FOTBAL  »  Superliga  »  CONSTRUCȚIE

EXCLUSIV / VIDEO + FOTO Bază de milioane în România » Proiectul e gata: „Ne-am apropia de ce au Hagi, FCSB, Craiova”

Valentin Badea, fostul atacant al celor de la FCSB, are din 2015 academia Young Steaua Alexandria, acum a finalizat proiectul unei baze sportive ultramoderne pentru care așteaptă finanțare. +14   FOTO
Valentin Badea, fostul atacant al celor de la FCSB, are din 2015 academia Young Steaua Alexandria, acum a finalizat proiectul unei baze sportive ultramoderne pentru care așteaptă finanțare.

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 15:03 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 16:53

Valentin Badea, fostul atacant al celor de la FCSB, are din 2015 academia Young Steaua Alexandria, iar acum a finalizat proiectul unei baze sportive ultramoderne pentru care așteaptă finanțare.

Badea, 41 de ani, s-a retras în 2013, din 2015 are o academie care adună 300 de copii și 10 antrenori. În prezent, așteaptă sprijin financiar pentru construcția unei baze sportive.

GALERIE FOTO. Valentin Badea vrea o bază sportivă de 5 stele la Alexandria

Așa ar trebui să arate baza sportivă pentru care Vali Badea caută finanțare
Așa ar trebui să arate baza sportivă pentru care Vali Badea caută finanțare
Așa ar trebui să arate baza sportivă pentru care Vali Badea caută finanțare
Așa ar trebui să arate baza sportivă pentru care Vali Badea caută finanțare
Așa ar trebui să arate baza sportivă pentru care Vali Badea caută finanțare
+10 FOTO

„Sunt foarte prins la Alexandria cu proiectul meu de suflet. Am academia din 2015, am crescut de la an la an, am ajuns la un număr de 300 de copii și încerc să mă dezvolt în continuare.

Am concesionat în urmă cu doi ani un teren de la Primăria Alexandria, am reușit să-mi iau autorizațiile de construcție, mi-am făcut proiectul, tot, acum așteptăm finanțare din fonduri europene, din parteneriate, donații, sponsorizări. Să vedem cum o să reușesc să mă apuc de acest proiect. Sunt dispus la orice discuție și asociere”, a declarat Badea, prezent azi în emisiunea GSP Live.

VIDEO. Valentin Badea: „Am avea 700-800 de copii” 

Apoi, fostul golgheter al celor de la FCSB a oferit mai multe detalii despre baza pe care dorește să o construiască:

„Este un proiect de nivelul primelor academii din țară. Ne apropiem de bazele lui Hagi și FCSB, de Craiova, de cluburile mari. Baza se va întinde pe o suprafață de 23.000 de metri pătrați, va avea un teren mare, sintetic, două terenuri mici acoperite, o sală de sport, vestiare, 22 de camere de cazare.

Eroul FCSB, în direct: „E prima dată când vorbesc public despre asta. Eram o legumă, 4 luni n-am dormit”
FCSB
Eroul FCSB, în direct: „E prima dată când vorbesc public despre asta. Eram o legumă, 4 luni n-am dormit”

Ca să finalizez tot proiectul, cred că ar costa peste 3 milioane de euro. Important e să mă ocup și să finalizez măcar suprafețele de joc, să antrenez acolo. 

Dacă reușesc să termin acest proiect, cu terenurile pe care le dețin în acest moment, am putea avea în jur de 700-800 de copii. Este o ambiție de-ale mele: încă din 2007, de când eram jucător la Steaua am avut în plan asta, chiar am cumpărat terenurile de-atunci”.

Valentin Badea: „Copiii nu sunt prefăcuți, îmi oferă o emoție aparte”

Badea primește ajutor din partea autorităților locale, care nu pot susține însă și construcția noii baze: „Primăria mă ajută foarte mult. Domnul primar m-a ajutat cu acest teren. Și financiar mă ajută în fiecare an cu o sumă foarte bună pentru mine. Anul acesta am avut și o discuție cu președintele Consiliului Județean, care mi-a spus că o să fie alături de mine. Finanțarea bazei nu o pot susține, întrucât suntem o entitate separată”.

Ce l-a determinat pe Badea să se ocupe de juniori? „Îmi place să lucrez cu copiii, sunt sinceri, nu sunt prefăcuți. Știi că plâng pe bune, de fericire sau de supărare. E o emoție aparte pe care o trăiesc alături de ei”.

Îndemn copiii să facă sport. Ne bazăm mult pe disciplină, să fie ascultători, atât la antrenamente, cât și la școală. Și dacă ar putea să facă pasul către fotbalul de performanță, noi îi ajutăm din toate punctele de vedere

- Valentin Badea

Eu nici nu am făcut junioratul, am fost 6 luni la juniori. M-am apucat la 12 ani de fotbal, la 13 ani și jumătate evoluam deja la seniori, la Liga 4

- Valentin Badea

22 de goluriîn 74 de meciuri a reușit Badea în tricoul FCSB, în perioada 2006-2008

2006este anul în care Badea a câștigat singurul trofeu din cariera de jucător: Supercupa României, alături de FCSB

Valentin Badea antrenează copii și adulți cu sindromul Down

Impresionant, Badea își alocă timp să facă antrenamente cu copii și adulți care suferă de sindromul Down:

De 5 luni am acest proiect, merg și fac antrenamente cu cei cu sindrom Down, îmi oferă o liniște sufletească. Sunt foarte curați la suflet, sinceri, iubitori, vin cu drag. Abia mă așteaptă să vin să fac antrenamente cu ei. Prima dată am fost sceptic, credeam că e dificilă colaborarea, că nu ascultă, dar și însoțitorii lor sunt foarte bucuroși pentru că mă ascultă și nu sunt niciun fel de probleme”.

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Valentin Badea

Mai multe articole de actualitate:

Pe cine dă Mihai Rotaru 750.000 de euro » Universitatea Craiova, aproape de a treia achiziție a iernii
CSU CRAIOVA
Pe cine dă Mihai Rotaru 750.000 de euro » Universitatea Craiova, aproape de a treia achiziție a iernii
Scandal înaintea primului meci tare de la reluarea Superligii: „Sper să nu apară pe teren în vișiniu!”
SCANDAL
Scandal înaintea primului meci tare de la reluarea Superligii: „Sper să nu apară pe teren în vișiniu!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
Newman
Newman  •  18 Ianuarie 2024, 19:45

Baza asta seamana cu parcurile facute prin satele tarii.Ce a produs aceasta academie pana acum? Avem mai multe academii de fotbal decat grupuri sanitare decente in scolile de la sate.

adrian.7
adrian.7  •  18 Ianuarie 2024, 17:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  18 Ianuarie 2024, 16:53

V-ati apropia de fcsbeii dar sunteți departe de Rapid. Nu de alta, dar știe știe toată lumea cum ai trântit ( când jucai la Vaslui) alături de alți trei jucători meciul ca fcsbeii ( 0-4) ca să iasă campioni în fata Rapidului. Și arbitri au avut rolul lor . La Tg. Jiu , Rapidului i-au fost eliminați 5 jucători iar fcsbeii aveau 2-0 încă din minutul 3 ( un gol din 11 m după o simulare). După meci, ca un premiu pt merite deosebite , atât tu cât și un fundaș ați devenit fcsbisti . L-ati trădat pe Porumboiu , cel care va plătea și care v-a rugat înainte de meci sa jucați corect dar voi, :v-ati îndoit pt câțiva " arginti" pt ca nu-i asa ...erați fcsbei de mici . PS- Rămâne de văzut dacă proiectul în care spui ca ești implicat se va materializa și va produce câțiva jucători care vor juca în liga I.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează