FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vă mai aduceţi aminte de Danciu-gol?! » Dănciulescu a fost uitat de Bonetti

Dănciulescu a privit de pe bancă înfrîngerea cu CFR, scor 0-1.
Dănciulescu a privit de pe bancă înfrîngerea cu CFR, scor 0-1.

Articol de , - Publicat duminica, 16 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 19:54

Dinamo n-a înscris nici un gol în ultimele două meciuri de campionat. Cu toate acestea, Dănciulescu a fost umilit de către Bonetti şi ţinut doar să se antreneze pe margine, iar veteranul ar putea pleca din iarnă.

Dinamo este echipa care a impresionat ca forţă ofensivă în ultimii ani, în Liga 1, oferind golgeteri ai României pe bandă rulantă. Mai exact 5 în ultimul deceniu de prima divizie. Dar timpurile s-au schimbat, iar vineri seară a bifat al doilea meci consecutiv fără a puncta, trupa lui Bonetti strîngînd 3 partide în această ediţie de Liga 1 fără să reuşească să marcheze măcar o dată.

Ţucudean a marcat 7 goluri, în toate competiţiile, adică jumătate din totalul reuşitelor formaţiei. Iar imaginea decăderii este oferită de faptul că Dinamo, cu 11 goluri în 7 runde, avea, înaintea acestei etape, doar a 8-a ofensivă din Liga 1!

Uitat şi trecut cu vederea
În tot acest timp, Ionel Dănciulescu (208 goluri în 488 de meciuri de primă divizie) a fost tratat cu dispreţ de către Dario Bonetti. Inclusiv la meciul cu CFR Cluj (0-1). Golgeterul roş-albilor, care deja s-a obişnuit cu statutul de rezervă, a fost scos la încălzire în prima repriză, iar atacantul de 35 de ani s-a pregătit cu zel.

La începutul reprizei secunde a fost chemat pe bancă, retrimis, apoi, la încălzire, la scorul de 0-1, prin minutul 70, dar nebăgat în seamă de către italian, care a preferat să nu mai facă şi a treia schimbare! Danciu-gol s-a resemnat spre final, fiind chemat de către un pompier, aflat pe margine, cu care a schimbat cîteva impresii despre meci! Şi-a mai venit în fire cînd a văzut că a fost aplaudat şi de fanii CFR-ului, dar şi de către galeria "cîinilor", care i-a scandat numele şi l-a chemat la salut.

"Vreau să-mi închei cariera frumos"
Replica fostului internaţional? "N-am ce face decît să mă antrenez şi să-mi aştept rîndul, dar sînt conştient şi realist că în sistemul în care joacă acum echpa nu sînt avantajat să apar pe teren. Eu am jucat toată viaţa vîrf sau al doilea vîrf, deci... Cînd am intrat pe parcurs, am încercat să-mi ajut echipa. Chiar dacă eu nu sînt pe teren, prezenţa mea e importantă atît la antrenamente, cît şi în vestiar. Iar dacă joc, sînt de acord s-o fac în orice zonă a terenului. Eu vreau să-mi închei cariera frumos, pentru ca lumea să-şi aducă aminte de mine", a declarat ieri atacantul.

Dorit de Sheriff Tiraspol
Danciu-gol este primul pe lista lui Mihai Stoichiţă ca din iarnă să treacă la Sheriff Tiraspol, însă vîrful de 35 de ani nu prea ia în considerare, acum, oportunitatea: "Dacă n-am plecat pînă acum, la cîte ocazii am avut, nu cred că o să mai plec... Dacă plec şi joc la altă echipă doi ani de zile, va fi mai greu să mă întorc la Dinamo. Eu am dedicat cea mai mare parte a carierei acestui club, cred că mai sînt apreciat de oamenii simpli".

1 gol a marcat Dănciulescu în acest sezon, reuşita sa aducînd victoria în etapa de debut cu Severin (2-1)

7 meciuri a bifat atacantul în actuala ediţie, dar în nici unul n-a fost titular, intrînd doar în reprizele secunde

"Eu îl apreciez pe Dănciulescu, dar şi eu am experienţă în fotbal, iar asta nu înseamnă că mă introduc în echipă ca să joc" (Dario Bonetti, atunci cînd este întrebat de ce nu se bazează pe atacantul de 35 de ani)

"Cu CFR Cluj, Dinamo n-a jucat rău, a avut o posesie bună, dar a evoluat împotriva unei formaţii ce mi-a dat impresia că a controlat meciul. Noi am schimbat strategia de joc, dar chiar şi aşa puteam obţine mai mult" (Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Bonetti în silenzio stampa
Dario Bonetti n-a dorit să onoreze conferinţa de presă de după meciul cu CFR, ca gest de frondă pentru criticile aduse după partida cu Astra (0-1), cînd a avut un conflict cu Gigi Mulţescu şi a fost criticat de media. "Oricum nu-i pasă de ceea ce apare în presă, consideră că e prea bun pentru anumite lucruri pe care le întîlneşte în România", au declarat cei care îl cunosc. La conferinţă a venit secundul lui Bonetti, Alessandro Birindelli, care a avut un discurs aşezat: "Am făcut o partidă de nivel mediu, singura diferenţă între echipe fiind aceea că noi n-am marcat. Avem o problemă în atac".

Ex-golgeter, bun doar la "a doua"
Andrei Cristea, 28 de ani, a fost şi el uitat de către Bonetti, dar fostul golgeter al Ligii 1 în ediţia 2009-2010 a fost exilat la echipa secundă. Moldoveanul a evoluat şi ieri în meciul cu Otopeni (0-1), doar în prima repriză, cînd şi-a creat cîteva oportunităţi ofensive. La iarnă, dacă nu va fi luat în seamă de către staff-ul tehnic, Cristea ar putea pleca de la "cîini".

Dragomir vede Dinamo pe 6
Preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, nu dă nici o şansă "cîinilor" la campionat: "Dinamo nu a făcut o partidă proastă, dar nici grozavă. E mai bine să joci prost, dar să cîştigi. Nu cred că vreo persoană în istoria lui Dinamo s-a gîndit să ocupe locul 6, dar acum ei n-au echipă să termine mai sus. Dinamo are nevoie de 6-7 jucători de valoare".

Strătilă naşte glume
Sorin Strătilă şi-a revenit după accidentare şi-a jucat ieri la Dinamo II, 0-1 cu Otopeni. Mijlocaşul a avut cîteva incursiuni bune pe partea dreaptă în cele 65 de minute jucate, însă fără prea multă eficienţă. Fotbalistul a stîrnit şi rîsete în tribune, spectatorii strîngîndu-l în cîteva rînduri cu apelativul "pornostar", după dezvăluirile făcute de o dansatoare, zilele trecute. "Păcat că la fotbal nu e nici pe departe cum e în afara terenului", susţin dinamoviştii.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
reddogsv
reddogsv  •  17 Septembrie 2012, 10:17

Desi am fost si voi fi un sustinator al lui Bonetti din aceleasi motive ca ale majoritatii suporterilor dinamovisti, cred ca in meciul cu CFR treabuia sa joace macar 15 min in locul copiilor aia precum Filip, pentru ca era nevoie de unul cu experienta! Daca Grigore tot Grigore ramane, cred ca si Cristea o sansa in atac mai ales ca Axente mise pare prea moale pt Dinamo!

zona__magheru
zona__magheru  •  17 Septembrie 2012, 00:32

Nu ma intereseaza articolul . Cu Danciu sau fara Danciu totuna . In fond in curind face 40 de ani . Ce vreau sa spun este ca va fi imposibil sa terminam pe locul 6 la sfirsitul turului . Pandurii nu au cum sa nu termine in primele 6 cu toate ca au fost nauciti la Ploiesti iar Astra arata bine sub Multescu . Nu ar fi o surpriza pentru mine daca am termina pe 8 .

toteu
toteu  •  16 Septembrie 2012, 19:02

Ca toti italienii, un macaronar idiot si increzut, pana si Niculescu asa cum e acum era mai util in echipa decat unii pe care i-a bagat el. Rusine, el chiar poate crede ca Danciulescu ar fi ratat cum au ratat habarnistii aia ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează