FOTBAL  »  LIGA 1  »  UTA ARAD - ACADEMICA CLINCENI

Protest al fanilor arădeni la meciul cu Academica Clinceni » De ce au lipsit suporterii din peluză în primele 15 minute

Peluza de pe „Francisc Neuman”, goală în primele 15 minute
Peluza de pe „Francisc Neuman”, goală în primele 15 minute

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 17:40 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 18:18

Galeria celor de la UTA Arad a lipsit de pe stadion în primele 15 minute ale meciului cu Academica Clinceni, din etapa #28 din Liga 1.

Fanii arădeni au protestat la adresa Jandarmeriei după aceștia i-au amendat şi suspendat pe mulţi dintre ei, după incidentele din ziua meciului cu Dinamo.

UTA Arad- Academica Clinceni 2-0 » Victorie fără mari emoții pentru formația lui Ionuț Badea
UTA Arad - Academica Clinceni
UTA Arad- Academica Clinceni 2-0 » Victorie fără mari emoții pentru formația lui Ionuț Badea

Jandarmeria a dictat 35 de sancţiuni cu interzicerea accesului pe stadion după incidentele cu suporterii celor de la Dinamo. Deciziile Jandarmeriei i-au înfuriat pe ultrașii UTA-ei.

Astfel, ultrașii arădeni au ales să protesteze față de decizia Jandarmeriei și au lăsat goală peluza în primul sfert de oră. Apoi, fanii au intrat în peluză și au început să-și susțină echipa.

ANUNȚ IMPORTANT: Lăsăm peluza goală la începutul meciului cu Clinceni! Membrii Ultras Arad fac apel către toți fanii utiști care posedă abonamente sau bilete la peluză pentru meciul cu Academica Clinceni să nu intre în sector în primele 15 minute ale partidei. Dorim să protestăm în acest fel împotriva măsurilor abuzive luate de jandarmerie după ultimul meci de pe teren propriu. Ca urmare a incidentelor care au avut loc înaintea meciului cu Dinamo, forțele de ordine au stabilit să amendeze și să interzică pe stadioanele din România (pe perioada unui întreg an) aproximativ 35 de suporteri utiști. Considerăm că această decizie dură este total abuzivă, ea nefiind bazată pe dovezi concrete. Fanii sancționați atât de aspru sunt, în realitate, nevinovați, dar ,,greșeala" lor a fost să se alfe la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. În cursul zilei de duminică (13 februarie), cu mult mai târziu după ce au avut loc incidentele, acestor utiști li s-a cerut să se legitimeze, iar, mai apoi, săptămâna următoare, fiecare a găsit în cutia poștală un proces verbal în care se constata faptul că au ,,creat zarvă" în centrul orașului cu toate că nu există nici o mărturie sau un indiciu care să dovedească această faptă. Având în vedere această nedreptate, nu ne putem gândi decât că repercursiunile au fost stabilite în așa fel încât să se încerce suprimarea activității peluzei noastre. Probabil, atmosfera incendiară de pe stadionul nostru supără pe mulți, iar pasiunea și fanatismul nostru ne fac înfricoșători în ochii multora. De aceea, vineri, la meciul împotriva Clinceniului, invităm Gruparea de Jandarmi Mobilă din Timișoara să dea tonul la ,,De la Dunăre la Sena" în locul nostru. Noi vom rămâne în holul de sub peluză, în semn de protest. Și nu ne vom opri aici! Luptăm până la capăt cu acest abuz! Vom contesta amenzile și interdicțiile primite și vom cere dreptate în instanță! În încheiere, dorim să le transmitem tuturor suporterilor, dar și echipei că atmosfera de pe stadion va rămâne neschimbată. Odată cu încheierea momentului de protest, vom lua din nou loc în sectorul nostru și ne vom încuraja jucătorii pe tot parcursul partidei. Vă așteptăm alături de noi! Trebuie să rămânem cât mai uniți și cât mai vocali în aceste clipe mai grele pentru că UTA suntem NOI!
-comunicatul ultrașilor celor de la UTA prin care anunțau protestul

Citește alte știri din Liga 1:

FCSB și sponsorul Rapidului ajută refugiații de la graniță: „Îi ducem unde vor”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
FCSB și sponsorul Rapidului ajută refugiații de la graniță: „Îi ducem unde vor”
Propunere surprinzătoare a unui club din Liga 1, pe fondul conflictului din Ucraina: „Dinamo Kiev și Șahtior să joace pe stadionul nostru”
PROPUNERE
Propunere surprinzătoare a unui club din Liga 1, pe fondul conflictului din Ucraina: „Dinamo Kiev și Șahtior să joace pe stadionul nostru”

Playtech: ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! HALUCINANT ce a spus


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  26 Februarie 2022, 19:52

Aradul nu are jandarmi ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează