FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

Un club cere urgent ajutorul autorităților: „Nu vom rezista în Liga 1! Va urma un blocaj dacă nu primim banii săptămâna asta”

UTA are probleme financiare. Alexandru Meszar, coordonatorul proiectului fotbalistic din Arad, a cerut ajutorul autorităților locale.
UTA are probleme financiare. Alexandru Meszar, coordonatorul proiectului fotbalistic din Arad, a cerut ajutorul autorităților locale.

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 septembrie 2020 11:33 / Actualizat duminica, 20 septembrie 2020 13:05

UTA are probleme financiare. Alexandru Meszar, coordonatorul proiectului fotbalistic din Arad, a cerut ajutorul autorităților locale.

  • UTA joacă astăzi, de la 18:45, cu Poli Iași, în runda cu numărul 4 din Liga 1. Partida e liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Plus

Alexandru Meszar susține că UTA nu a primit niciun ban din suma promisă la startul sezonului. E vorba de 5 milioane de lei, puțin peste un milion de euro, pe care Primăria se angaja să o vireze în conturile clubului.

UTA are probleme financiare

„Aveam nevoie de bani publici în iulie și august, dar ne-am descurcat datorită sponsorilor. Nu vom rezista în Liga 1 fără bani publici! Cheltuielile au crescut, iar suma de bani pe care o primim din drepturile TV s-a redus și vine eșalonat. Din 5 milioane de lei de la Primărie, ni s-au promis 2 milioane până la finalul lunii septembrie. 

Este un gentlemen’s agreement între UTA și Primăria Arad. Conform Legii 115 / 2020, prin hotărâre de Consiliu Local (CL) se pot da bani cluburilor sportive. Trebuie doar să se dorească acest lucru, deoarece se pot face ședințe zilnice de CL. 

Dacă nu primim acești bani săptămâna viitoare, va urma un blocaj la nivel de Primărie, din cauza alegerilor (n.r. 27 septembrie). O perioadă nu vom avea primar validat, nici Consiliu Local, iar banii publici primiți în octombrie sau noiembrie, vor trebui cheltuiți până la 15 decembrie, așa spune legea. Cum timpul ne va presa, există posibilitatea să trebuiască să returnăm o mare parte din acești bani”, a declarat Alexandru Meszar într-o conferință de presă. 

Articol de Bogdan Cioara

VIDEO. UTA - Poli Iași, în runda cu numărul 4 din Liga 1

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Scandal intern la Craiova! Un fost mare fotbalst al oltenilor ar fi cel care-i deranjează pe Bergodi și pe jucători

DINAMO. Pablo Cortacero recunoaște că nu este patronul lui Dinamo: „A fost o oportunitate în București” » Ce conducător ar putea pleca în scurt timp

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
wlm_shkspr
wlm_shkspr  •  20 Septembrie 2020, 14:58
Postat de sibelius pe 20 Septembrie 2020, 14:46

Daca s-ar merge pe normalitate liga I ar avea maxim 8 echipe.

fc5b si cooperativa fc5b. Adica Astra, Viitorul, Botosani, si altele finanțate mascat de ciobanul scurt frezat, nu??

wlm_shkspr
wlm_shkspr  •  20 Septembrie 2020, 14:55
Postat de stoichkov10 pe 20 Septembrie 2020, 14:46

nu degeaba esti prostul/siteului. UTA oricum promova fiind pe primul loc. ce legatura are cu Dinamo.

E PROST GIGIST, E CLAR! Adica cu 14 echipe se putea juca, nu era finantare de la stat, dar la 16 echipe nu mai e aceeasi finantare, nu suporta MamaLiga??.... Astia, gigistii nu numai ca sunt prosti, dar sunt si ticalosi prin existenta lor chinuita de ură ... Ar trebui sa existe o prima liga cu 18 echipe, cu UTA care a intrat absolut corect, dar fara play-off, care este in realitate o cooperativa gigistă, distrugatoare a fotbalului real...

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  20 Septembrie 2020, 14:55

Cereti bani de la GUVERN pentru ca e an electoral si voi sunteti afectati de pandemie si sunt bani europeni pentru asta ...dar in fotbal nu sunt profesionisti doar profitori !!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează