Articol de GSP - Publicat luni, 15 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 15 august 2011 14:47

UPDATE /14:45 Medicul Şerban Brădişteanu a declarat pentru mediafax că administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, se gîndeşte la echipă, urmăreşte canalele TV de sport şi s-a lăsat de fumat.

Cornel Dinu se află încă în Secţia de terapie intensivă conoranieri, unde a fost vizitat de soţia sa, Silvia, şi fiul său, Cornel.

Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Şerban Brădişteanu, a spus că după trei zile de la intervenţia de by-pass, evoluţia stării de sănătate a lui Cornel Dinu este bună.

***
Medicul Şerban Brădişteanu a declarat că evoluţia stării de sănătate a lui Cornel Dinu este bună, administratorul delegat al FC Dinamo fiind "tonic, optimist",
după operaţia pe cord suferită vineri. Ieri, medicul Brădişteanu a spus că Dinu îşi lua tratamentul şi se uita la televizor.

După operaţia de by-pass, care a durat aproximativ şapte ore, medicul Şerban Brădişteanu declara, vineri seara, că intervenţia chirurgicală în cazul lui Cornel Dinu a fost într-adevăr dificilă, aşa cum se şi aştepta echipa medicală, însă intervenţia a decurs bine.
Şerban Brădişteanu mai spunea că, în opinia sa, Cornel Dinu nu va mai avea nevoie de o altă intervenţie, scrie Mediafax.

Medicul preciza că Dinu îşi va putea relua activitatea normală după această intervenţie.  El adăuga că speră ca evoluţia acestuia să fie normală.

Vineri, 12 august, Dinu a fost supus unei intervenţii de by-pass coronarian, medicul Şerban Brădişteanu precizând înainte de a intra în sala de operaţii că "vor fi multiple by-pass-uri". În 19 iulie, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a făcut miocardic acut, fiindu-i montat un stent.

Operaţia de by-pass coronarian este o intervenţie de revascularizare folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronariene.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”