FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD - FC BOTOȘANI

UTA – FC Botoșani, 2-2 » „Bătrâna Doamnă” a salvat un punct în minutul 90, în inferioritate numerică

Bucuria la momentul golului marcat de Tiberiu Căpușă pentru UTA / FOTO: Bogdan Cioară (GSP.ro)
Bucuria la momentul golului marcat de Tiberiu Căpușă pentru UTA / FOTO: Bogdan Cioară (GSP.ro)

Articol de , - Publicat luni, 12 februarie 2024 18:57 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 19:31

UTA Arad - FC Botoșani, din etapa a 25-a din Superliga, s-a terminat la egalitate, scor 2-2. Arădenii au egalat în minutul 90, deși jucau în inferioritate.

Două echipe aflate „pe val”, UTA ceva mai liniștită după două izbânzi consecutive și FC Botoșani, cu aspirații de viitor în urma celor trei victorii din ultimele patru etape din Superliga, și-au propus să obțină maximum din partida de la Arad. 

Dovada: nu a durat mult până când fazele de poartă au apărut la cele două porți. Cu Luckassen ținut din scurt de Sadiku, prima ocazie la poarta lui Ducan a venit din gheata lui Omondi (14). 

Kenyanul a ratat cu puțin ținta după un contraatac în viteză al arădenilor purtat pe dreapta de viitorul jucător al lui Rapid, Rareș Pop, și continuat cu o așezare a lui Freitas, ajuns pe post de pivot în careul advers.

Bara „refuzatului” Benzar

Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptată, astfel că șutul-centrare al lui Benzar a zguduit stâlpul din dreapta porții lui Iacob, titularizat după trei meciuri în poarta amfitrionilor (18). Iar parada căpitanului din poarta gazdelor în fața nigerianului Friday (21) arăta că moldovenii chiar au venit cu gânduri mari în Vest. 

Iar contrar cursului jocului, UTA a deschis scorul în urma unui gol de generic (1-0, 33), atunci când fundașul dreapta Căpușă a deranjat păianjenul din vinclul longilinului Ducan, după un voleu cu stângul din marginea suprafeței de pedeapsă. Avantajul a fost minim la pauză și pentru că Pop a șutat în plasa laterală, e adevărat, dintr-un unghi închis.

Enzo Lopez, un nou gol

Partida a avut ritm și după odihnă. Omondi a căutat și el vinclul, dar golul a venit la cealaltă poartă. Țigănașu a centrat perfect de pe stânga, iar Lopez s-a înălțat impetuos între fundașii arădeni, de unde l-a învins pe Iacob cu o lovitură de cap (1-1, 51). 

Doar cinci minute mai târziu, vizitatorii au preluat conducerea, când underul Gabriel David l-a executat pe Iacob din centrul careului (1-2, 56) cu un șut tare și plasat. Motive suficiente pentru Rednic să iasă tot mai des de sub copertină și să arunce forțe proaspete în luptă. 

Mai întâi pe Joao Pedro, la debut, și Aly Abeid, o ultimă apariție înaintea plecării la CFR Cluj, apoi pe tânărul Alexandru David și pe reșapatul Vlad Morar. Degeaba, roș-albii și-au pierdut luciditatea. 

Tot un Lopez a adus egalarea

Stoperul Conte le-a mai dat o mână de ajutor elevilor lui Bogdan Andone, părăsind terenul, eliminat, după un gest considerat lipsit de fair-play nu atât de arbitrul craiovean George Găman, cât de Sorin Costreie (din Voluntari), din camera VAR. Și unde joacă UTA etapa viitoare? Ați ghicit, la Voluntari.

A mutat și Andone, punctual, cu Kaprof, autorul unui lob de efect (85) salvat in extremis de portarul arădenilor, în locul lui Lopez și tactic, cu fundașul Celea, care l-a înlocuit pe autorul golului al doilea, G. David. Ultimul as din mâneca lui Rednic? 

Tot un Lopez, nu Enzo, ci Ariel, care a pus fruntea la golul de 2-2 (90), după un assist perfect al lui Omondi, în urma unui corner. Rezultatul o deranjează pe FC Botoșani, rămasă la opt puncte de locurile de baraj și îi păstrează „Bătrânei Doamne” speranțe la play-off.

Notele GSP, după UTA - FC Botoșani

  • UTA Arad: Florin Iacob (cp) 6 - Tiberiu Căpuşă 6, Ibrahima Conte 3, Alexandru Benga 5, Diogo Rodrigues 5 (59 Aly Abeid 5) - Cristian Mihai 5 (83 Ariel Lopez), Marcelo De Freitas 6 (59 Joao Pedro 5) - Rareş Pop 5 (69 Andrei David 5), Andrej Fabry 5 (69 Vlad Morar 5), Eric Omondi 6 - Kevin Luckassen 6. 
    Antrenor: Mircea Rednic - 6. 
     
  • FC Botosani: Răzvan Ducan 5 - Romario Benzar 6, Rijad Sadiku 6, Andrei Miron (cp) 5, Alexandru Ţigănaşu 6 - Ioan Filip 6, Victor Dican 6, Gabriel David 7 (74 Daniel Celea 5) - Eduard Florescu 6 (90+5 Aldair Ferreira), Enzo Lopez 7 (67 Juan Kaprof 6), Friday Adams 5 (45 Zoran Mitrov 6). 
    Antrenor: Bogdan Andone - 7. 
     
  • Arbitru: George Cătălin Găman - 6. Asistenţi: Mircea Orbuleţ 7, Stelian Slabu - 7.

UTA Arad – FC Botoșani 2-2

  • Aici live + statistici
  • Vezi aici cele mai importante faze
  • 8.850 este numărul oficial al spectatorilor prezenți
  • Au marcat: Căpușă (32'), Ariel Lopez (90') / E. Lopez (51'), David (56')
  • Ibrahima Conte a primit cartonașul roșu direct după consultarea VAR, în minutul 72, după un fault grosolan comis asupra lui Eduard Florescu. Deși intervenția a fost una evidentă, arbitrul George Găman a avut nevoie de ajutorul arbitrajului video. În plus, Conte a încercat să facă pe nevinovatul în fața „centralului” partidei.

Comentariul AUDIO în UTA - Botoșani

UTA Arad – FC Botoșani, echipe de start:

UTA (4-2-3-1): Fl. Iacob (cpt.) - Căpușă, Conte, Benga, D. Rodrigues - Freitas, Cr. Mihai - Pop, Fabry, Omondi - Luckassen 
Rezerve: Kucher - Cooper, A. Lopez, Trif, Abeid, Stolnik, Morar, J. Pedro, A. David, Stahl, Iurasciuc
Absent: Micovschi (suspendat)
Antrenor: Mircea Rednic 

FC BOTOȘANI (4-3-3): Ducan - Benzar, Sadiku, A. Miron (cpt.), Țigănașu - I. Filip, Dican, G. David - Florescu, E. Lopez, Adams
Rezerve: Ureche - Șeroni, Cărăușu, Creț, Mouaddib, Petro, Gligor, Celea, Kaprof, L. Fulop, Mitrov, A. Ferreira
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Slabu Stelian (Braşov) / Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari), Arbitru AVAR: Peşu Ionela Alina (Craiova)

FOTO: Bogdan Cioară (GSP.ro)
FOTO: Bogdan Cioară (GSP.ro)
UTA - FC Botoșani, 12 febuarie 2024
UTA - FC Botoșani, 12 febuarie 2024
FOTO: Bogdan Cioară (GSP.ro)
+1 FOTO

UTA Arad și FC Botoșani sunt două echipe care au început bine anul, fiecare având câte două victorii în primele trei meciuri. Trupa lui Mircea Rednic este pe locul 12, cu 30 de puncte, și speră să ajungă în play-off, de care o despart doar trei puncte.

De partea cealaltă, FC Botoșani e pe locul 15, penultimul. Are 18 puncte, cu două peste Dinamo, și cu 9 mai puțin decât Poli Iași, care are și un meci în plus.

