius şi Valentin, arbitri de lot naţional,  şi de soţia sa. Nu a făcut nici o declaraţie.  Înaintea lor a venit şi un apropiat al familiei care a adus trei sacoşe cu lucruri pentru Avram.

Vezi mai jos o galerie foto de la eliberarea celor doi!

UPDATE 21:45 // Sorin Ţerbea a ieşit din arest: "Sînt nevinovat, vom vorbi toate lucrurile la timpul lor. Rămîne să vedem dacă şi arestarea mea fost corectă, mă voi întoarce cu siguranţă în fotbal!"

UPDATE 21:30 //
Marius Avram îl aşteaptă în faţa arestului Direcţiei Cercetări Penale pe tatăl său, cu un jeep Volkswagen, pentru a-l prelua la eliberare.

Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea vor fi eliberaţi din arest în urma deciziei de luni a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a admis recursurile celor doi împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Bucureşti prin care li s-au respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar făcute în cadrul procesului penal în care aceştia au fost trimis şi în judecată. După ce vor fi eliberaţi din arest preventiv, Sorin Ţerbea şi Vasile Avram sunt obligaţi să respecte o serie de condiţii impuse de judecătorii instanţei supreme, scrie Mediafax.

RESTRICŢII IMPUSE DE JUDECĂTORI
Astfel, omul de afaceri Sorin Ţerbea nu va avea voie să depăşească limita teritorială a localităţii Târgu Mureş, în vreme ce Vasile Avram nu va putea părăsi Capitala fără încuviinţarea şi înştiinţarea organelor judiciare sau a instanţei de judecată.

Totodată, cei doi sînt obligaţi să se prezinte periodic la secţia de poliţie aferentă zonei de domiciliu, pentru îndeplinirea programului de control judiciar. Cei doi nu au voie să discute cu ceilalţi inculpaţi din dosar, nici cu martorii, dar nici între ei.

Judecătorii au mai decis ca cei doi să nu poarte nici o categorie de armă în perioada controlului judiciar şi să anunţe instanţa în cazul în care îşi schimbă domiciliile.

Cei doi urmează să părăsească Centrul de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Capitalei după ce Curtea de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar în acest caz, va primi de la instanţa supremă minuta acestei decizii de eliberare pe care o va comunica ulterior Centrului de reţinere, Poliţiei şi Jandarmeriei.

58 DE ZILE DE AREST
Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost trimişi în judecată, în 19 octombrie, de procurorii DNA, care îi acuză de luare şi, respectiv, dare de mită.

Vasile Avram, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în prezent suspendat, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Alături de Avram a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, omul de afaceri Sorin-Ioan Ţerbea, acuzat de dare de mită, în formă continuată.

ÎNCĂ TREI, JUDECAŢI
În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile-Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu-Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tîrgu-Mureş - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.

TRANSPORT CU ELICOPTERUL
"În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae şi închiriat, în acest scop, de o societate comercială controlată de inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro", notau procurorii în documentul citat.

Suma de 19.000 de euro i-a fost dată lui Vasile Avram prin intermediul lui Nicolae Iacobescu şi Vasile-Constantin Chiorean, precizează procurorii.

De asemenea, procurorii precizează că, în 26 septembrie, în condiţiile în care Vasile Avram era cercetat în stare de arest preventiv în acest dosar penal, avocatul acestuia, Adrian Penciu, i-a dat un exemplar fals al unei hotărâri din 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a fost semnat de Avram.

"Hotărârea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I să se realizeze de către o altă persoană decât Avram Vasile, începând cu returul sezonului 2010 - 2011. În această modalitate, Penciu Adrian a încercat să îl exonereze de răspunderea penală pe Avram Vasile prin constituirea unor probe care nu sunt veridice", potrivit procurorilor anticorupţie.

SECHESTRU PE 22.000 DE EURO
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 22.000 de euro aparţinând lui Vasile Avram, în vederea confiscării.
În 25 septembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea pe o perioadă de 29 de zile a lui Vasile Avram şi Sorin Ţerbea.
Procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Şerban Alexandru pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, "întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care s-a început urmărirea penală".

De asemenea, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Avram, Ţerbea şi alte persoane. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

CITEŞTE ŞI:
1. Începe să toarne? » "Sandu mi-a spus: trebuie să discuţi cu conducătorii de cluburi!"
2. S-a încheiat prima zi de audieri » Avram către judecători: "Mircea Sandu îmi spunea să vorbesc cu şefii de cluburi"
3. Borcea către Avram: "Anul trecut mi-ai zis să plec în America. Eram pe locul 1, cînd m-am întors eram pe 6"
4. Filmaţi pe 3 DVD-uri » DNA a depus la dosarul ”Mită în elicopter” şi probe audio-video
5. STENOGRAME. Avram îi spunea delegările şi şefului Serviciului Transporturi al FRF
6. Concluzia lui Avram despre lumea şefilor de club din Liga 1: "Ori înnebuneşti, ori devii părtaş cu ei!"
7. Soţia lui Avram: "Avem tabloul aicia!" / Avram: "Eşti nebună la cap?"
8. Reportaj din Curtea de Apel Bucureşti în ”Dosarul Mită în elicopter” » Acolo unde camerele TV nu ajung
9. VIDEO Vasile Avram, sub jurămînt » "Mereu le-am zis arbitrilor: Duceţi-vă acasă şi daţi-le banii înapoi"
10. Vasile Avram stă în celulă cu un traficant de droguri şi cu un vameş acuzat de corupţie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
antalmihai
antalmihai  •  22 Noiembrie 2011, 07:51

Sunteti 2 nenorociti !

axl41
axl41  •  22 Noiembrie 2011, 01:10
Postat de sundancekid_nr.one pe 21 Noiembrie 2011, 23:49

Ba ? Ia de aici si pune-o de o LABA poate te mai calmezi !!! Verifica DEX-ul on line la cuvintul DEMAGOG .

Dinamo retrogradata de mizeriile facute de Borcea. Detalii in ziarul de maine.

sundancekid_nr.one
sundancekid_nr.one  •  21 Noiembrie 2011, 23:49
Postat de axl41 pe 21 Noiembrie 2011, 23:43

Au iesit fiindca au colaborat. Daca au spus ce trebuie de cine trebuie nu mai avea DNA ce sa faca cu ei in arest. Ia sa vedeti ce urmeaza! detalii: www.universitateacraiova.net

Ba ? Ia de aici si pune-o de o LABA poate te mai calmezi !!! Verifica DEX-ul on line la cuvintul DEMAGOG .

Vezi toate comentariile (42)
Comentează