FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Mister rezolvat: Mircea Lucescu i-a dat țeapă lui Dinamo! Caz ABRACADABRANT cu celebrul contract de 1 milion de euro, care blochează echipa lui Rednic + reacția lui Lucescu

Șerban (în alb) a fost încercat de mai mulți antrenori de-a lungul timpului, dar nu a confirmat, indiferent sub îndrumarea cui a fost, foto: Raed Krishan/GSP
Șerban (în alb) a fost încercat de mai mulți antrenori de-a lungul timpului, dar nu a confirmat, indiferent sub îndrumarea cui a fost, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2019 08:41

DINAMO. Dinamoviștii l-ar fi luat pe Ionuț Șerban în 2013, cu celebra clauză de un milion de euro, după ce au primit garanții de la Mircea Lucescu că acesta îl va transfera pe mijlocaș la echipa sa de atunci, Șahtior, pe bani mulți.

update 15:40

Mircea Lucescu a reacționat pentru GSP.RO: „Nu am promis nimic nimănui! Nu este nimic adevărat. Cine a spus așa ceva vrea să se folosească de numele meu pentru a spăla greșelile făcute la Dinamo. Este inadmisibil!

Anghelache m-a rugat la acel amical să îi bag pe Rotariu și pe Șerban pentru că erau tineri de viitor, și să vadă și ei cum este să joci alături de marii fotbaliști brazilieni. Eu nu m-am implicat niciodată în transferuri indiferent de echipa la care am fost”

 

Știrea inițială

Ionuț Șerban, 23 de ani, este considerat un balast pentru Dinamo de mulți ani, dar este păstrat în continuare.

Cauza? Celebra clauză care stipulează că în cazul ruperii contractului cu mijlocașul, indiferent de motiv, "câinii" trebuie să-i achite un milion de euro lui Vasile Șiman, patron al celor de la Sportul Studențesc, echipa de la care Șerban a ajuns, în 2013, în Ștefan cel Mare!

Acest caz a fost dezbătut ani de zile, iar lumea fotbalului se întreabă în continuare cum a putut un club de talia lui Dinamo să accepte o astfel de clauză pentru un tânăr de 19 ani care avea statut de simplă speranță în acel moment.

Gazeta a discutat cu mai mulți oameni din cadrul clubului și a aflat care este motivul pentru care roș-albii au acceptat clauza "blestemată".

Visau la 6 milioane de euro!

„Câinii” au negociat, în 2013, timp de trei luni cu Vasile Șiman, care nu dorea să-l lase pe Șerban să meargă la Dinamo fără sumă de transfer. Într-un final, Negoiță și președintele de atunci, Constantin Anghelache, au acceptat să introducă clauza care prevedea despăgubirea de un milion de euro în contract după ce s-au consultat cu Mircea Lucescu.

Conform surselor GSP, "Il Luce", pe atunci antrenor la Șahtior, le-ar fi transmis: "Șerban e un mare talent, luați-l în orice condiții pentru că după șase luni sau un an îl iau eu în Ucraina și vă dau pe el măcar șase milioane de euro!".

Orbiți de posibilitatea câștigării unei sume imense, ce asigura integral bugetul pe un an, Negoiță și Anghelache au parafat înțelegerea, iar Șerban a semnat oficial cu Dinamo pe 6 septembrie 2013.

Șerban A jucat 10 minute pentru Șahtior!

Următoarea zi, roș-albii au jucat un amical de lux fix cu Șahtiorul lui Mircea Lucescu, în Ștefan cel Mare. Colosul din Ucraina a zdrobit echipa pregătită atunci de Gigi Mulțescu, 3-0, dar un alt detaliu este interesant.

Lucescu i-a cerut pe Ionuț Șerban și pe Dorin Rotariu pentru a-i folosi câteva minute în garnitura Șahtiorului.

Șerban a intrat pentru "mineri" în minutul 82, evoluând cu tot cu prelungiri 10 minute, iar Roti trei minute mai târziu. Lucescu ar fi făcut acest lucru pentru a-i vedea pe cei doi cum se descurcă într-un angrenaj cu fotbaliști grei ca Douglas Costa, Fred sau Luiz Adriano.

În acel sezon, 2013/2014, Șerban a bifat pentru "câini" 21 de meciuri în Liga 1, reușind un singur gol și niciun assist!

Randamentul dezastruos al mijlocașului l-ar fi speriat pe Mircea Lucescu, care ar fi renunțat la ideea achiziționării lui Șerban și, astfel, Negoiță a rămas pe cap cu jucătorul și cu clauza sa blestemată.

"În contract scrie, pe scurt, că dacă Șerban, din motive care nu țin de el, își termină înțelegerea, Dinamo trebuie să îi dea un milion de euro lui Șiman"
Alexandru David, ex-președinte Dinamo

2 animai are Șerban contract cu Dinamo. Când acesta va expira, "câinii" vor face tot posibilul ca Ionuț să semneze o nouă înțelegere

1 gol în 63 de meciuria marcat Șerban în Liga 1, all-time. Dintre acestea 55 de jocuri au fost în tricoul "câinilor"

Titular după aproape trei ani!

Mircea Rednic a surprins pe toată lumea când l-a titularizat pe Șerban în victoria cu Voluntari, 2-1, de acum două etape. Mijlocașul nu mai prinsese garnitura de start la Dinamo din august 2016, când "câinii" au remizat cu CFR, 0-0. z

Îi prelungesc contractul la nesfârșit

Primul salariu pe care Șerban l-a avut la Dinamo, în 2013, a fost de doar 2.000 de euro pe lună, dar acum mijlocașul a ajuns la o remunerație lunară de 5.000 de euro. Cum este posibil?

În cazul în care Ionuț rămâne liber de contract, se activează clauza de un milion de euro, astfel că roș-albii îi prelungesc periodic contractul fotbalistului, mărindu-i salariul.

În cazul în care, într-o zi, acesta va refuza să mai semneze prelungirea, clubul patronat de Negoiță s-ar trezi cu o datorie de un milion de euro. Practic, Dinamo nu poate scăpa de ciudata clauză decât în momentul în care jucătorul se retrage din fotbal.

Telenovela cu Șiman

Dinamoviștii au dus un adevărat război cu Vasile Șiman pentru a obține semnătura lui Șerban. În iunie 2013, mijlocașul și-a dat acordul să semneze cu "câinii", dar aflându-se în conflict cu Sportul lui Șiman, fiind neplătit, și-a depus actele să devină liber de contract.

Ba chiar a mers, în iulie 2013, în cantonamentul din Anglia al "câinilor". Între timp, Șiman i-a achitat datoriile, jucătorul nu a mai putut să plece liber, iar patronul "studenților" i-a interzis să se mai pregătească cu echipa din Ștefan cel Mare.

Negocierile au fost finalizate în septembrie și astfel Șerban a ajuns la Dinamo în schimbul clauzei cu bucluc.

Citește și:

Dinamo îl pierde pe Parfait Mandanda » Mircea Rednic recunoaște: „Acolo e 50% din echipă!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (18)
maotzedun
maotzedun  •  06 Mai 2019, 21:33
Postat de ticbis pe 06 Mai 2019, 12:04

Cazul asta nu este singular in fotbalul romanesc. Prin 2004, Steaua il transfera pe jucatorul Eugen Baciu de la FCM Bacau, platind 200 de mii de euro, obligandu-se prin contract sa-i plateasca lui Sechelariu 400 de mii in cazul unui transfer in strainatate sau 800 de mii in cazul in care, indiferent din ce motiv, jucatorul se va desparti de Steaua. Steaua nu s-a bazat mai deloc pe el, rar a prins echipa, insa a fost obligata sa-i prelungeasca mereu contractul, vreo 6-7 ani, pana prin 2010-2011, cand l-a lasat liber de contract. Bacaul a activat clauza, Steaua a refuzat sa plateasca, cazul a ajuns la TAS. Prin decizie definitiva, in 2012, TAS-ul a obligat Steaua sa achite Bacaului suma de 800 de mii de euro, plus 40 de mii despagubiri de intarzieri la plata, plus cheltuieli de judecata; in total cca 1 mil de euro. Termenul de plata a fost de 30 de zile de la data pronuntarii sentintei, altfel Steaua era exclusa din cupele europene! Becali a platit imediat, dupa 2 zile, 1 mil catre FCM Bacau, desi la data platii, in 2012, jucatorul Eugen Baciu se retrasese din activitatea de fotbalist de cca 1 (UN) an de zile!!! Asadar, Dinamo n-are nicio sansa; ori il tine pe Ionut Serban sub contract pana cand asta se va lasa de fotbal, la 34-35 de ani, si-i plateste lunar salariul, ori scapa de el platindu-i lui Siman milionul de euro, conform contractului!!!:)

Pai de ce sa se lase la 34-35? Jucatorii romani se lasa ca nu mai primesc contracte la varsta aia. El se poate lasa si la 80 de ani daca Dinamo ii ofera contract....

jim_raynor
jim_raynor  •  06 Mai 2019, 17:56

"sursele" lui vrinceanu-baliverne!

supereduardo10
supereduardo10  •  06 Mai 2019, 15:28
Postat de dubluv pe 06 Mai 2019, 12:55

daca este asa nu are niciun motiv sa se lase de fotbal. Va ramane asa pana la pensie.

iti zic eu cum se face "romaneste" :)) Dinamo ii da direct jucatorului 500.000 de ero sa se lase de fotbal si aia e :)))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close