Clasamentul din Superligă:

Cele mai tari statistici înainte de UTA Arad – FC Botoșani

  • Cinci victorii, patru remize şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de arădeni în ediţia curentă din postura de gazde.
  • FC Botoşani are un moral bun, asta după ce a scos nouă puncte în ultimele patru runde, reuşind să urce o poziţie în clasament şi să termine etapa precedentă la doar opt lungimi distanţă de primul loc deasupra liniei care-i oferă şansa de a juca barajul pentru rămânerea în Superliga României.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de nouă ori; fiecare şi-a trecut în cont câte trei victorii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.
  • Primul joc a avut loc pe 31 octombrie 2020, FC Botoşani-UTA Arad 2-3. Acesta a fost şi duelul cu cele mai multe goluri.
  • Două partide s-au terminat fără gol marcat, ambele cu UTA în postura de gazdă (22 februarie 2021, 11 decembrie 2021).
  • Cea mai recentă confruntare directă din SuperLiga României s-a consemnat pe 23 septembrie 2023, FC Botoşani-UTA Arad 2-2, goluri marcate de E. Florescu, M. Ilicic, respectiv C. Carp şi G. Cooper.
  • 22 aprilie 2019, Dinamo-FC Botoşani 1-0 a fost singura victorie reuşită de antrenorul Mircea Rednic în ultimele şapte dispute cu gruparea moldavă; în rest, o remiză şi cinci partide pierdute.

Ce au spus Bogdan Andone și Mircea Rednic înainte de UTA Arad – FC Botoșani

Avem un suspendat, Micovschi. E pierdere mare. El e sufletul echipei. Iar Marcelo Freitas e răcit. Nu s-a antrenat vineri, dar sper să-l recuperăm. E un meci important. Vom face tot ce depinde de noi pentru a câștiga. Jucăm acasă. Trebuie să fim agresivi și să le arătăm din primul minut că aici nu au nicio șansă. Dar va fi un meci greu. Botoșani are jucători de calitate, în special pe Florescu. Trebuie să fim foarte atenți, să avem un început bun, ca în meciul cu Sepsi. 

- Mircea Rednic, antrenor UTA Arad

Întâlnim o echipă puternică, mai ales pe teren propriu. UTA e favorită pentru că joacă acasă. Am văzut că fanii pun presiune mare. Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar trebuie să fim pregătiți. Trebuie să fim atenți, să nu facem greșeli și să încercăm să punem probleme. Dar noi trebuie să pregătim fiecare meci la victorie. Din fericire, nu avem probleme de lot. 

- Bogdan Andone, antrenor FC Botoșani

Citește mai multe știri din Superligă: 

Mircea Rednic, supărat pe CFR Cluj: „Dacă vrei un jucător, plătește!”
UTA
Mircea Rednic, supărat pe CFR Cluj: „Dacă vrei un jucător, plătește!”
Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă
RAPID
Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
TopSalary
TopSalary  •  13 Februarie 2024, 17:24
Postat de iar_locul_doi pe 12 Februarie 2024, 22:09

iar ai chicit scorul :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

scorul la ce tibi iq 33? eu am ghicit scorul la Steaua din liga 1./

valentindragobete
valentindragobete  •  13 Februarie 2024, 07:01
Postat de rav410wrc pe 12 Februarie 2024, 19:33

Valica, stii tu care-i pacatu' stapanului tau ... TRUFIA !! Acum ca sunteti pe primu' loc si aveti o puzderie de victorii, numa' cu echipe gen FCU, FCB sau mai noi OSK, sunteti pe cai mari, si-i luati la bani marunti, pe astia mai mici !? Vezi sa nu alergati singuri, spre titlul mamaLigii, ca sa sositi IAR, pe locul secund !? ;)))

Mai băiatule, eu m-am referit strict la "creația" poetică tu, frustrat, spui ce vrei, clar încă că ce spui nu mă interesează deloc da' deloc ! Dati-l afară din fotbal pe ăla care a făcut un gest incalificabil ....

iar_locul_doi
iar_locul_doi  •  12 Februarie 2024, 22:09
Postat de TopSalary pe 12 Februarie 2024, 19:15

ce iti pasa tie de botosani,nu cu aia va luptati sa va salvati. va bate astazi farul si sunteti ca si retrogradati.

iar ai chicit scorul :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează