FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV VIDEO Dan Alexa, elogii pentru fostul antrenor de la Dinamo » „Va ajunge unul dintre cei mai buni antrenori din România”

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2024 12:34 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 12:57

„Chirurgul” Dan Alexa, actualmente antrenor al celor de la CS Tunari, a fost invitatul de astăzi al lui Alexandru Barbu la GSP Live și a analizat lupta din subsolul Superligii, dezvoltând pe tema fostei sale echipe, Dinamo, pentru care a evoluat în două perioade diferite: 2002-2004 și 2006.

Fostul mijlocaș defensiv a trasat o paralelă interesantă între lotul lui Kopic și cel avut la dispoziție de Ovidiu Burcă, fostul său coleg de la mai multe echipe importante ale Ligii 1

4este numărul de echipe la care Dan Alexa și Ovidiu Burcă au fost coechipieri: Universitatea Craiova, Dinamo, Rapid și Poli Timișoara

Italienii numesc cele 4 cluburi uriașe care-l au pe Dennis Man pe listă: „Ce reviriment, e bijuteria lotului!”
ITALIA
Italienii numesc cele 4 cluburi uriașe care-l au pe Dennis Man pe listă: „Ce reviriment, e bijuteria lotului!”

VIDEO. Dan Alexa, la GSP Live: „Ovidiu Burcă va ajunge unul dintre cei mai buni antrenori din România”

„Dinamo a avut două jumătăți de campionat diametral opuse. Îmi pare rău pentru Ovidiu. El a făcut o treabă excepțională la Dinamo, însă a avut o situație diferită față de cea a lui Kopic. Nu a putut transfera, a trebuit să lucreze cu jucătorii alături de care a promovat, iar asta s-a văzut: nu erau pregătiți pentru Liga 1”, a spus fostul internațional la GSP Live.

Alexa consideră că transferurile din iarnă vor face diferența la Dinamo, punând accent pe importanța noului ax central al „câinilor”.

„Îmi pare rău că nu a avut posibilitatea să antreneze Dinamo cu jucătorii din prezent. Cei aduși în mercato-ul invernal au schimbat mult fața echipei, amintindu-i pe Gnahore sau Pavicic, doi mijlocași care au schimbat fața echipei. Dinamo a avut multe probleme la mijloc. Cei doi sunt foarte importanți în angrenajul echipei”, a spus Alexa despre noile transferuri din linia mediană a dinamoviștilor.

Meritul lui Kopic, de necontestat

Fostul jucător al celor de la Poli Timișoara, Dinamo sau Rapid, Dan Alexa, nu îi ia totuși din merite lui Zeljko Kopic, antrenor ce a bifat 6 victorii din 15 partide ca principal pe banca tehnică a „câinilor”.

„Este un antrenor cu experiență, se vede și din CV-ul lui. Este un realist, are o gândire logică bine dezvoltată, nu este un visător. A reușit să obțină victorii nejucând spectaculos, victorii la limită. Acestea sunt vitale pentru Dinamo”, a spus antrenorul Tunariului despre A1 de la Dinamo.

Zeljko Kopic (46 de ani), antrenorul lui Dinamo
Farul - Dinamo, banderola cu sigla „câinilor” pe brațul antrenorului Kopic
Zeljko Kopic, banderolă specială cu sigla lui Dinamo la meciul cu Farul
Zeljko Kopic, banderolă specială cu sigla lui Dinamo la meciul cu Farul
Zeljko Kopic, banderolă specială cu sigla lui Dinamo la meciul cu Farul
+6 FOTO

Să nu îl uităm pe Ovidiu!

Alexa, prieten apropiat cu fostul antrenor al dinamoviștilor, consideră că meritele antrenorului ce a readus-o pe Dinamo în Liga 1 nu trebuie ignorate sau uitate. „Chirurgul” îl elogiază pe fostul său coleg, prevăzându-i un viitor strălucit în fotbalul românesc.

„Totuși, nu vreau să se uite ce a făcut Ovidiu și chiar vreau să îi iau apărarea, fiind două situații diametral opuse. Știu că lumea îl judeca, dar el nu putea face mai multe cu ce avea la dispoziție. Din păcate, fotbalul ține mult de cultură, de mentalitate. În Germania, sunt antrenori cărora li se dă la dispoziție mai bine de un deceniu. În zona balcanică, suntem mereu judecați după ultimul rezultat”, a spus Dan Alexa.

„Îmi pare rău pentru Ovidiu, mă repet, asta este soarta unui antrenor. Și eu am pățit lucrul ăsta. Am trei promovări la activ cu echipe de la care am plecat ulterior. Știu că Ovidiu este un tip tare, cu o gândire pozitivă. Vorbesc mereu cu el, face parte din familia mea, îmi este mai mult decât un prieten”. Așa a empatizat Alexa cu situația prin care a trecut Burcă la Dinamo.

„Are ceva ce alți antrenori nu au. Provine din zona administrativă, a fost președinte, impresar, cunoaște fenomenul la perfecție. Totodată, are o educație pe care puțini dintre noi o avem. Este implicat, este altfel. Cred că va ajunge unul dintre cei mai buni antrenori din România”, a concluzionat „chirurgul”.

Urmărește emisiunea integral aici:

Consultă și alte știri de actualitate:

DDB, cerere specială pentru ridicarea noului stadion Dinamo: „În amintirea proiectului care a ținut în viață clubul!”
DINAMO
DDB, cerere specială pentru ridicarea noului stadion Dinamo: „În amintirea proiectului care a ținut în viață clubul!”
Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”
NAȚIONALĂ
Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
creeperno534
creeperno534  •  22 Martie 2024, 22:45

Burca trebuie sa mai promoveze cateva echipe din liga 2 pana reuseste sa ramana si in prima divizie

elgabri
elgabri  •  22 Martie 2024, 19:15

E mai usoar sa promovezi decat sa te mentii in Liga 1 !!

scalmer02
scalmer02  •  22 Martie 2024, 16:44

dan alexa, alt "expert" gsp !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează