FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Butoiul cu pulbere a explodat! Suporterii organizează un miting la Arad: „Vrem UTA liberă” + Investitorii pun presiune: „Meszar să demonstreze că vrea să cedeze clubul”

Afișul mitingului pus la cale de suporteri // foto: Facebook @ Suporter Club UTA
Afișul mitingului pus la cale de suporteri // foto: Facebook @ Suporter Club UTA

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2022 12:14 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 12:22

Întrucât tratativele de cedare - preluare a clubului UTA stagnează de aproximativ o lună, fanii „Bătrânei Doamne” și-au pierdut răbdarea și au programat un miting. 

Suporterii consideră că lipsa unui buget care să permită achitarea datoriilor clubului de aproximativ 2 milioane de euro ar putea duce în viitorul nu prea îndepărtat la un colaps financiar, pe care doresc să-l evite. 

18 țepe marca Dan Petrescu » Un singur „pariu” al antrenorului s-a impus la CFR Cluj!
CFR CLUJ
18 țepe marca Dan Petrescu » Un singur „pariu” al antrenorului s-a impus la CFR Cluj!

Fanii UTA și-au pierdut răbdarea. Miting înainte de meciul cu Petrolul

Pornind de la aceste premise, luni, 25 iulie, de la ora 18:30, suporterii arădeni au anunțat un miting în Piața Avram Iancu din oraș, cu 3 ore înainte de startul meciului UTA - Petrolul Ploiești, din etapa a doua a campionatului. Roș-albii debutează mâine în noul sezon în deplasare, pe terenul formației FC Argeș.

Anunțul Suporter Club UTA: „Cei din conducere au ajuns să creadă că UTA se confundă cu ei înșiși!”

În continuare, comunicatul Suporter Club UTA, unul din cei patru membri ai clubului, care deține sigla, culorile și palmaresul echipei fanion din urbea de pe Mureș:

Dragi utiști, dragi arădeni 

Pe fondul tergiversării discuțiilor având ca obiect preluarea clubului UTA de către „grupul Apreutese” și al deteriorării sistematice a comunicării clubului cu suporterii, am asistat ieri la o mostră de manipulare venită dinspre conducerea clubului, manipulare demnă de manualele securistice și care demonstrează că actuala conducere a clubului a coborât la un nivel pe care nici noi nu ni-l imaginam posibil. 

Suntem consternați de jignirea pe care a adus-o conducerea clubului unui număr mare de suporteri, insinuând în comunicatul dat publicității ieri, că cei care contestă modul în care este condus clubul ar fi încercat să orchestreze un boicot la adresa vânzării abonamentelor. 

Aducem la cunoștința „minților laminate” care au compus acest comunicat, că imensa majoritate a membrilor SCU, a membrilor galeriei și a suporterilor care îi contestă constant și vocal, au fost, sunt și vor fi în continuare abonați ai clubului. Succesul campaniei de comercializare a abonamentelor nu este datorat managementului actual ci este mai degrabă un demers reușit în pofida lui. 

Suporterii își fac abonamente pentru că iubesc UTA și clubul, nu pentru că în felul acesta ar gira conducerea lui. Această optică ne arată clar că cei care conduc UTA nu mai reușesc să facă diferența între persoanele lor și club și că practic și l-au substituit, ajungând să creadă că UTA se confundă cu ei înșiși

Tocmai pentru a le demonstra că acest lucru nu este adevărat, vă anunțăm că am demarat procedurile pentru organizarea unui miting în care să ne putem face auzite vocile și să ne putem susține public cauza. 

De asemenea vă informăm că am început demersurile pentru a ne constitui în parte civilă și a sesiza instanțele abilitate în legătură cu prejudiciile pe care ceilalți trei asociați ai clubului le-au produs acestuia și implicit și nouă, ca membri ai AFC UTA. Bineînțeles că vă vom ține la curent și cu evoluția acestui demers. 
Pentru noi doar UTA contează! Vrem UTA liberă!

Simion Apreutese cere audit la club 

Referitor la datorii, oamenii de afaceri interesați de preluarea „Bătrânei Doamne” doresc să cunoască cifra exactă a acestora, precum și proveniența lor. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Simion Apreutese, conducătorul International Alexander solicită un audit financiar. 

„Aceste datorii trebuie supuse unui audit, trebuie verificată realitatea și legalitatea lor. Sunt pași firești care nu pot fi evitați. Noi avem ultima referință legată de situația financiară a clubului în data de 31 martie, dar pentru a ne asuma niște datorii trebuie să vedem exact la cât se ridică și mai ales din ce anume provin.

Niciodată nu ne-am pus problema că am dori să preluăm clubul fără costuri, din contră suntem conștienți că reechilibrarea bugetului și creșterea nivelului clubului, ne va costa câteva milioane de euro. 

Este clar că preluarea clubului se face cu active și pasive, adică în momentul semnării preluăm toate datoriile și le achităm la diverse termene, în funcție de scadențe”, a declarat Apreutese, liderul oamenilor de afaceri din „grupul celor 4”, alături de Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental, care doresc preluarea clubului UTA.

Îi cerem public domnului Meszar să spună la fel de public la ce sumă totală se ridică aceste datorii, pentru ca noi să le plătim! Domnul Meszar Alexandru ne acuză că dorim doar să schimbăm managementul și nu să investim. Putem foarte ușor demonta neadevărul acestei afirmații. 

Vrem și putem să investim, este momentul ca și domnul Meszar Alexandru să demonstreze că vrea și poate să cedeze clubul.

- comunicat Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada

Mai multe știri din Liga 1: 

Angelescu surprinde! Ce se va întâmpla cu banii primiți pentru Rareș Ilie

I-a pus gând rău FCSB-ului: „Poate e mai bine că jucăm acum cu ei. Țintim victoria!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
rav410wrc
rav410wrc  •  15 Iulie 2022, 19:56

Pentru noi doar UTA conteaza !!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  15 Iulie 2022, 15:11

Nu va certați! Construiți și lăsați și vechii acționari cu procente în echipa dacă nu au bani pentru viitorul UTA !!! Când ajungeți sus merita efortul sa rezistați acolo. Altfel exista tobogan și către Liga a -4 -a. E păcat sa ajungeți iar jos.

fibra
fibra  •  15 Iulie 2022, 13:43

Infoiati-va voi poate o luati dupa Dinamo,ca tot sunteti alb-rosu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează