FOTBAL  »  Superliga  »  RETROGRADARE

Retrogradarea se judecă la comisii! Cum se poate salva Astra + ce a decis FRF în două cazuri similare

Astra și Hermannstadt i-au cerut Federației să-i trimită pe arădeni în liga a doua din cauza unui proces în care doi oficiali de la UTA sunt acuzați de dare de mită.
Astra și Hermannstadt i-au cerut Federației să-i trimită pe arădeni în liga a doua din cauza unui proces în care doi oficiali de la UTA sunt acuzați de dare de mită.

Articol de , , - Publicat duminica, 23 mai 2021 16:57 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 17:30

Astra și Hermannstadt i-au cerut Federației să-i trimită pe arădeni în liga a doua din cauza unui proces în care doi oficiali de la UTA sunt acuzați de dare de mită. În două situații asemănătoare, FRF le-a retrogradat pe FC Argeș și pe ACU Arad.

Fotbalul românesc nu mai așteaptă de la TAS rezolvarea sezonului, acum a mutat suspansul în comisiile interne.

Astra și Hermannstadt i-au transmis Federației că ar trebui s-o retrogradeze pe UTA. Giurgiuvenii ar juca un baraj pentru salvare dacă arădenii ar pica în Liga 2. FC Voluntari ar evita barajul și ar rămâne în prima ligă.

Sibienii au trimis cererea când riscau să cadă și ei direct în eșalonul secund. Între timp au prins un loc care le dă dreptul să joace barajul pentru rămânerea în Liga 1. Care a fost argumentul reclamanților?

UTA poate retrograda - „Indirecte" și mită pentru arbitru

Doi oficiali de la UTA au fost trimiși în judecată într-un caz pe care DNA l-a pornit în 2017. Claudiu Drăgan, fost atacant al lui Dinamo, și Codru Grădinariu sunt persoanele implicate în proces.

Cu patru ani în urmă, ei i-ar fi promis echipei Foresta Suceava 70.000 de lei ca s-o încurce pe Sepsi, cu care UTA lupta pentru promovare.

În cazul "Valiza", în care Becali a trimis 1.700.000 de euro pentru U Cluj ca să le motiveze pe "șepcile roșii" în disputa cu CFR, Gigi a fost condamnat, însă FCSB nu a plătit, a continuat în prima ligă, în cupele europene.

Cu ce diferă situația de la Arad: conducerea de la UTA ar fi încercat să-i mituiască și pe arbitri!

Prin intermediari, Drăgan și Grădinariu i-ar fi oferit "centralului" Horia Mladinovici, care a condus jocul Foresta-Sepsi, suma de 13.500 de lei ca să le ajute pe gazde să nu piardă.

FC Argeș a pățit-o

Claudiu Drăgan și Codru Grădinariu au fost trimiși în judecată recent, de aceea au reacționat abia acum adversarii din campionat ai arădenilor.

Dacă FRF ar trimite-o pe UTA în liga a doua, Astra ar juca barajul pentru salvare, iar FC Voluntari ar evita și retrogradarea, și barajul.

Hermannstadt nu ar câștiga nimic, dar sibienii nu erau siguri că aveau să prindă barajul atunci când au sesizat Federația. Astra și Hermannstadt ar participa la baraj dacă ar dispărea UTA.

Bogdan Mara, directorul sportiv al Astrei, a explicat după finala Cupei României, pe care el și ai lui au pierdut-o cu Craiova, că mai speră: "Retrogradarea nu e certă. Luni va fi judecat la Federație cazul Astrei. Într-o situație asemănătoare, FC Argeș a fost trimis în «B»".

El s-a referit la episodul în care Penescu a ajuns să fie condamnat pentru coruperea unor arbitri, iar clubul din Pitești a fost retrogradat în liga a doua. z

„DNA ne-a absolvit”

UTA se apără în litigiu cu un document pe care clubul l-a primit de la Direcția Națională Anticorupție. Arădenii au publicat documentul și au citat partea relevantă: "Din act reiese clasarea AFC UTA în cazul discutat". 

Clubul nu ar risca nimic, așadar. FRF, pe care o conducea Mircea Sandu, a trimis-o pe FC Argeș în liga a doua în 2009, înainte ca instanțele civile să pronunțe hotărâri în procesul în care Penescu, proprietarul echipei din Pitești, era acuzat că mituise arbitri. Penescu avea să fie condamnat după patru ani. 

Sandu a retrogradat-o și pe ACU

Federația a mai judecat un caz asemănător, și tot cu o echipă din Arad implicată. În 2009, ACU a fost trimisă din liga a doua în liga a treia. Un fost jucător al lui FC Bihor, Sorin Cigan, le-ar fi oferit fotbaliștilor orădeni, la meciul cu ACU, o sumă de bani ca să piardă partida. 

ACU Arad ar fi evitat astfel retrogradarea și ar fi picat U Cluj. FRF a trimis echipa din Arad în liga a treia din cauza tentativei de mituire a adversarului.

Panduru a crezut că nu vede bine! Ce făcea jucătorul Astrei într-un moment-cheie: „Ochelari îmi trebuie, dar chiar aşa?”

Propus la FCSB imediat după finala Cupei: „Poate să joace foarte bine acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
fibra
fibra  •  24 Mai 2021, 08:44

La cate aranjamente se fac ar trebui sa nu mai avem Liga I.

catalynn
catalynn  •  24 Mai 2021, 07:48

Din câte înțeleg DNA absolvă clubul iar cei doi nu sunt decât in proces, nu avem o sentința definitiva, mai mult, nici măcar una pe fond. Și atunci!?

bridges
bridges  •  24 Mai 2021, 07:31

OK, sa fie retrogradata UTA dar sa fie promovate direct 3 echipe din B iar a 4-a la baraj asa cum era pana acum. Ca pana acum n-a fost asa. Ei si? Hotararile comisiei nu sunt echivalente cu deciziile din istanta, de fiecare data comisia poate decide functie de contextul respectiv.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează