FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Lukas Skovajsa la Dinamo! Prima mutare a iernii: „câinii” au bătut palma cu un fundaș slovac + a făcut deja vizita medicală

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 09:00

Dinamo este pe cale să rezolve primul dintre cele trei transferuri dorite de Dusan Uhrin, un fundaș multifuncțional slovac, Lukas Skovajsa, 25 de ani, liber de contract, care a sosit la București și în această dimineață a efectuat vizita medicală. 

Dinamo și-a pierdut căpitanul, iar prima mutare pe cale de rezolvare este transferul unui fundaș care poate evolua atât în centrul defensivei, cât și în banda stângă.

Liber de contract, dar având în CV selecții la reprezentativa de tineret a Slovaciei, în perioada 2015-2017. Lukas Skovajsa, 25 de ani, a devenit liber de contract zilele trecute și a sosit marți seară la București pentru a veni să semneze cu dinamoviștii.

Apărătorul înalt de 1,81 metri a evoluat în acest sezon mai mult ca stoper stânga, iar pe această poziție vrea și Dusan Uhrin să-l încerce. Lângă Ante Puljici, în condițiile în care Mihai Popescu și Linas Klimavicius își caută noi angajamente.

Rezervă cu FCSB-ul lui Rădoi

Lukas s-a născut în Trencin și a jucat pentru echipa locală până în această iarnă, când a decis că este cazul pentru o experiență în străinătate. În total, a adunat 7 goluri și 14 assist-uri în 148 de partide pentru fosta campioană a țării.

Skovajsa a mai avut o experiență cu românii. Jucătorul a făcut parte din lotul cu care Trencin a abordat turul II preliminar al Champions League cu FCSB-ul antrenat în iulie 2015 de către Mirel Rădoi.

Viitorul dinamovist nu a jucat deloc în "dubla" la finalul căreia roș-albaștrii s-au calificat cu mari emoții, după 2-0 și 2-3. z

1 golși un assist a strâns Skovajsa în tricoul lui Trencin în actuala ediție în 14 meciuri

3 trofeea câștigat fundașul stânga cu Trencin, două campionate și o Cupă a Slovaciei

„Ne trebuie 3-4 jucători pentru îmbunătățirea lotului, fiindcă avem totuși jucători de valoare. Nu cred că vor mai pleca dintre cei importanți”
Florin Prunea, manager general Dinamo

4 selecțiiare fotbalistul la selecționata Slovaciei U21

300.000 de euroeste cota lui Lukas, conform transfermarkt

Montini, direct din Paradis

Mattia Montini s-a întors de ieri la antrenamentele formației din Ștefan cel Mare. Urmează să aibă astăzi o întrevedere cu oficialii clubului dinamovist pentru a vedea dacă va continua la "câini" sau va pleca la un alt club, el intrând deja în ultimele 6 luni de contract. 

Atacantul de 27 de ani nu vrea să-i părăsească pe roș-albi pentru orice variantă din străinătate, dorind să plece doar într-un campionat în prima ligă. Până atunci, fotbalistul s-a întors dintr-o vacanță pe un vas de croazieră cu iubita sa, Valentina. Au fost la Miami (foto), dar au vizitat și Bahamas, Republica Dominicană și Insulele Turks și Caicos. 

Pero pe 9, Brito poate nu mai vine

Toți jucătorii dinamoviști sunt acum sub comanda lui Dusan Uhrin, mai puțin Slavko Perovici și Brito. Sârbul urmează să sosească mâine la București și se va prezenta la Săftica. În schimb, roș-albii speră să scape de mijlocașul din Capul Verde, care a strâns un assist în cele 5 meciuri jucate pentru "câini". 

Fotbalistul de 32 de ani a primit învoire mai multe zile pentru a-și rezolva o plecare din Ștefan cel Mare, mijlocașul fiind în tratative cu diverse echipe. 

Riscurile play-out-ului

Managerul general al clubului, Florin Prunea, spune că Dinamo este într-o situație delicată, la 7 puncte de ultimul loc de play-off: "Trebuie să ne agățăm cu dinții de cele patru jocuri din sezonul regulat și de Cupa României. De la locul 7 în jos până la locurile retrogradabile vor fi 4 puncte după înjumătățire. Toate echipele din play-out se vor bate pentru evitarea retrogradării, toate!

Obiectivul important al clubului este obținerea licenței. Nu sunt foarte mulți bani de pe urma transferului lui Nistor, iar băieții de la echipă trebuie să-și primească foarte repede salariile. Așteptăm un semnal din partea cealaltă. Cu domnul Negoiță ne-am urat "La mulți ani" prin mesaje, de Sărbători. Mă deranjează că nu sunt consultat, normal, trebuie să mă obișnuiesc".

Citește și:

„Pile” pentru Renato Kelic! Omul numit de craioveni „trădător mizerabil”, propus la Dinamo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
394966434424757
Mihai Dinu  •  08 Ianuarie 2020, 21:03

Bun venit Lukas Skovaja! Nota Bene autorului articolului, fara soparlite, ironii, rautacisme!

spartcapus
spartcapus  •  08 Ianuarie 2020, 18:08
Postat de hg_wells pe 08 Ianuarie 2020, 11:43

Adevărul e că mai bine la FC FCSB : impostura, n-ai stadion -faci turism, cunoști țara, vezi stadioane noi-. Sooppeerrr!!!

Mai iti faci si sateliti, pardon, prieteni!;)

paramount
paramount  •  08 Ianuarie 2020, 14:51

Ignorati fc5bistii. Stim toti ca sunt i di. O. Ti !!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close