FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

EXCLUSIV Amenințată cu retrogradarea, UTA iese la atac: „Competitorii noștri nu știu să piardă!”

UTA e amenințată cu retrogradarea. FOTO: Alexandra Fechete
UTA e amenințată cu retrogradarea. FOTO: Alexandra Fechete

Articol de GSP - Publicat luni, 24 mai 2021 09:09 / Actualizat luni, 24 mai 2021 09:34

Alexandru Meszar, acționar la UTA și patron la Atletico Arad, a vorbit în această dimineață la GSP Live despre pericolul care o pândește pe „Bătrâna Doamnă”: retrogradarea în liga secundă din cauza unor fapte de corupție din trecut.

  • CONTEXT: Doi oficiali de la UTA au fost trimiși în judecată într-un caz pe care DNA l-a pornit în 2017. Claudiu Drăgan, fost atacant al lui Dinamo, și Codru Grădinariu sunt persoanele implicate în proces. Cu patru ani în urmă, ei i-ar fi promis echipei Foresta Suceava 70.000 de lei ca s-o încurce pe Sepsi, cu care UTA lupta pentru promovare.
  • Prin intermediari, Drăgan și Grădinariu i-ar fi oferit „centralului” Horia Mladinovici, care a condus jocul Foresta-Sepsi, suma de 13.500 de lei ca să le ajute pe gazde să nu piardă.

 „Nu mi-e teamă deloc, nici măcar nu e programată o ședință astăzi. E un fake-news. De două săptămâni, am primit o notificare de la DNA, UTA a fost clasată și absolvită de orice problemă și învinuire. 

Din acest motiv, nu avem niciun pic de emoții. UTA nu e în pericol deloc, urmează să fie achitați și cei doi angajați care sunt în continuare în club. 

Un grup care se ocupa cu tot felul de lucruri mai puțin onorabile, condus din București de un președinte de AJF, a încercat să ajute diverse cluburi care aveau obiective. UTA a căzut în plasa acestui grup. Acei oameni au început să fie urmăriți de justiție. 

Clubul nostru a căzut în plasă, dar stenogramele sunt în favoarea noastră. Eu nu am știut de tatonările acestui grup. Din păcate, văd că unul dintre competitorii noștri nu știu să piardă”, a spus Alexandru Meszar, la GSP Live.

Nici cu retrogradarea nu ne dăm bătuţi definitiv. Există cazul cu UTA Arad, luni se va judeca la FRF şi vom vedea. În precedente cazuri, echipele au fost retrogradate pe aceeaşi speţă, aşa că vom aştepta răspunsul. 

Poate mai există o şansă de baraj - Bogdan Mara, director sportiv Astra Giurgiu

FC Argeș și ACU Arad, cazuri asemănătoare cu al celor de la UTA, au fost retrogradate!

Astra și Hermannstadt i-au cerut Federației să-i trimită pe arădeni în liga a doua din cauza unui proces în care doi oficiali de la UTA sunt acuzați de dare de mită. În două situații asemănătoare, FRF le-a retrogradat pe FC Argeș și pe ACU Arad.

Fotbalul românesc nu mai așteaptă de la TAS rezolvarea sezonului, acum a mutat suspansul în comisiile interne. Astra și Hermannstadt i-au transmis Federației că ar trebui s-o retrogradeze pe UTA. 

Giurgiuvenii ar juca un baraj pentru salvare dacă arădenii ar pica în Liga 2. FC Voluntari ar evita barajul și ar rămâne în prima ligă. 

Sibienii au trimis cererea când riscau să cadă și ei direct în eșalonul secund. Între timp au prins un loc care le dă dreptul să joace barajul pentru rămânerea în Liga 1.

UTA, în pericol. FC Argeș a pățit-o 

Claudiu Drăgan și Codru Grădinariu au fost trimiși în judecată recent, de aceea au reacționat abia acum adversarii din campionat ai arădenilor. 

Dacă FRF ar trimite-o pe UTA în liga a doua, Astra ar juca barajul pentru salvare, iar FC Voluntari ar evita și retrogradarea, și barajul. Hermannstadt nu ar câștiga nimic, dar sibienii nu erau siguri că aveau să prindă barajul atunci când au sesizat Federația. Astra și Hermannstadt ar participa la baraj dacă ar dispărea UTA. 

Bogdan Mara, directorul sportiv al Astrei, a explicat după finala Cupei României, pe care el și ai lui au pierdut-o cu Craiova, că mai speră: 

„Retrogradarea nu e certă. Luni va fi judecat la Federație cazul Astrei. Într-o situație asemănătoare, FC Argeș a fost trimis în «B»”. 

El s-a referit la episodul în care Penescu a ajuns să fie condamnat pentru coruperea unor arbitri, iar clubul din Pitești a fost retrogradat în liga a doua

Citește și alte știri despre UTA:

Retrogradarea se judecă la comisii! Cum se poate salva Astra + ce a decis FRF în două cazuri similare

Astra speră să rămână în Liga 1: „Nu ne dăm bătuți! Luni se judecă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
csaba
csaba  •  24 Mai 2021, 16:34

Becali a fost prins, judecat și condamnat pentru același lucru, steluța lui n-a fost retrogradat !!

1197036184101171
Romulus Tiuge  •  24 Mai 2021, 15:17

Să joace "miticii " liga 1 , UTA să o înscriem în campionatul Ungariei. Acolo nu se măresc locurile în liga de fotbal pentru a salva de la retrogradare anumite echipe, iar cele indezirabile sa retrogradare la comandă. De fapt ei n-au "mitici"

dansy
dansy  •  24 Mai 2021, 14:40

Ați văzut ce arbitru este implicat in cazul UTA? Horia Mladenovici cel care arbitrează ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează