FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

Reacții stârnite de ultimele dezvăluiri GSP în scandalul de dopaj de la Astra: „Ce tragedie ar fi!”

Alexandru Ioniță a declanșat un scandal uriaș la Astra +7   FOTO
Alexandru Ioniță a declanșat un scandal uriaș la Astra

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 11:12 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 12:17

Cristi Balaj (49 de ani), președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a oferit o  reacție oficială despre cazul de dopaj de la Astra, după ultimele dezvăluiri făcute de jurnaliștii Gazetei Sporturilor.

  • CONTEXT: GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".
  • La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.

Balaj a comentat cazul în contextul în care Dani Coman l-a numit trădător pe Ioniță II, fotbalist despre care ziarul are informații că a recunoscut fapta cu lux de amănute. Fostul arbitru îl avertizează indirect pe fostul portar că riscă sancțiuni. 

„În situația în care un sportiv oferă informații, el poate obține un ajutor substanțial. Dacă există represalii împotriva unei persoane care e de bună credință și care a furnizat informații cu privire la presupusea încălcării regulilor anti-doping, atunci persoana care i-a adus acele represalii va intra și ea, conform noului cod, sub incidența sancțiunilor și va fi trimisă către comisia de audiere. Nu pot exista represalii contra unei persoane care s-a destăinuit”, a declarat Cristi Balaj, președintele ANAD, în direct la Pro X. 

Dani Coman, după ce Ioniță a recunoscut că a folosit metode interzise: „Ești un trădător!”

Dani Coman, 41 de ani, președintele Astrei, l-a sunat pe Alexandru Ioniță (26 de ani), după ce extrema a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă. 

  • După ce a aflat că Ioniță a recunoscut tot, că a pledat vinovat și că a oferit detalii și despre colegii săi, președintele Astrei a avut o reacție violentă la adresa fotbalistului. L-a sunat și l-a acuzat: „Ești un trădător, asta ești!”
  • Fotbalistul s-a apărat susținând că era singura modalitate prin care nu-și compromitea cariera, la numai 26 de ani, fiindcă, foarte probabil, chiar și fără mărturiile lui, ar fi existat șanse mari ca ANAD să dicteze sancțiuni, pe baza altor probe strânse deja la dosar.

Vivi Răchită, despre posibila retrogradare a Astrei: „Ce tragedie ar fi!”

Valeriu Răchită (50 de ani), fost antrenor și oficial la Astra Giurgiu, a comentat la rândul său posibilele repercusiuni ale scandalului de dopaj de la Astra Giurgiu. Răchită crede că o retrogradare a giurgiuvenilor ar fi echivalentă cu o tragedie.

Ce tragedie ar fi! Aștept să ne trezim din acest coșmar care ne-a bulversat pe toți, aștept să sune cei de la Astra, să spună că totul este în regulă. E o echipă care a câștigat campionatul, care ne-a reprezentat în cupele europene. Sper să nu fie adevărat”, a spus Răchită, cel care continuă să militeze pentru nevinovăția jucătorilor. 

Cazul Dopaj la Astra, pe scurt:

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.

VIDEO Alexandru Ioniță a recunoscut tot! Trebuie exclusă Astra din campionat?

+3 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Astra trebuie exclusă din Liga 1! Ioniță a recunoscut că s-a DOPAT, iar consecințele sunt dramatice!

EXCLUSIV Pericol pentru România » Risc maxim dacă Astra n-ar fi exclusă din Liga 1 pentru dopaj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
1123419788100240
Razvan Nicolae Neculcea  •  27 Ianuarie 2021, 09:25

Cat de prost sa fi informat incat sa accepti sa faci si poze atunci can te dopezi?Asa prostie ....mai bine stai pe banca si primesti ceva bani daca nu mai tr tin balamalele

1391972634181505
Adrian Popescu  •  26 Ianuarie 2021, 17:20

Balaj este sursa GSP folosita in mai multe cazuri și ajutată să rămână pe funcție deși a fost numită de Dragnea!!!!!

3980873398594792
Liviu Popovici  •  26 Ianuarie 2021, 13:05

Si de unde stim noi ca Ionita nu a fost "stimulat" sa vorbeasca, avand promisiuni ca suspendarea o sa fie minima? Coman are tot dreptul sa-l acuze pe Ionita, mai ales ca un club poate avea de suferit in urma actiunilor private ale unui jucator aflat sub contract. Cel mai simplu, Astra il da in judecata pe Ionita si recupereaza in instanta valoarea prejudiciului. Pentru ca Ionita este faptuitorul, nu clubul!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează