FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN FOTBAL

Filmaţi pe 3 DVD-uri » DNA a depus la dosarul ”Mită în elicopter” şi probe audio-video

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2011 22:53

Procurorii nu s-au rezumat doar să le asculte telefoanele lui Avram şi Ţerbea. Au folosit şi aparatură specifică pentru interceptarea şi înregistrarea audio-video a convorbirilor purtate de inculpaţi în mediul ambiental, între ei sau cu alte persoane


Dan Gabriel Badea, procuror în cadrul DNA, explică în documentele depuse la dosar cum au produs magistraţii probele în urma cărora Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost arestaţi preventiv pe 24 septembrie, acuzaţi de luare şi dare de mită 19.000 de euro.

Legături cu "Mită pentru licenţiere"
Surpriză! Procurorii n-au plecat direct pe acest caz, ci au prins firul abia la cîteva zile după ce, pe 23 iunie, demaraseră cercetări preliminare în "cazul Mită pentru licenţiere". Acesta va face însă obiectul unui alt dosar penal şi în care sînt implicaţi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi finanţatorul lui Poli, Marian Iancu.

În dosar se arată că Vasile Avram a avut ascultate două numere de telefon, iar Sorin Ţerbea patru! Cei doi n-au fost însă monitorizaţi doar prin interceptări telefonice. Pe lîngă cele 9 volume şi un plic sigilat, DNA a pus la dispoziţia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti şi probe audio- video, trei CD-uri şi trei DVD-uri. Realizate în baza unui mandat de siguranţă naţională.

Ţerbea: "Înregistrări dubioase"
Avocaţii lui Ţerbea au contestat legalitatea interceptărilor şi au solicitat "două expertize criminalistice, a vocii şi a vorbirii": "Mijloacele de probă prezintă deficienţe calitative, punînd la îndoială autenticitatea şi nealterarea lor. Discuţia dintre Ţerbea şi Chiorean prezintă îndoieli cu privire la conţinutul discuţiei. În plus, înregistrările cuprind sunete anormale, a căror provenienţă mi se pare dubios a fi originală în convorbirea reală". DNA a răspuns negativ: "Ţerbea nu a motivat şi nu a contestat că vocea înregistrată şi identificată este a sa!".


500 de mii de lei e suma cheltuită de DNA în octombrie 2010 pentru cumpărarea de aparatură pentru interceptări

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
lupul-cel-rau
lupul-cel-rau  •  03 Noiembrie 2011, 10:22

Au 3 floppydiscuri cu filmari HD... o sa fie taifun! :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează