FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV Eroul FCSB, în direct: „E prima dată când vorbesc public despre asta. Eram o legumă, 4 luni n-am dormit”

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 13:13 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 15:49

Fostul atacant Valentin Badea a fost invitat la GSP Live și a povestit cum timp de 7 ani (2008-2015) a primit tratament din cauza depresiei.

Badea, 41 de ani acum, a fost transferat de FCSB în 2006, de la FC Vaslui. În primul său sezon la roș-albaștri, Valentin a înscris golurile care au adus echipei prima calificare după 10 ani în grupele Ligii Campionilor, contra celor de la Standard Liege, şi a fost golgheterul formației, cu 13 goluri marcate în 33 de meciuri. 

Spre finalul perioadei lui la FCSB, în 2008, Badea nu mai juca și a intrat în depresie. A vorbit pentru prima dată despre acest subiect, joi, în platoul Gazetei Sporturilor.

VIDEO. Valentin Badea: „Am suferit de depresie severă. E prima dată când vorbesc public despre asta”

„Multă lume a avut încredere în mine, dar eu, după ce am plecat de la Steaua, am trecut prin cea mai grea perioadă, până când am înființat academia. E prima oară când o spun în presă. 

Cu 4 luni înainte să plec de la Steaua, am avut depresie severă. Nu puteam să dorm, mă duceam la antrenamente, dar eram o legumă. N-a știut nimeni ce am, nici medicii nu și-au dat seama inițial. Cariera mea fotbalistică a continuat, dar nu cu rezultate. 

Marius Șumudică, pus la punct în Turcia » Replică dură primită după atacul la Fenerbahce: „Am rămas blocat de vorbele sale”
TURCIA
Marius Șumudică, pus la punct în Turcia » Replică dură primită după atacul la Fenerbahce: „Am rămas blocat de vorbele sale”

Atunci am vrut să plec de la Steaua pentru că voiam să joc, venisem după o accidentare. Și am simțit că nu sunt dorit, erau alți fotbaliști care jucau și am simțit că trebuie să schimb ceva”, afirmă Badea, care acum își reproșează plecarea de la FCSB în Grecia, la Panserraikos:

„Regret că am plecat, pentru că pe unde am mai fost eu, în afară de Al-Ain, nu am putut să regăsesc condițiile, profesionalismul și tot ce aveam la Steaua”.

Eroul FCSB, în direct: „E prima dată când vorbesc public despre asta. Eram o legumă, 4 luni n-am dormit”
Valentin Badea, în duel cu Fabio Cannavaro

Valentin Badea a suferit de depresie: „N-a știut nimeni din fotbal, doar familia”

Badea spune că a luat tratament împotriva depresiei din 2008 și până în 2015, dar l-au ajutat să treacă peste afecțiune familia și Young Steaua Alexandria, academia pe care o conduce.

„Am început cu tratamentele, am descoperit ce am, iar acum sunt cel mai fericit pentru că am scăpat de pastile. Am luat tratament din 2008 până în 2015. 

De când am făcut academia și am fost zi de zi, oră de oră, pe teren cu copiii, am scăpat de această problemă. N-a știut nimeni din fotbal, doar familia. Toată lumea condamnă sportivii, că îi interesează doar să câștige bani, că fac nu știu ce, dar despre aceste părți nu se vorbește”, a mai declarat Badea.

Fostul atacant le recomandă tuturor jucătorilor care se confruntă cu probleme precum depresia să apeleze la ajutor de specialitate: „Dacă aș da timpul înapoi, singurul lucru pe care l-aș face diferit ar fi să lucrez cu un psiholog. I-am îndemnat pe toți să facă asta când lucram pe partea de impresariat alături de Sorin Paraschiv”.

Vali Badea: „Cu Chipciu am stat mult de vorbă, se sufoca, nu putea să doarmă”

Un alt fotbalist care a vorbit public despre lupta cu depresia este Alexandru Chipciu, fost coleg al lui Vali Badea la FC Brașov.

„Cu Chipicu am stat mult de vorbă în perioada în care a avut și el această problemă. Se sufoca, nu putea să doarmă, el de-asta a și apelat la mine. Când ți le spune cineva care a trecut prin depresie, sigur ai mai mare încredere în vorbele respectivului”, afirmă Vali Badea.

22 de goluriîn 74 de meciuri a reușit Badea în tricoul FCSB, în perioada 2006-2008

2006este anul în care Badea a câștigat singurul trofeu din cariera de jucător: Supercupa României, alături de FCSB

Și Thierry Henry a dezvăluit că s-a confruntat cu depresia

De curând, și Thierry Henry, 46 de ani, a discutat deschis despre depresie: „De-a lungul carierei mele, și de când m-am născut, am fost în depresie. Oare știam asta? Nu. Am făcut ceva în privința asta? Nu. Dar m-am adaptat la un anumit mod”. Detalii, pe larg, AICI.

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Valentin Badea

Mai multe articole din emisiunea GSP Live: 

Ofertă din Grecia pentru jucătorul de la FCSB: „Ăsta era planul”
FCSB
Ofertă din Grecia pentru jucătorul de la FCSB: „Ăsta era planul”
„L-am distrus!” » Momentul în care Șumudică a răbufnit: „Vă bateți joc de mine!”
EPISOD
„L-am distrus!” » Momentul în care Șumudică a răbufnit: „Vă bateți joc de mine!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
liviuemil
liviuemil  •  18 Ianuarie 2024, 23:47
Postat de bebeto08 pe 18 Ianuarie 2024, 15:18

Confuz baiatul,nu stie la ce echipa a jucat.Puneti poze cu jucatori fcsb care au purtat echipamentul altei echipe...FURT DE IDENTITATE,DOVEDIT. ADIBAS NU ESTE ADIDAS...

Tot prost ramii!

bebeto08
bebeto08  •  18 Ianuarie 2024, 15:18

Confuz baiatul,nu stie la ce echipa a jucat.Puneti poze cu jucatori fcsb care au purtat echipamentul altei echipe...FURT DE IDENTITATE,DOVEDIT. ADIBAS NU ESTE ADIDAS...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează